Moc dik, take jsem si vsiml tehle informace, ale podle me ji nemohu vyuzit kvuli jinemu rozmeru kola R16 vs. R15.Merdy píše:Stačí si pročíst vlákno. Tady:hribek25 píše:Zdravím,
mam FoFo2 a jezdním na 195/65/R15. Mam plnohodnotnou rezervu, ale rád bych kvůli místu pořídil dojezdovou. Disk koupím od Fordu za cca 1000 Kč, ok, ale jakou mám osadit pneu, prosím? Jak z TP poznám rozměr pro dojezdové kolo - takový aby se mi vešlo do "díry" v kufru, prosím? A tímpádem se mohl zbavit těch polystyrénovejch nesmyslů...
Moc dík za nasměrování.
P.
Pneu Michelin Tex 125-85- R16 - 1740 Kč (http://www.prodej-pneu.cz)
Jakou rezervu sebou vozíte aneb cesta na dojezdovém kole?
-
- Nováček
Re: Jakou rezervu sebou vozíte aneb cesta na dojezdovém kole?
-
- Test driver
môzes uplne bez problemov.Priemer kolesa je totiz zachovany.
- Merdy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Dojezdový disk od Fordu má totiž průměr R16hribek25 píše: Moc dik, take jsem si vsiml tehle informace, ale podle me ji nemohu vyuzit kvuli jinemu rozmeru kola R16 vs. R15.

- Raada
- Test driver
Mam dotaz k rezerve - jak resite rozdil mezi zimnimi a letnimi pneu? Zimaky mam klasiku 15palcu a letni si chci koupit elektrony 16-17. V kufru mam zatim pouze dojezdovou sadu, ale moc ji neverim a chtel bych si koupit budto plnohodnotnou nebo i dojezdovku. Ale jaky rozmer? Nebude vadit, ze v lete hodim pri defektu 15 gumu?
- KubaU
- Junior
Jestli se nemýlím, průměr kola je vždy stejný (a odpovídá předepsaným rozměrům v TP), tj při 15-16-17-18 palcích je zachován průměr, mění se jen průměr disku a odpovídajícím způsobem "tloušťka" pneumatiky.
Takže rezerva by měla být stejná pro léto i zimu, pokud bude mít odpovídající průměr pro daný vůz.
Takže rezerva by měla být stejná pro léto i zimu, pokud bude mít odpovídající průměr pro daný vůz.
-
- Junior
Ja mám dojazdovku na Cmaxe, doteraz som mal na autach plnohodnotnu. Dúfam že ju nebudem nikdy potrebovať, ale radšej dojazdovku ako opravný kit. Tomu by som moc neveril, si predstav, si niekde v taliansku pri dedinách a... No radšeju vymením dojazdovku ako sa robiť na mechanika s kitom
Ford Mondeo 2,0 TDCI 6st automat, Titanium - 2010
- moabster
- Nováček
Ja mam plnohodnotnu rezervu, normalny plechovy disk, aj ked podla Microcatu by som mal mat dojazdovku. Predchadzajucemu majitelovi sa asi malila
Nevyhodou je, ze ten dekel co rezervu zakryva nie je teraz v rovine, ale trochu vytrca.

Ford Focus combi 2 Ghia, diamtova biela, 1,6TDCi 80kW 10/2005 

- pppavel
- Junior
Rezerva či lepící sada?
tak jak to je?Můžeme vyndat rezervu a vozit jen opravnou sadu-sprej? 

Ford focus 1.6 kombi,rv99,ghia,PC,vyhř.čelní sklo-tmavě modrá metalíza-aktuální spotřeba 6,9 l/100km

GALERIE- https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=8925 -GALERIE

GALERIE- https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=8925 -GALERIE

- NEEO
- Test driver
-
- Nováček
Prohlášení Homologačního oddělení FORD MOTOR COMPANY s.r.o.pppavel píše:tak jak to je?Můžeme vyndat rezervu a vozit jen opravnou sadu-sprej?
U vozidel značky Ford (kategorie M1 a N1) může být náhradní kolo nahrazeno prostředky pro bezdemontážní opravu poškozené pneumatiky umožňující nouzové dojetí.
- Croog
- Nováček
Auto jsem pořídil bez rezervy, ale chci jezdit s plnohodnotnou. Mám jen 4 lité letní a 4 plechové zimní - oboje 16. V létě je to jasné, hodím pod kufr jeden zimní plecháč.
Vozíte ale někdo v zimě jako rezervu jedno letní lité kolo? Zkoušel jsem a padne tam, akorát se musí dát paprskama nahoru, jinak by se odírala o ten šroub dole v díře. Lze k tomu sehnat nějaký držák na vybavení (hever, klíč..)? Nebudou s tímto mít policajti problém?
Nebo kde na internetu seženu standardní plnohodnotnou rezervu?
Vozíte ale někdo v zimě jako rezervu jedno letní lité kolo? Zkoušel jsem a padne tam, akorát se musí dát paprskama nahoru, jinak by se odírala o ten šroub dole v díře. Lze k tomu sehnat nějaký držák na vybavení (hever, klíč..)? Nebudou s tímto mít policajti problém?
Nebo kde na internetu seženu standardní plnohodnotnou rezervu?
Ford Focus Kombi Ghia 2006 2.0 TDCi, Black Panther
- Raada
- Test driver
Ja mel ten samej problem - taky jsem koupil auto jen s kompresorem a sadou na opravu pneu. V lete tam vozim zimak a minule 2 zimy jsem tam vozil i letni elektron. Tuto zimu jsem se rozhodl vozit jen kompresor. Tak doufam, ze nepichnu nejak blbe z boku. Klic na kola jsem si koupil ten vysouvaci treba z Autokelly nebo z Obi za cca 180Kc. Hever jsem si poridil panenku do 2t.
- Croog
- Nováček
Raada: Ten elektron si vozil takto paprsky nahoru a hever, klíč a spol si měl schované pod tím? Měl jsi tam nějaký držák toho vybavení co se šroubuje do toho prostředku aby se to nekvrdlalo?
Protože pokud to dobře chápu standardní rezerva se vždy ukládá do toho prostoru obráceně a držák vybavení v tom případě fixuje i celé kolo, že? Jde mi o to zjistit, zda lze pro použití s litým kolem sehnat nějaký origo držák..
Protože pokud to dobře chápu standardní rezerva se vždy ukládá do toho prostoru obráceně a držák vybavení v tom případě fixuje i celé kolo, že? Jde mi o to zjistit, zda lze pro použití s litým kolem sehnat nějaký origo držák..
Ford Focus Kombi Ghia 2006 2.0 TDCi, Black Panther
- Raada
- Test driver
Ano, mel jsem ten elektron obracene tj. paprsky nahoru a pod nej jsem dal vsechno vybaveni. Nicim jsem to kolo nemel pripevneny, ale vetsinou v kufru neco vozim, tak jsem s tim nemel problem.
- milanivs
- Junior
Chlapi,
mám FOFO II po FL Wagon rok výroby 2010 a mám v ňom len dojazdovku. Chcem tam dať normálne plnohodnotné koleso, lebo jazdím aj dlhé trate a nemám chuť sa niekde motať na tej dojazdovke a za druhé neviem si vôbec predstaviť jazdiť na nej v zime
A z vlastných skúseností viem že 99% defektov som dostal práve v zime keď sú cesty posypané štrkom a kadejakým sajrajtom.
Viete mi presne napísať, aky typ disku a pneumatiky potrebujem zohnať? Vďaka za odpoveď.
Keď tam dám to plnohodnotné, bude tá dojazdovka na predaj, bol by záujem?
mám FOFO II po FL Wagon rok výroby 2010 a mám v ňom len dojazdovku. Chcem tam dať normálne plnohodnotné koleso, lebo jazdím aj dlhé trate a nemám chuť sa niekde motať na tej dojazdovke a za druhé neviem si vôbec predstaviť jazdiť na nej v zime

Viete mi presne napísať, aky typ disku a pneumatiky potrebujem zohnať? Vďaka za odpoveď.
Keď tam dám to plnohodnotné, bude tá dojazdovka na predaj, bol by záujem?
Ford Focus II Wagon Generation X- 1,6TDCi 80kW - Black Panther (d.v.: 16.12.2010)
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a

https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a