Jo v pohodě,jelikož já mám EGR nefunkční,tak jsem se přiklonil k zaslepení (přijde mi zbytečné vyhazovat 12 000Kč,když mi se záslepkou auto jede stejně)...Jinak také jsem po repasi vstřiků a čerpadla..Od té doby při každém tankování aditivuji VIF (naftu kupuji na OMV a stejně jsem musel vstřiky a čerpadlo dělat,v dnešní době už bez aditiv netankuji)....Brehowicz píše:Víš jak ,kdybys na to neupozornil tak mně při pohledu na takovou fotku ani netrklo že tam je nějaká klapka v cestě mezi turbem a sáním motoru.Běžné je že u turbodieslu je ta cesta volná a motor pracuje trvale s přebytkem vzduchu neboť není lambdy.Ale s DPF a EGR je to zřejmně jinak.
Jinak u mně Euro 4 s pneu EGR a čidlem ot-zavř. chybu bez díry vyhodí ,s díro od 10mm a víc už ne.
Ale od provedení repasu vstřiku už záslepku nemám a sání i EGR je čisté takže ani nemám potřebu ji tam dávat.
EGR ventil - mondeo
-
- Nováček
Re: EGR ventil - mondeo
-
- Nováček
Zdravím, mám EGR ventil pre EURO 4 s DPF, robí mi problémy, tak ho chcem odstaviť so záslepkou, vyskúšal som 8 mm dieru, ale vyhodí chybu motora. Môj EGR má klapku prívodu vzduchu ovládanú podtlakom, tú sníma potenciometer natočenia klapky, nad ním je asi snímač tlaku a prívod spalín mám ovládaný elektromotorčekom. Dá sa tento EGR odstaviť bez hlásenia chýb v RJ? Auto mi začalo trhať a na voľnobehu niekedy zhaslo, zrejme EGR zostal plne otvorený a udusil motor.
-
- Nováček
zdravim, tak taky řeším problém s EGR. V servisu mi řekli za nový cca 7000,- chtěl jsem si ho sehnat sám z autokelly kde mám slevu, ale tam je v katalogu k MKIII jenom ten který je určen pro emisní normu Euro3 a ne ten co potřebuji já - elektronicky řízený Euro4 EGR.
Máte nějaký tip kde ho sehnat levněji? Všude nacházím jenom ty EURO3. Díval jsem a na tom autokelly mají elektronicky ovládaný (s obj. kódem DF EG10395-12B1 ) u MKIV se stejným motorem - 2.0TDCi, 96kw. Půjde hodit ten z MKIV do mého MKIII? Případně jestli někdo s MKIII EGR nemáte takový ten objednací kód podle kterého bych určil jestli je to skutečně on.
Díky
Máte nějaký tip kde ho sehnat levněji? Všude nacházím jenom ty EURO3. Díval jsem a na tom autokelly mají elektronicky ovládaný (s obj. kódem DF EG10395-12B1 ) u MKIV se stejným motorem - 2.0TDCi, 96kw. Půjde hodit ten z MKIV do mého MKIII? Případně jestli někdo s MKIII EGR nemáte takový ten objednací kód podle kterého bych určil jestli je to skutečně on.
Díky
Mondeo MKIII 2007, 2.0 TDCi, 96kw
-
- Nováček
A skúšal si odstavenie EGR ventilu? Mne problémy s autom ihneď prestali ako som ho zaslepil, ešte musím tú kontrolku vyriešiť.
-
- Nováček
Jaký typ EGR máš???Není stejný,jako na fotce na předchozí stránce???
-
- Nováček
EGR si zaslep a ušetřených 7000Kč použij na jiné věci v autě...Toť můj názor...parallax píše:zdravim, tak taky řeším problém s EGR. V servisu mi řekli za nový cca 7000,- chtěl jsem si ho sehnat sám z autokelly kde mám slevu, ale tam je v katalogu k MKIII jenom ten který je určen pro emisní normu Euro3 a ne ten co potřebuji já - elektronicky řízený Euro4 EGR.
Díky
-
- Nováček
díky, ale asi nechci řešit svítící check engine a s tím spojené problémy. Radši bych to udělal nějak pořádně...
Mondeo MKIII 2007, 2.0 TDCi, 96kw
-
- Nováček
nemáš zač..já jsem zaslepil viz. o pár příspěvků výše a nikde mi nic nesvítí a vše je naprosto v pořádku...je to věc názoru a zkušeností....
-
- Nováček
Podľa tvojho obrázku hore máš EGR bez snímaca polohy kvapky na prívod vzduchu a tiež bez snímaca tlaku vzduchu, vraj aj taká verzia bola, je to pravda? Alebo má ten obrázok myli? Pošli nám presnú fotku s detailom, stačí odfotit namontovany z predu motora
-
- Nováček
Napsal jsem ti SZ...Milan_S25 píše:Podľa tvojho obrázku hore máš EGR bez snímaca polohy kvapky na prívod vzduchu a tiež bez snímaca tlaku vzduchu, vraj aj taká verzia bola, je to pravda? Alebo má ten obrázok myli? Pošli nám presnú fotku s detailom, stačí odfotit namontovany z predu motora
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi vy jste experti
Zjistěte si alespoň na co ta klapka opravdu je.. Ty dedukce jak tu čtu by daly na román 

Škoda Octavia 1.9tdi - Nikdy jsem po octávce netoužil a už mám druhou. Ale vždy jen kvůli výhodné koupi nebo kšeftu..
minulá auta:
Škoda Octavia Combi L&K 1.8T RS Look - solidní svezení
Ford Focus 1.4
Renault 25
minulá auta:
Ford Focus 1.4
Renault 25
-
- Nováček
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
A tak teda jo
Není tam proto, aby řídil tlak turba. Do chodu motoru vůbec nezasahuje. Jen při chcípání motoru se zavře, aby motor nenasával vzduch a měl tak klidnější doběh. U některých motorů se klapka zavírá i při deceleraci, aby motor nekladl takovej brzdící odpor. Vymontovat to je blbost. 

Škoda Octavia 1.9tdi - Nikdy jsem po octávce netoužil a už mám druhou. Ale vždy jen kvůli výhodné koupi nebo kšeftu..
minulá auta:
Ford Focus 1.4
Renault 25
minulá auta:
Ford Focus 1.4
Renault 25
-
- Test driver
Pepi možná by nebylo špatné ,aby nevznikaly další dedukce taky tvé tvrzení něčím podložit,jak je to konkrétně s tou klapkou u fordích motoru u MK3.
Nemuže tam být náhodou za učelem vypalování DPF (kde zrovna u aut s DPF je tento EGR je použit) ,kdy sníží při vypalování množství vzduchu do motoru?A pak by do chodu motoru zasahoval.
Nemuže tam být náhodou za učelem vypalování DPF (kde zrovna u aut s DPF je tento EGR je použit) ,kdy sníží při vypalování množství vzduchu do motoru?A pak by do chodu motoru zasahoval.
-
- Nováček
Zaujímavé názory, viete niekto potvrdiť, ktorý je pravdivý? Plánujem odstaviť EGR plnou zaslepkou, upraviť soft a zide sa mi rada, či tam tu klapku ponechať.