Stránka 1 z 7

Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 04.11.2008 14:50
od Nightmix
Ahoj,
mám na Vás takový netradičný dotaz, který se moc na Focus club nehodí, ale mě moc pomůže ...
Máte někdo doma domácí pekárnu (jak se v tom dělá domácí chleba a podobně ...) ?
Jestli ano, potřeboval bych poradit, jestli jste s danou značkou spokojeni, jestli v tom manželky dělají rádi nebo to máte jen na okrasu na lince v kuchyni ?
Chtěl bych k Vánocům přítelkyni chlebapekárnu :) koupit, ale jsem v tomto naprostý lajk. Nějaké testy už jsem na netu četl, ale třeba tu je mezi klubáky/čky nějaký "expert" který by mi mohl s mojim dotazem pomoci :)

PS: cenová představa je tak něco mezi 2500-3000,- Kč

Za případné odpovědi k tématu a pomoc děkuji :)
a případné smazání tématu moderátora chápu (na focus klub to možná nepatří) :oops:

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 04.11.2008 15:06
od bofi
Supr věc, manželka si ji nemůže vynachválit.Peče v tom furt ať už nějaký z mnoha druhů chleba, tak třeba různé záviny nebo mazance.Akorát si myslím, že tvoje cenová představa je zbytečně velká, máme pekárnu z Tesca za 999.- Kč a úplně dostačující.

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 04.11.2008 15:20
od tomason
Já mam od loňských vánoc Eta Harmony peču jenom Já :P zatim to funguje jak má ,vršek výka je trošku očuzený od pečení ,ale je to jen vzhledový kaz, vůbec už nepoužívám programy rovnou dam přípravu těsta která je na cokoli a pak dam rovnou pečení nesmí zas kynout moc pak se střed propadává dovnitř kupuju nejraději směsi z LIDLU jeden balik je na dva chleby je tam už i droždí no problema :mrgreen:

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 04.11.2008 16:39
od Skubi
zkus kontaktovat taspy :wink: , jestli se nepletu, tak ji má/měla a i hojně používá/la :idea:

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 04.11.2008 18:47
od pelen
Rodicum jsme na vanoce koupili s brachou Etu Harmony primo z internetoveho obchodu firmy Eta. Pouzivaji ji zatim obcas na chalupe. Je treba ji pouzivat casteji a pect pak jen vyzkousene pecivo.

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 04.11.2008 19:14
od jur
My mame tak isto ETA Harmony. Uplna spokojnost. Mame ju asi 3 mesiace a este sme nekupovali chleba. Skusili sme asi 10 druhov chleba (hotove zmesy a aj zo samostatnych surovin), vsetky sa dali zjest. Mame asi 3-4 oblubene a tie su uplne super.

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 04.11.2008 19:31
od bofi
Nightmix:tady si počti http://www.mojepekarna.cz/
Jinak musím říct, že je to fakt dobrá věc.A jak psal jur taky už pomalu nevíme co je to kupovat chleba :wink: :lol: .

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 04.11.2008 19:47
od taspy
Tak my máme pekárnu a od doby,kdy jsme ji dostali už skoro vůbec nekupujeme chleba. Z pekárny vydrží mnohem déle (pokud se teda hned nesní :lol: :lol: ) A kvalita je úplně někde jinde.Kupujeme směsi z Lidlu, je jí kg,což stačí na dva chleby a cena je asi 34 korunek. Do pekárny jděte, chleba je super a jinak jde pekárna použít i na dělání kynutého těsta,na zavařování,....
Mám značku Proline BM107: http://www.datart.cz/katalog/Pekarna-Pr ... M-107.html
Brácha má o řadu nižší a má ji už určitě přes dva roky a je netknutá.My máme tuhle už rok a půl a taky si ji nemůžu vynachválit a to ji používáme dost často.
Při výběru se dívejte také na tvar formy- dělají se dva druhy:
1) obdélníková forma (2 metly na míchání)- chléb vypadá zhruba jako tousťák
2) čtvercová forma (1 metla na míchání)- je menší a vyhnanej spíš do vejšky :-D

Doporučuji pak upéct Selský chléb,místo vody pivo a přidat šunku a sýr - mňamka. Dá se s těmi chleby celkem vyhrát :wink:

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 04.11.2008 19:55
od jur
Taspy kolko sunky a kolko syru tam davas na kolko muky? Vyskusame. :idea: :D

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 04.11.2008 20:13
od taspy
Kup si přímo směs na Selský chléb (ten maj skoro všude - Kaufland,Tesco,...) je v krabičce a je to směs na jeden chléb. Nadruhé straně té krabičkybyl právě tento recept,ale půjde to určitě i s jiným chlebem:-) Dávalo se tam asi 330ml vody,tak místo toho dej asi tak 200ml sv. piva a 150 ml vody a najemno posekanou šunku a sýr od oka(od každého asi 10 dkg). Pak jen zapnout pekárnu a čekat.Dá se takhle jíst i samotný.
Jdou dělat různé obměny, jde do těsta přidat: pečený bůček na kostičky, škvarky, bylinky,...
Švagrová dělá v pekárně i zapečené těstoviny,sekanou,....

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 04.11.2008 22:23
od Mata
Konečně téma, ke kterýmu mám co říct! 8)
pekárnu máme už asi 3 roky, možná i 4....chleba vůbec nekupujeme (jen na dovči, tam pekošku sebou netahám). Máme GM Elektronics či jak...je stejná jako Profesor a v tý době byla v akci v Plusu za 1.500,-- kachlí...fachčí imrvére od tý doby co ji máme...
Směsi nekupuju, zdají se mi drahé a nic moc....Kupuju mouku pravou chlebovou, a to hladkou žitnou (bez žitný není správný chleba) a hladkou pšeničnou (je tmavší než klasika bílá mouka). Máme nedaleko mlýn, kde ji prodávají. Je to Mlýn Korunka, dá se najít na netu a dá se tam ta mouka i objednat a pošlou poštou balík 12 kg - namíchané kilové pytlíky (doporučuji 8 pšenič. a 4 žit.). Kilo stojí nějak kolem 13 kaček tuším....Do mouky přidávám různá semínka (slunečnice, sezam, lněný semínko....) nebo ovesný vločky, prostě jak je chuť. Nebo jde šupnout na kostky šunka, sýr a lžíce koření na pizzu - v tomto případě používám mouku klasika bílou hladkou. A je z toho super pizza-chleba. Možností je šílených! Sladký, slaný - cokoliv. Jak píše Taspy, do chleba místo vody dát pivo - super chuť! Kvasnice používám sušené, neb je můžu mít v zásobě, takový s modrým ptákem na obalu (ale ODS s tím asi nic nemá společnýho). Stojí pytlík asi bůra a do zhruba třičtvrtě kila mouky dávám ani ne plnou malou odměrku. (odměrky jsou součástí každý pekošky)
Taky zadělávám kynutá těsta, např. na knedlíky - ingredience šupnu do pekošky, za 1 hod. a 50 min. mám vykynuté hotové těsto, vyválím knedle a šup s nima na páru, za dvacet minut jsou knedlíky jak od maminky! :wink:
Jasně všechna kynutá těsta na vánočky, mazance, buchty, peču taky housky, ty ale musím uplést ručně, samosebou, ale chlapi se po nich můžou umlátit. Je dobrý do těsta na housky nakrájet angl.slaninu a navrch posypat sýrem....
Už pomalu uvažujeme o nové pekárně, klidně bych šla do tý Ety....začínáme mít odřenou nádobku, je potažená teflonem.....
Doporučuji koupit pekošku co má nádobu s dvouma hákama, líp prý promíchá těsto...
Taky v tom někdo míchal a pekl sekanou....možností je plno!
už toho psaní nechám, ale klidně se ptejte, mám už nějaký ty zkušenosti...jasně že s pekárnou...,., 8)

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 05.11.2008 08:00
od silverwolf
Jj, my jsme jí zkoušeli na chalupě, večer nasypali ingredience, zapli časovač na 04,00 hod a ráno nás budila neodolatelná vůně čerstvě upečeného teplého chleba. Bomba. :wink:

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 06.11.2008 10:06
od Nightmix
Díky za rady a odpovědi. Věděl jsem, že mě v tom nenecháte :lol:
Teď už potřebuji jen najít nějaký typ pekárny a koupit ...
Chci to jako překvapení, takže snad mi v obchodu poradí :)

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 06.11.2008 19:08
od jirinp
Také to koupím, hlavně na ty specialitky, bo na obyčejnej to asi vyjde stejně cenově ne? Suroviny +cca 15kč na energie.

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 06.11.2008 19:21
od Mata
viděla jsem ETA Harmony a zdá se mi dobrá...ostatně všecky jsou si hodně podobné - mají takřka shodnou nádobku (lepší s dvěma háky) a bednu, která topí a motorek nějakej...
Takový ty lepší, jako jsou ty dražší, mají takový vychytávky, že např. mají spešl nádobku na semínka a ty se samy ve vhodnou chvíli přisypají. Ta naše například pípe, když je čas nasypat semínka....no a já na ní kašlu a dávám je hned do surovin :wink: