Anndy:
Nez sem si koupil dieslovyho Evžena, tak sem tu prolejzal tohle forum, měl sem z toho díru v hlavě asi stejnou jako má teď Gladiator. Ptal sem se známých, lidí co maj stejný auta, jiný auta...Dopadlo to stejně jak tady v tom vlákně, co člověk to úplně jinej názor. Nejdřív sem chtěl diesel, pak sem chtěl benzín, pak zase diesel..... Ve finále jsme se bavili o 1.6i, 1.8i a 1.8 TDCi. Předtím sem jezdil vesměs jedině v benzínu. Měl sem pak i docela dlouhou diskuzi s bratrankem (automechanik), se kterým jsme nakonci dospěli k názoru, za kterým si stojím a který teď razím - že si je mám pěkně projet a rozhodnout se pro to co mi líp sedne (i po započítání jemných rozdílu, o kterých se tu mluví - tah při plně naloženým autě, zimní starty atd...), ale hlavně to nejdůležitější, v jakým to auto bude stavu. Pocitově se mi lépe jezdilo právě v tom nafťáku, což mě nahlodalo víc k tomu dieslu. No a pak sem objevil Evžena, zdál se mi velmi zachovalý, prakticky bez poskrvrnek, tak sem ho vzal. A zatím sem skoro maximálně spokojen (k mé plné spokojenosti mu chybí palubní počítač, který sem ale od začátku považoval za věc, kterou nevyžaduju - na druhou stranu má třeba vyhřívané sklo, o čemž sem skoro nevěděl a tenkrát to taky nechtěl a teď to velmi oceňuju) ...
Spotřebu a takové věci sem vůbec neřešil, a vzhledem k tomu že většina lidi nejezdí buď jen město nebo jen dálnice, tak ty "výhody/nevýhody" že se je diesel lepsi na dlouhe trasy a benzin na kratsi me prijdou vcelku jen jako bachorky, ktery nekdo zacne a pak se to jen prenasi.. Co se tyce problemu s motorem, maj je znamy i u nafty i u benzinu a to tak ze srovnatelne a rozdil par tisicovek za nejaky specificky dil, ktery se muze podelat, ale taky casto nemusi me nebere...
A jeste dodam ze sem se rozhodoval pro vuz pro normalni jizdu, takze nejaky 0-100 atd me taky vubec nebere, motor netocim do max a az bych toto chtel delat, tak bych si koupil uplne neco jineho