Tak to máš dobrý, to já mám s 5 let starou už peška a novou si budu muset zacvakat sám, stará ještě drží, ale stejně mě to nemine, takže novou brzy koupím a nebudu čekat na to až se mi ráno nepovede nastartovat.Wolf2 píše:Tak můj problém vyřešen , po reklamaci mé origo baterky ve Fordu ( baterka byla stará 2 roky a 4 měsíce) jsem dostal fungl novou a už je všechno v pořádkuWolf2 píše:to silverine - stejný problém na baterce ( 52Ah motorcraft ,2 roky stará) a to jezdím denně. Už bych si origo baterku nekoupil , vyřešil bych to jinou značkou .Altík mám OK .![]()
![]()
![]()
(záruka na baterku je u Fordu 36 měsíců )
Baterie / autobaterie / nabijecka
- silverine
- Nováček
Re: Baterie
Focus 1.4 Combi 2002 stříbrňák | papírová vložka vzduchového filtru, kazeťák 5000 RDS, čtrnáctky plecháče, mašlička na anténě

- Pastovic
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tak asi i u mě přišel nejvyšší čas koupit novou baterku a jelikož mám skoro všechno vyhřívané
tak by se hodila nějaká silnější. Už mě to kuckání a skoro hopsání štve když si potřebuju odmrazit okno
!! Nějaké doporučení? Focus 1.8 benzin 2001....hlavně aby se tam vlezla. Přemýšlím nad touto...http://www.nejlevnejsi-autobaterie.cz/s ... odsID=2791 nebo může být větší a silnější?....Jaký je originál rozměr nevíte někdo prosím vás...nikde to nemůžu najít.

FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271

Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271

- petulak
- Test driver
Já v loni na podzim koupil 64A, krásně se tam vešla.
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- sid
- Zkušený
Já mám v 1,8 benzín 50A a bez problémů startovala i v mrazech a to s autem nejezdím /jen na konci zimy jsem ji dobil /, ta co máš v odkazu je podle mne velmi slušná a naprosto dostačujícíPastovic píše:Tak asi i u mě přišel nejvyšší čas koupit novou baterku a jelikož mám skoro všechno vyhřívanétak by se hodila nějaká silnější. Už mě to kuckání a skoro hopsání štve když si potřebuju odmrazit okno
!! Nějaké doporučení? Focus 1.8 benzin 2001....hlavně aby se tam vlezla. Přemýšlím nad touto...http://www.nejlevnejsi-autobaterie.cz/s ... odsID=2791 nebo může být větší a silnější?....Jaký je originál rozměr nevíte někdo prosím vás...nikde to nemůžu najít.
Ford focus II 1,8 HB 2007

- Peeer
- Nováček
Koupil jsem novou BRIT 62 Ah. Myslíte, že to bude stačit na 1,6 TDCI 80 KW?
Včera se mi auto ani neotevřelo. Origo baterie klekla, zcela bez předchozího problému.
Tak jsem objednal hned novou. Jelikož je auto z Francie a si tam byla pouze 52Ah.
Tak snad 62 bude stačit. Nejdříve jsem myslel, že to bude Bosch, ale byla to Brit. Tak snad chvíli vydrží.
Jo a ještě něco. Když to kleklo, tak jsem zkusil z Octavky nastartovat přes kabely.
Ale sotva se to otočilo, a hned to vyplo.
Je to normální?
Včera se mi auto ani neotevřelo. Origo baterie klekla, zcela bez předchozího problému.
Tak jsem objednal hned novou. Jelikož je auto z Francie a si tam byla pouze 52Ah.
Tak snad 62 bude stačit. Nejdříve jsem myslel, že to bude Bosch, ale byla to Brit. Tak snad chvíli vydrží.
Jo a ještě něco. Když to kleklo, tak jsem zkusil z Octavky nastartovat přes kabely.
Je to normální?
Naposledy upravil(a) Peeer dne 05.03.2010 14:59, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus II 1.6 TDCi 80 kW, GHIA, 10/2004
- hihi
- Zkušený
Mě se před měsícem stalo, že jsem kámošovi dal svou druhou baterku. Při pokusu o start mu auto totálně kleklo. Viděl jsem přeskočit jiskru mezi konektorem a baterkou (namazanej, utaženej - nechápu) a KO všechno. Něco se bloklo (elektronika). Následoval odtah na diagnostiku, odblokování (nevím co přesně), nová baterka a vše OK. Prý se to občas stane....
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
- richisan
- Zkušený
Peeer: Nechcem byt zly posol, ale ta, co si kupil je moc slaba
Mas kopec elektrickej vybavy a na to je pri tdci 62Ah zial malo. Idealna je pre teba tak 74-80 Ah...Druha vec, ked pises, ze si nemohol nastartovat - aky ma baterka startovaci prud (v A)... musi byt aspon 680-700A 

- sid
- Zkušený
možná hloupá otázka , ale při tom startování přidal někdo v té octávce plyn ? Protože nekdy na prvotní nastartování druheho auta nestačí pouze proudy z neutrálu .Peeer píše: Jo a ještě něco. Když to kleklo, tak jsem zkusil z Octavky nastartovat přes kabely.
Je to normální?

- Peeer
- Nováček
To vše jsem zkoušel. Přidali jsme plyn, ale nic.
NO s novou zatím v poho. ALe přemýšlím, zda to zkusit vyměnit.
Místa je tam dostatek, ale když tak koukám na ten mínusový kabel, no asi je dost dlouhý na všechny veklikosti baterií.
Je pravda, že tam byla 52 Ah origo a byla tam 5 let. Tak nevím? 
NO s novou zatím v poho. ALe přemýšlím, zda to zkusit vyměnit.
Místa je tam dostatek, ale když tak koukám na ten mínusový kabel, no asi je dost dlouhý na všechny veklikosti baterií.

Ford Focus II 1.6 TDCi 80 kW, GHIA, 10/2004
-
- Pokročilý
Záleží na startovacích kabelech, zda to nejsou nějaký šlupky z hypermarketu(tlustá izolace, ale uvnitř kablík jak k stolní lampičce). Já si start kabely dělal sám ze svorek a kabelů s pořádným průřezem, tedy sám jsem je zatím nepotřeboval, ale párkrát jsem pomáhal kamarádům nebo někomu na parkovišti a to druhé auto přes kabely vždy točilo parádně i když před tím samo ani neškytlo.Peeer píše:Jo a ještě něco. Když to kleklo, tak jsem zkusil z Octavky nastartovat přes kabely.
Je to normální?
Ford Focus Mk4 HB, 1.0EB/92kW, 2021
Ford Focus Mk1 HB, 2.0i/16V/96kW, Ghia, 2004
Ford Focus Mk1 HB, 2.0i/16V/96kW, Ghia, 2004
- sid
- Zkušený
jj cca měsíc dozadu jsem takhle se svou škůdkou přes kabely startoval fiata 2,4td při -10 a taky pohoda , ale musel jsem přišlápnout plyn a docela dost

- Nepér
- Zkušený
Když mi při startování spadnou ručičky dolu a vynulují se hodnoty palubního PC (spotřeba a průměrná rychlost), to je tedy baterií jo? Stane se mi to tak v jednom případě ze tří startování, ale baterie se mi slabá nezdá, točí to poměrně svižně a chytá to hned... ale to vynulování mi docela vadí.
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Bud chybny elektricky kontakt na baterce nebo na ukostreni nebo predzvest konec baterky.
- Nepér
- Zkušený
Jaký kontakt na baterce, proboha?
Kdyby tam byl přechoďák, tak by to netočilo a kouřilo by ze z toho. Navíc jsem to vlastnoručně utahoval.

Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsi utahoval kontakty na baterce, tak kontroluj napeti pri startovani treba v zasuvce po zapalovaci nebo ukostrovaci kabel z baterky. Jeste jsem nikdy nevidel ze by se z ze spatneho kontaktu v aute kourilo.