palubovka nesvítí
- Miki.N
- Nováček
Re: palubovka nesvítí
No přihnout jsem ho zkoušel, ale lepší to nebylo. Otázkou je jestli jsem ho dostatečně přihnul. Každopádně koupim kontaktol a o víkendu to znovu rozeberu a zkusím i více přihnout. Větší napružení kontaktu by mohlo pomoct.
Je: Ford Focus kombi, r.v. 2014, 1.6 EcoBoost 110kW FFV, lunar sky
Byl:Ford Focus kombi, r.v. 2000, 1.6 benzin, Aquamarine Fros
- bewc
- Nováček
Jak jsem již psal dříve, zkoušel jsem různé fígle, ale pomohla montáž celého přepínače světel (cca 2000,-Kč). Od té doby je klid
. Samo, že občas odejde žárovka, pojistka, či něco dalšího.

FoFo,85kW,2002,1,8TDci,160000 km.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Cajdo, dopadl jsi stejne jako ja, jenze ja jsem menil osvetleni RZ loni na podzim.
Na nesviceni osvetleni RZ si dejte bacha, poptat se muzete Jasia, ma stejnou zkusenost jako jamaka - musel delat skoro celou elektriku znovu.
Zarovky na podsviceni v palubce jsem take daval 1,2W, ty se pouzivaji ve vsech ostatnich autech.
Nevim presne (mam to ale zapsano ve FoFu):
original : 12V/75mA (12*0,075=0,9W; (14/12)^2*0,9=1,23W - prepocet na 14V)
nova: 14V/1,2W
Na nesviceni osvetleni RZ si dejte bacha, poptat se muzete Jasia, ma stejnou zkusenost jako jamaka - musel delat skoro celou elektriku znovu.
Zarovky na podsviceni v palubce jsem take daval 1,2W, ty se pouzivaji ve vsech ostatnich autech.
Nevim presne (mam to ale zapsano ve FoFu):
original : 12V/75mA (12*0,075=0,9W; (14/12)^2*0,9=1,23W - prepocet na 14V)
nova: 14V/1,2W
- Miki.N
- Nováček
Ahoj, tak jsem zkoušel větší přihnutí kontaktu, prostříknutí kontaktolem. Vydrželo to delší dobu fungovat, ale uběhl týden a zas zhasíná. Už je pomalu moje trpělivost u konce. Asi prostě ty peníze za to dám.
-
- Nováček
zdar vsichni, do vcerejska vzdycky po nastartovani se mi rozsvitila palubovka, aniz bych musel rozsvitit svetla, ted mi to nesviti, rozsviti se az po zapnuti svetel. nevite nekdo, jestli by to nemohlo byt nejakou konkretni pojistkou, nebo je problem nekde jine????? mam focus z roku 2002 ghia
- vilimass
- Nováček
ahoj micin. Mám dojem, že tak jak to popisuješ, tak je to správně. Naopak! Přece ti nemuže svítit palubka aniž by si rozsvítil světla. Neměl si tam nějakou úpravu zapínání/vypínání na automatické rozsvícení světel po nastartování když se to u nás zavedlo ???? Zatím jsem to od nikoho neslyšel.
-
- Nováček
Ahoj, nic takoveho jsem tam nemel. Trosku si mě nahlodal, jestli mi nepreskocilo, ale moje partnerka se mnou souhlasí. Vždy když jsem otočil kličem do polohy II nebo nastartoval, tak se mi podsvítily budíky, stejně jako tlačítka na palubovce a displej hodin, klimy a pocitace, radia, potom když jsem rožnul světla tak se odstín posvíceni změnil podle nastavené intenzity. Teď se mi rozsvítí jen ty dyspleje, po rožnutí světel se podsvícení normalně rozsvítí.
- kajicek
- Nováček
Po otoceni klicku se rozsviti podsvetlení vypinače svetel, ukazatel ujetych kilometru, display hodin a display radia, pocitac ja nemam, tak to nevim, , ale podsvetleni rychlomeru, otackomeru, ovladani topeni, stupne vetraku, podsvetleni tlacitek radia atd. se rozviti, az po zapnuti svetel, driv ne
Ford Focus 1.4i, ZETEC, r.v. 2000
- Miroslav K
- Nováček
přesně jak píše kajicek..i ten BC (palubní počítač) se rozsvítí...stálou intenzitou,nemožno měnit..až po zapnutí světěl, tedy už parkovaček (ne však v poloze parkování, ale první poloha k potkávacím světlům) se rozsvítí vše (i přístroje, tlačítka na rádiu - originálním, tlačítka klimatizace..), ale už je možno regulovat osvit, pokud je auto regulací vybaveno..
Ovšem jestli ti při nastartování motoru a vypnutých světlech nic nesvítí..tak to bude závada..
Ovšem jestli ti při nastartování motoru a vypnutých světlech nic nesvítí..tak to bude závada..
- Miki.N
- Nováček
Ahoj, tak už tři týdny mě funguje bez problémů osvětlení palubovky. A co jsem s tím udělal? Ani nevim
. Před třemi týdny jsem to naposledy rozebíral a jen očistil kontakty a zkusil ještě víc přihnout kontakt, ale to jsem vlastně dělal pořád
. Problémy tak nějak zmizely s nástupem teplého počasí. Takže buď jsem našel správnou polohu napružení kontaktu nebo na to opravu měla vliv venkovní teplota (vliv na polovodičové prvky), ale to je jen můj, možná nesprávný odhad.

- kajicek
- Nováček
Tak jsem v sobotu namontoval fungl novej vypinac, tak uvidim, jak dlouho to bude v pohode a jestli ne, tak to rozsekam, ale pro zmenu se mi dneska rozsvitila kontrolka airbagu, ja se z toho asi uz poseru

- vilimass
- Nováček
Kolik si za ten vypínač dal a kdes ho koupil? Dá se koupit v autodílech jako druhovýroba, nebo si musel někam do Forda??? Co jsem to udělal, což je asi 3měsíce, tak zatím OK.
- kajicek
- Nováček
no ja jsem nekde cetl, ze se jako druhovyroba nedela, ani jsem ho nikde v autodilech nenasel, takze od forda za 1690, ja to zkousel jeste jednou rozebrat a osmirkovat, striknout kontaktolem, pritahnout ten kontakt a nic, takze jsem byl totalne uz v haji
- Miki.N
- Nováček
Zdarec, tak moje trpělivost dosáhla vrcholu a dneska jsem si dovezl nový přepínač. Stál mě 1683Kč. Taky mě to přestalo fungovat úplně, tak jsem to přestal řešit a zajel ho koupit. Jenom co přestane pršet, tak to jdu namontovat.
- kajicek
- Nováček
No já od té doby, co jsem psal, že jsem ho koupil, tak s tim nemam problem, takze to muselo byt tim vypinacem, mozna byl uz vypr... nej ten plastovej valecek, kterym urcujes pozici tech kontaktu, a airbag jsem uz taky vyresil, stalo me to 1700 i s diagostikou, ktera je uplne k hovnu, protoze mi sdelili, ze ridici jednotka airbagu hlasi chybu, coz jsem zjistil i podle toho, ze mi sviti ta kontrolka, takze na servis kaslete, tady je to lepsi a diky fokimu za rady