Aky je 2.0 Duratec HE ?
- deekay
- Junior
Re: Aky je 2.0 Duratec HE ?
vcedula: Na 1.6 sigma ti da vetsi klapka ztezi 5 koni, 4-2-1 svody daji 15...
Nezbejva ti nic jinyho nez si nechat dat klapku a podlozit merenim pred a po...
Vetsi klapka sama o sobe ti 20% vykonu neda ani kdyby ses na hlavu postavil. A to neberu v uvahu ze je jen 60mm, na Zetecy 2.0 se davala aftermarket 65mm...
tech 280koni predpokladam s jednotlivyma TB (coz prida HODNE), kdyz uz pises pisty, ktery ja jsem nepsal, pac to uz je dle me prave ten zasah do hlavnich mechanickych casti kteremu sem se chtel vynout, tak predpokladam ze je tam maji pro zvetseni komprese, vacky maji zrejme race spec, tzn vyhonene na vysoke otacky, svody a vyfuk jsou samozrejmosti u kazde upravy.
Nevim kolik davaji standard vstriky na duratecu, ale tipoval bych to taktez na uprated FPR a mozna i pumpu...
hod link na konkretni upravu, ja vim o 2.3kach s 280HP
Nezbejva ti nic jinyho nez si nechat dat klapku a podlozit merenim pred a po...
Vetsi klapka sama o sobe ti 20% vykonu neda ani kdyby ses na hlavu postavil. A to neberu v uvahu ze je jen 60mm, na Zetecy 2.0 se davala aftermarket 65mm...
tech 280koni predpokladam s jednotlivyma TB (coz prida HODNE), kdyz uz pises pisty, ktery ja jsem nepsal, pac to uz je dle me prave ten zasah do hlavnich mechanickych casti kteremu sem se chtel vynout, tak predpokladam ze je tam maji pro zvetseni komprese, vacky maji zrejme race spec, tzn vyhonene na vysoke otacky, svody a vyfuk jsou samozrejmosti u kazde upravy.
Nevim kolik davaji standard vstriky na duratecu, ale tipoval bych to taktez na uprated FPR a mozna i pumpu...
hod link na konkretni upravu, ja vim o 2.3kach s 280HP
- vcedula
- .
no tych 280 PS je tu
http://www.mambamotorsport.co.uk/duratec/engines.html
aj ked to nie je ten isty web, na ktorom som to raz pozeral, ale je to asi ta ista uprava.
No a tu je ten kit na Fiestu ST, z ktoreho pochadza aj ten throttle (dlho som hladal, ale podarilo sa aspon nieco)
http://news.auto.cz/aktuality/ford-modr ... ni-st.html
alebo viac info tu:
http://www.zercustoms.com/news/Ford-Fie ... ntune.html
A samozrejme som pisal, ze to tych 180 urcite neda, to mi je jasne. Nestaci otvorit jednu stranu, musi byt aj druha. Ale vlzhladom na vysku investicie (cca 8000 Sk) je pomer vykon/cena velmi dobry.
http://www.mambamotorsport.co.uk/duratec/engines.html
aj ked to nie je ten isty web, na ktorom som to raz pozeral, ale je to asi ta ista uprava.
No a tu je ten kit na Fiestu ST, z ktoreho pochadza aj ten throttle (dlho som hladal, ale podarilo sa aspon nieco)
http://news.auto.cz/aktuality/ford-modr ... ni-st.html
alebo viac info tu:
http://www.zercustoms.com/news/Ford-Fie ... ntune.html
A samozrejme som pisal, ze to tych 180 urcite neda, to mi je jasne. Nestaci otvorit jednu stranu, musi byt aj druha. Ale vlzhladom na vysku investicie (cca 8000 Sk) je pomer vykon/cena velmi dobry.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
- deekay
- Junior
No tak jak sem predpokladal, i ta 245HP verze je docela brutalni uprava, narozdil od toho co jsem psal puvodne ja
Ta 280HO verze je uz uplne jinej motor kde jsou vnitrnosti vymeneny kompletne.
Navic se podivej co maji v 180HP kitu... je to postavene na samostatnych TB, presne jak jsem psal a odhadoval vykon. Navic proti memi odhadu je tam i FPR.
"The Mountune Performance Stage 1 package will retail at £1,435 (plus fitting) and consists of a high-flow air induction system, a high performance exhaust system including high flow catalyst and tubular manifold, and re-calibration of Ford’s potent 2.0-litre Duratec ST engine to produce 165PS.
The more powerful Mountune Performance Stage 2 package will cost £1,838 (plus fitting) and adds new camshafts and valve springs to the basic package to deliver 185PS. "
myslim ze todle jen potvrzuje moje predchozi slova
dle me by pro tebe stalo za to popremyslet i nad svodama a decatem, kdyz uz.. vysledek bude rozhodne zajimavejsi

Navic se podivej co maji v 180HP kitu... je to postavene na samostatnych TB, presne jak jsem psal a odhadoval vykon. Navic proti memi odhadu je tam i FPR.
"The Mountune Performance Stage 1 package will retail at £1,435 (plus fitting) and consists of a high-flow air induction system, a high performance exhaust system including high flow catalyst and tubular manifold, and re-calibration of Ford’s potent 2.0-litre Duratec ST engine to produce 165PS.
The more powerful Mountune Performance Stage 2 package will cost £1,838 (plus fitting) and adds new camshafts and valve springs to the basic package to deliver 185PS. "
myslim ze todle jen potvrzuje moje predchozi slova
dle me by pro tebe stalo za to popremyslet i nad svodama a decatem, kdyz uz.. vysledek bude rozhodne zajimavejsi
- vcedula
- .
ale ved jasne, moje ciele su niekde stage2-3 ... ale chce to cas, chcem to robit postupne. Zatial mi ide len o jednoduche nie prilis zlozite a vyrazne zvysenie vykonu. A cisto len otvorenie plynoveho privodu, to je podla mna uplne to iste ako zvody samostatne, az na to ze otvorenie plynu je omnoho lacnejsie ako vymena zvodov. Ked mi to spravi z mojich 150 PS nejakych 160 - 165 PS, tak budem spokojny. A na dalsie zlepsenia by som cakal az po zvodoch.
No ale tuneri z UK su iny machri, kurnajs. Nasiel som este tento set, mozno je to zasa to iste, ale je tam aspon vidiet, o co ide...
http://www.sbdev.co.uk/Duratec/Duratec% ... %20kit.htm
No ale tuneri z UK su iny machri, kurnajs. Nasiel som este tento set, mozno je to zasa to iste, ale je tam aspon vidiet, o co ide...
http://www.sbdev.co.uk/Duratec/Duratec% ... %20kit.htm
- vcedula
- .
no a este jeden pekny clanok som nasiel. Bohuzial, UK to je uplne iny svet...tu sa jazdia a upravuju len nemecke auta, v UK maju na to uplne iny nazor.... 
http://www.burtonpower.com/technical_1/duratec_he.aspx
A este som nasiel aj toto na Wikipedii
The 6.0 L V12 used in Aston Martin cars shares some components with the Duratec family. Aston Martin uses this engine in the DB7 Vantage, V12 Vanquish, and DB9. It is also known as Cosworth Project SG [7].
The V12 developed by Ford for the Ford GT90, although it shares a common displacement, was developed from the Modular line of engines and does not share any components with the Aston Martin V12

http://www.burtonpower.com/technical_1/duratec_he.aspx
A este som nasiel aj toto na Wikipedii

The 6.0 L V12 used in Aston Martin cars shares some components with the Duratec family. Aston Martin uses this engine in the DB7 Vantage, V12 Vanquish, and DB9. It is also known as Cosworth Project SG [7].
The V12 developed by Ford for the Ford GT90, although it shares a common displacement, was developed from the Modular line of engines and does not share any components with the Aston Martin V12
- bee
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Pekne si to prešmejdil
, ešte jeden članok si minul, aj pekne fotky su tam..
skusim pohladat tu linku neskor..
Vsetky vazne upravy a zaujimave narasty vykonu pocitaju s vackou a paralelnymi T-B.
To je to smutne, lebo to pod kapotu asi nenapcham...
No a potom este turbo-kit, ale to je ina story.
ad klapka
som bol v omyle ze to je klapka z TB, tzv. motylik (butterfly), ale ona je to klapka zo sacieho potrubia (intake manifold)
Hm.. o dôvod viac ist do Cosworth Intake Manifold-u

skusim pohladat tu linku neskor..

Vsetky vazne upravy a zaujimave narasty vykonu pocitaju s vackou a paralelnymi T-B.
To je to smutne, lebo to pod kapotu asi nenapcham...

No a potom este turbo-kit, ale to je ina story.

ad klapka
som bol v omyle ze to je klapka z TB, tzv. motylik (butterfly), ale ona je to klapka zo sacieho potrubia (intake manifold)

Hm.. o dôvod viac ist do Cosworth Intake Manifold-u

- deekay
- Junior
U Duratecu je prave jednoduche napchat ty TB... protoze narozdil od Zetecu ma sani vpredu 

- jill
- Nováček
Kolik Vam toci?
Ahoj, jelikoz premyslim o koupi FFII, 2.0 tak bych mel na vas zkusene majitele par veci:
Kolik nam FoFo toci pri tach 130,140,150 ... a jak se to projevuje na akusticke pohode - komfortu cestovani? Nerad bych, aby me po 3 hodinach na dalnici 3 hodiny hucelo v hlave.
Jezdite po meste (50-60 km/h) na trojku nebo na 4ku?
No jinak uz jsem celkem nateseny, tak snad to s mym FoFo klapne.
Diky za info
Ahoj, jelikoz premyslim o koupi FFII, 2.0 tak bych mel na vas zkusene majitele par veci:
Kolik nam FoFo toci pri tach 130,140,150 ... a jak se to projevuje na akusticke pohode - komfortu cestovani? Nerad bych, aby me po 3 hodinach na dalnici 3 hodiny hucelo v hlave.
Jezdite po meste (50-60 km/h) na trojku nebo na 4ku?
No jinak uz jsem celkem nateseny, tak snad to s mym FoFo klapne.
Diky za info
FoFo II 2005 kombi Titanium 2.0 Duratec HE 107 Kw - dark grey.
ex FoFo I 2000 kombi Ghia 1.6 benzin - stribrnak
R.I.P. Nissan Almera N15/ Fiat Punto I/ VW Golf II

ex FoFo I 2000 kombi Ghia 1.6 benzin - stribrnak
R.I.P. Nissan Almera N15/ Fiat Punto I/ VW Golf II

- vcedula
- .
ked sa dobre pamatam, tak pri 130 to toci na trojke cca 6500, na stvoke 4500 a na patke 3500. Mesto (50) jazdim teraz na 4 (cca 1600 ot), na trojke je to uz vyse 2000 ot.
Hluku motora sa bat nemusis, pohodicka. Viac mozes vycitat naprikad tu:
http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=68&t=8390
ked chces dam ti sem aj prevody, mozes si to presne vypocitat.
Hluku motora sa bat nemusis, pohodicka. Viac mozes vycitat naprikad tu:
http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=68&t=8390
ked chces dam ti sem aj prevody, mozes si to presne vypocitat.
- yozefb
- Pokročilý
rozmyslal uz niekto nad odlahcenim zotrvacnikom ?
Focus 1.6 16V HB 2003 silver
- vcedula
- .
ja ?
Ale vraj je s tym potom viac problemv ako uzitku (volnobeh a tak). Ale aj tak by som to chcel raz skusit, asi ked budem menit spojku za sportovu tak dam asi stiahnut nieco zo zotrvacnika. Ale kedy to bude...a pri sucasnej krize .... aj mojej....ach jo, snad sa toho raz dozijem.

Ale vraj je s tym potom viac problemv ako uzitku (volnobeh a tak). Ale aj tak by som to chcel raz skusit, asi ked budem menit spojku za sportovu tak dam asi stiahnut nieco zo zotrvacnika. Ale kedy to bude...a pri sucasnej krize .... aj mojej....ach jo, snad sa toho raz dozijem.
- yozefb
- Pokročilý
podla mna tym elektronikam oprosti karbecu (asi mam malo skusenosti) chyba sponntanejsia odozva na plyn. To je iny pocit ovladat plynom klapku cez lanko.
Myslim, ze zotrvacnik by tomu pomohol, ale urcite by utrpela kultura chodu.
Co viem tak F1 zotrvacnik vobec nema.
Myslim, ze zotrvacnik by tomu pomohol, ale urcite by utrpela kultura chodu.
Co viem tak F1 zotrvacnik vobec nema.
- vcedula
- .
uf, to su silne slova. Teoreticky to je mozne, ale celkom o tom pochybujem. Ale na druhej strane fofo 1 som nemal a nestudoval, takze neviem. Mimochodom, 2.0 Duratec ma dvojhmotovy zotrvacnik (teda podla udajov, ktore som studoval).yozefb píše:Co viem tak F1 zotrvacnik vobec nema.
Ta reakcia plynu, to je cista pravda. Uz ma to obcas riadne serie. Ale tu pomoze len zmena elektroniky a asi aj vstrekov...

- Fokal
- .
- Kontaktovat uživatele:
Teď nevim, co myslel yozefb tim "F1", ale podle mě setrvačník má každý Focus, jestli ne, tak mě opravte
Jinak ten dvouhomotový setrvák (DMF) je krásná věc, dokud neodejde
Zajimalo by mě, jestli je v tom motoru opravdu tak nutný nebo by se to dalo i s normálnim setrvákem, protože ani moje ST nepřenáší nějaké brutální výkony a krouťák, tak nevim, proč ho tam dávaji
Doufám, že mi to někdo vysvětlí 

Jinak ten dvouhomotový setrvák (DMF) je krásná věc, dokud neodejde

ST150
- yozefb
- Pokročilý
no myslel som motor formuly 1 
no pokial viem, tak niektore starsie TDI u VW maju dvojhmotovy a tie iste typy v octacvii nie.
Je to o kulture chodu.

no pokial viem, tak niektore starsie TDI u VW maju dvojhmotovy a tie iste typy v octacvii nie.
Je to o kulture chodu.