IT - praca doma na zivnost
-
- Test driver
Re: IT - praca doma na zivnost
Dzefer:ja len nechapem tomu, že ti otco nemohol požičiat, ale teraz ma on blokovane peniaze v banke a ešte k tomu aj bez uroku..
- killerhammer
- Test driver
tak tak, po revolucii kto sa zacal obracat tak bol hned zahojenymisoo píše:a kamosov oco kupil kazdemuu svojmu decku 3i byt v pezinku, nejako po revolucii za 20 tisic skk, teraz su vybaveni...

prve roky po revolucii toto bolo nelegalne, nemohol si kupit viac vtedy este druzstevnych bytov ale aj to sa osieralo cez druzstva (byty stali tych 5-20 tisic). potom uz ako sa tie byty dostavali do vlastnictva FO sa stale este dali kupovat za relativne nizke ceny povedzme 200-300-400t SKK v BA pomaly ako plynul cas a pod.
potom uz isli ohromne hore
poznal som chalana, ktoreho otec kupil takto v BA podvodom asi 5 bytov, ten bol tiez zahojeny

- Dzefer
- Zkušený
ne e, s peniazmi na bilancnom ucte si mozes robit co chces. Mas ich urocene vlastne urokovou mierou, aku mas na hypoteke a este k tomu bez dane. Nie je to terminovany ucet.killerhammer píše: to byva uver zaruceny peniazmi, to je taka <!>
ono sa to berie vtedy ked uroky z uveru su nizsie ako vynosy z terminaku lebo tie prachy ktorymi rucis mozes dat na terminak, mozno aj do dlhopisov, zavisi od banky
tzn. fakticky uver splacas z vynosov. ako keby si dostal peniaze bez uroku a este nieco naviac ti zostane
len samozrejme rovnake ti zostsanu visiet v banke a nemozes s nimi X rokov hybat
Nie, nepracujem pre mbank

- Dzefer
- Zkušený
nema, ja mu ich mozem okamzite vratit (keby ich potreboval). No okamzite, do dvoch dni, co je medzibankovy prevod.chmelko píše:Dzefer:ja len nechapem tomu, že ti otco nemohol požičiat, ale teraz ma on blokovane peniaze v banke a ešte k tomu aj bez uroku..
- killerhammer
- Test driver
to som este nepocul o takom produkte
a ked tie prachy prevedies prec
zvysi sa ti splatka hypoteky o urok akoze ?
a ked tie prachy prevedies prec
zvysi sa ti splatka hypoteky o urok akoze ?
- Dzefer
- Zkušený
KH: presne tak, platis uroky len z rozdielu - z toho, kolko dlzis banke
- killerhammer
- Test driver
hm, to je fajne
tak tam aj ja vezmem hypo teda
tak tam aj ja vezmem hypo teda

- Dzefer
- Zkušený
hej, su to lacne peniaze za predpokladu, ze nejake peniaze mas 

- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
v pripade, ze ti nejake prachy mesacne zostanu, mozes ich tam aj prihadzovat a tym znizovat uroky?
- Dzefer
- Zkušený
- killerhammer
- Test driver
nielen preto, ale aj z dovodu, ze ked napr. sporis rychlejsie ako splacas uver (zostane ti kazdy mesiac napr. z vyplaty viacej), tak v klasickej banke platis uroky dohodnute vopred.
v mbank ti budu v case klesat
a kedy sa to vlastne prehodnocuje, kazdy mesiac alebo ako? vyska splatky a ten urok?
v mbank ti budu v case klesat
a kedy sa to vlastne prehodnocuje, kazdy mesiac alebo ako? vyska splatky a ten urok?
- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
znie to celkom dobre.. prilis dobre na to aby v tom nebol nejaky hacik 

- Dzefer
- Zkušený
KH: myslim, ze je to zalozene na dennej baze. Na beznom ucte je zvoleny nejaky zostatok (to si zvolila banka podla prvej splatky hypoteky) a vsetko nad sa vzdy o polnoci prevadza na bilancny ucet. Inak info urcite bude na mbank.sk. Ta kalkulacka co tam maju je trocha divna, ale keby ste chceli, tak mam excelovsky subor, kde je to krasne vidno. Funguje mi to presne podla toho, ked dojdem domov, mozem to pohladat a prip. to niekam dat
- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
dzefer: mohol by si, ta kalkulacka na mbank.sk ani mne velmi nefungovala..
- killerhammer
- Test driver
aj mne sa zdamehturt píše:znie to celkom dobre.. prilis dobre na to aby v tom nebol nejaky hacik

nieco podobne bola aj flexihypoteka ale tam si mohol kazdy rok dolozit navyse len nejake % z celkoveho uveru a o to ti znizili uroky

ale necudoval by som sa, lebo ak tu xce niekto pozametat tie zasrate banky ako napr. sporku, tatrabanku ci staru vubku. co je jasny kartel v poplatkoch aj v sluzbach, tak treba na nich presnbe takuto agresivnu metlu (produkt)

dzefer: netrap sa, ale dobre vediet, dakedy sa na to kuknem