Vánoce - domácí pekárna

Moderátor:phofy
Odpovědět
Nightmix
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Vánoce - domácí pekárna

Příspěvek od Nightmix » 04.11.2008 14:50

Ahoj,
mám na Vás takový netradičný dotaz, který se moc na Focus club nehodí, ale mě moc pomůže ...
Máte někdo doma domácí pekárnu (jak se v tom dělá domácí chleba a podobně ...) ?
Jestli ano, potřeboval bych poradit, jestli jste s danou značkou spokojeni, jestli v tom manželky dělají rádi nebo to máte jen na okrasu na lince v kuchyni ?
Chtěl bych k Vánocům přítelkyni chlebapekárnu :) koupit, ale jsem v tomto naprostý lajk. Nějaké testy už jsem na netu četl, ale třeba tu je mezi klubáky/čky nějaký "expert" který by mi mohl s mojim dotazem pomoci :)

PS: cenová představa je tak něco mezi 2500-3000,- Kč

Za případné odpovědi k tématu a pomoc děkuji :)
a případné smazání tématu moderátora chápu (na focus klub to možná nepatří) :oops:
Ford Focus 2,0 Zetec r.v. 2000 - výměna za ...
Říká kočka praseti: "Hej čuníku, už vím, co z tebe bude, až vyrosteš." "Jé ty jsi četla můj horoskop?" Kočka: "Ne, kuchařku."
Obrázek

bofi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Vánoce - domácí pekárna

Příspěvek od bofi » 04.11.2008 15:06

Supr věc, manželka si ji nemůže vynachválit.Peče v tom furt ať už nějaký z mnoha druhů chleba, tak třeba různé záviny nebo mazance.Akorát si myslím, že tvoje cenová představa je zbytečně velká, máme pekárnu z Tesca za 999.- Kč a úplně dostačující.
Byl - Focus Kombi 2001, 1.8 TDdi, Byla - Fiesta 1,25 16V 55kW, 1998

Opel Zafira 1.6 74kW + LPG

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 04.11.2008 15:20

Já mam od loňských vánoc Eta Harmony peču jenom Já :P zatim to funguje jak má ,vršek výka je trošku očuzený od pečení ,ale je to jen vzhledový kaz, vůbec už nepoužívám programy rovnou dam přípravu těsta která je na cokoli a pak dam rovnou pečení nesmí zas kynout moc pak se střed propadává dovnitř kupuju nejraději směsi z LIDLU jeden balik je na dva chleby je tam už i droždí no problema :mrgreen:
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 04.11.2008 16:39

zkus kontaktovat taspy :wink: , jestli se nepletu, tak ji má/měla a i hojně používá/la :idea:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 04.11.2008 18:47

Rodicum jsme na vanoce koupili s brachou Etu Harmony primo z internetoveho obchodu firmy Eta. Pouzivaji ji zatim obcas na chalupe. Je treba ji pouzivat casteji a pect pak jen vyzkousene pecivo.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

jur
Nováček
Nováček

Příspěvek od jur » 04.11.2008 19:14

My mame tak isto ETA Harmony. Uplna spokojnost. Mame ju asi 3 mesiace a este sme nekupovali chleba. Skusili sme asi 10 druhov chleba (hotove zmesy a aj zo samostatnych surovin), vsetky sa dali zjest. Mame asi 3-4 oblubene a tie su uplne super.
FF Combi 1.8 TDCI 74kW 2004
Obrázek

bofi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bofi » 04.11.2008 19:31

Nightmix:tady si počti http://www.mojepekarna.cz/
Jinak musím říct, že je to fakt dobrá věc.A jak psal jur taky už pomalu nevíme co je to kupovat chleba :wink: :lol: .
Byl - Focus Kombi 2001, 1.8 TDdi, Byla - Fiesta 1,25 16V 55kW, 1998

Opel Zafira 1.6 74kW + LPG

taspy
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od taspy » 04.11.2008 19:47

Tak my máme pekárnu a od doby,kdy jsme ji dostali už skoro vůbec nekupujeme chleba. Z pekárny vydrží mnohem déle (pokud se teda hned nesní :lol: :lol: ) A kvalita je úplně někde jinde.Kupujeme směsi z Lidlu, je jí kg,což stačí na dva chleby a cena je asi 34 korunek. Do pekárny jděte, chleba je super a jinak jde pekárna použít i na dělání kynutého těsta,na zavařování,....
Mám značku Proline BM107: http://www.datart.cz/katalog/Pekarna-Pr ... M-107.html
Brácha má o řadu nižší a má ji už určitě přes dva roky a je netknutá.My máme tuhle už rok a půl a taky si ji nemůžu vynachválit a to ji používáme dost často.
Při výběru se dívejte také na tvar formy- dělají se dva druhy:
1) obdélníková forma (2 metly na míchání)- chléb vypadá zhruba jako tousťák
2) čtvercová forma (1 metla na míchání)- je menší a vyhnanej spíš do vejšky :-D

Doporučuji pak upéct Selský chléb,místo vody pivo a přidat šunku a sýr - mňamka. Dá se s těmi chleby celkem vyhrát :wink:

FF kombi 1.4 16V, rv. 1999 - byl a má nového páníčka
FORD Galaxy 2.0 TDCi, rv. 2007 - bylo, asi někde je, ale nevím kde
FF 3dv. 1.6 16V, rv. 1999 - krásný je pořád, ale ne už moje
FORD S-MAX 2.0 TDCi, rv. 2008, cihlová barva - zatím ještě je :D

jur
Nováček
Nováček

Příspěvek od jur » 04.11.2008 19:55

Taspy kolko sunky a kolko syru tam davas na kolko muky? Vyskusame. :idea: :D
FF Combi 1.8 TDCI 74kW 2004
Obrázek

taspy
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od taspy » 04.11.2008 20:13

Kup si přímo směs na Selský chléb (ten maj skoro všude - Kaufland,Tesco,...) je v krabičce a je to směs na jeden chléb. Nadruhé straně té krabičkybyl právě tento recept,ale půjde to určitě i s jiným chlebem:-) Dávalo se tam asi 330ml vody,tak místo toho dej asi tak 200ml sv. piva a 150 ml vody a najemno posekanou šunku a sýr od oka(od každého asi 10 dkg). Pak jen zapnout pekárnu a čekat.Dá se takhle jíst i samotný.
Jdou dělat různé obměny, jde do těsta přidat: pečený bůček na kostičky, škvarky, bylinky,...
Švagrová dělá v pekárně i zapečené těstoviny,sekanou,....

FF kombi 1.4 16V, rv. 1999 - byl a má nového páníčka
FORD Galaxy 2.0 TDCi, rv. 2007 - bylo, asi někde je, ale nevím kde
FF 3dv. 1.6 16V, rv. 1999 - krásný je pořád, ale ne už moje
FORD S-MAX 2.0 TDCi, rv. 2008, cihlová barva - zatím ještě je :D

Mata
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Mata » 04.11.2008 22:23

Konečně téma, ke kterýmu mám co říct! 8)
pekárnu máme už asi 3 roky, možná i 4....chleba vůbec nekupujeme (jen na dovči, tam pekošku sebou netahám). Máme GM Elektronics či jak...je stejná jako Profesor a v tý době byla v akci v Plusu za 1.500,-- kachlí...fachčí imrvére od tý doby co ji máme...
Směsi nekupuju, zdají se mi drahé a nic moc....Kupuju mouku pravou chlebovou, a to hladkou žitnou (bez žitný není správný chleba) a hladkou pšeničnou (je tmavší než klasika bílá mouka). Máme nedaleko mlýn, kde ji prodávají. Je to Mlýn Korunka, dá se najít na netu a dá se tam ta mouka i objednat a pošlou poštou balík 12 kg - namíchané kilové pytlíky (doporučuji 8 pšenič. a 4 žit.). Kilo stojí nějak kolem 13 kaček tuším....Do mouky přidávám různá semínka (slunečnice, sezam, lněný semínko....) nebo ovesný vločky, prostě jak je chuť. Nebo jde šupnout na kostky šunka, sýr a lžíce koření na pizzu - v tomto případě používám mouku klasika bílou hladkou. A je z toho super pizza-chleba. Možností je šílených! Sladký, slaný - cokoliv. Jak píše Taspy, do chleba místo vody dát pivo - super chuť! Kvasnice používám sušené, neb je můžu mít v zásobě, takový s modrým ptákem na obalu (ale ODS s tím asi nic nemá společnýho). Stojí pytlík asi bůra a do zhruba třičtvrtě kila mouky dávám ani ne plnou malou odměrku. (odměrky jsou součástí každý pekošky)
Taky zadělávám kynutá těsta, např. na knedlíky - ingredience šupnu do pekošky, za 1 hod. a 50 min. mám vykynuté hotové těsto, vyválím knedle a šup s nima na páru, za dvacet minut jsou knedlíky jak od maminky! :wink:
Jasně všechna kynutá těsta na vánočky, mazance, buchty, peču taky housky, ty ale musím uplést ručně, samosebou, ale chlapi se po nich můžou umlátit. Je dobrý do těsta na housky nakrájet angl.slaninu a navrch posypat sýrem....
Už pomalu uvažujeme o nové pekárně, klidně bych šla do tý Ety....začínáme mít odřenou nádobku, je potažená teflonem.....
Doporučuji koupit pekošku co má nádobu s dvouma hákama, líp prý promíchá těsto...
Taky v tom někdo míchal a pekl sekanou....možností je plno!
už toho psaní nechám, ale klidně se ptejte, mám už nějaký ty zkušenosti...jasně že s pekárnou...,., 8)
Ford Focus combi Viva, 1,6 r.v. 2004
Obrázek

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 05.11.2008 08:00

Jj, my jsme jí zkoušeli na chalupě, večer nasypali ingredience, zapli časovač na 04,00 hod a ráno nás budila neodolatelná vůně čerstvě upečeného teplého chleba. Bomba. :wink:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Nightmix
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nightmix » 06.11.2008 10:06

Díky za rady a odpovědi. Věděl jsem, že mě v tom nenecháte :lol:
Teď už potřebuji jen najít nějaký typ pekárny a koupit ...
Chci to jako překvapení, takže snad mi v obchodu poradí :)
Ford Focus 2,0 Zetec r.v. 2000 - výměna za ...
Říká kočka praseti: "Hej čuníku, už vím, co z tebe bude, až vyrosteš." "Jé ty jsi četla můj horoskop?" Kočka: "Ne, kuchařku."
Obrázek

jirinp
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirinp » 06.11.2008 19:08

Také to koupím, hlavně na ty specialitky, bo na obyčejnej to asi vyjde stejně cenově ne? Suroviny +cca 15kč na energie.
FF Combi 1,6, r.v. 1999, tmavěmodrámetlička
Od 6/2013 Auto s pííp ve znaku, jízda plná zázraků - aneb Fluence. Focus prodán tchánovi, takže se o něj stále starám

Mata
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Mata » 06.11.2008 19:21

viděla jsem ETA Harmony a zdá se mi dobrá...ostatně všecky jsou si hodně podobné - mají takřka shodnou nádobku (lepší s dvěma háky) a bednu, která topí a motorek nějakej...
Takový ty lepší, jako jsou ty dražší, mají takový vychytávky, že např. mají spešl nádobku na semínka a ty se samy ve vhodnou chvíli přisypají. Ta naše například pípe, když je čas nasypat semínka....no a já na ní kašlu a dávám je hned do surovin :wink:
Ford Focus combi Viva, 1,6 r.v. 2004
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“