Co mě pobavilo: jeden internetový mudrlant Standa, bije se v prsa, jak olej dovezený z USA je lepší než Shell nebo Castrol, plete si Deep Purple a Royal Purple a na dotaz, jak poznal rozdíl na svém autě, nedokáže smysluplně odpovědět.
Standa: jj, ROWE je dražší, ale opravdu dobrý. Ale není zas tak moc drahý. A překvapivě ten Deep Purple vyjde okolo 250/litr a je špička. Lepší Shell nebo Castrol vyjde dráž a kvalitativně mu nesahají po kotníky. Vyzkoušeno na MB a Volvo.
Já: A jak se to zkouší?

Jak poznáte na autě dobrý nebo špatný olej? A po kolika ujetých km?
Standa: https://youtu.be/4efnHblffTY?si=58T3ufVm13PjW8H3 Třeba takto. Royal (ne Deep) Purple. Těch testů oproti jiným olejům se dá najít mnohem víc. Ale celkem je mi to jedno. K oleji mě přivedl kamarád, přivezl si ho na výměnu do MB, zrazoval jsem ho od experimentů na autě za 2 mega a .... ? To auto znám, výsledek byl bez komentáře. Cena srovnatelná s Castrolem, kvalita úplně jinde.
Já: Takže "vyzkoušeno na MB a Volvo" znamená "pustil jsem si video na YouTube, kde to někdo testuje"?
Standa: Pavlíku, nebudu tě učit číst. Znovu - mám na dvoře VolvA(ne jen jedno) a kamarád MB. Osobně vyzkoušeno na těchto vozech. Ne zkouknuto na Yt. Vyzkoušej, uvidíš, neprohloupíš. A jestli chceš jen hloupě prudit a o motorech(které už " nějaký ten pátek" dělám) nic nevíš, tak to neřeš a do auta si nalej co tě napadne, třeba olej z Kauflandu.
Já: Podívej se Stando, píšeš, žes to vyzkoušel osobně na autě, tak mě zajímá, jaks to vyzkoušel? Zatím jsi neodpověděl.
Standa: jednoduše. Nalil jsem jej do motorů svých aut. Už jsem ti to psal. Rozdíl proti Castrolu A5 jednoduše znatelný.
Já: Dobře, ale JAK jsi poznal rozdíl?
Standa: chápu co chceš slyšet. Přesto ti odpovím. Naposledy. Rozdíl jsem poznal na chodu motoru, spotřebě oleje (od výměny do výměny nula nic žádná ( měním 10 až 13tkm))
Já: Takže dokud jsi tam lil Castrol, tak ti ubýval olej a po přechodu na Royal Purple přestal? Stejná viskozita? A "na chodu motoru", co si mám pod tím představit?
(Standa už neodpověděl.)