Barva na brzdy

Nápravy, řízení ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
lupo66
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lupo66 » 13.05.2007 17:41

Já uvažuju o světlejší modré jak v předu brzdiče tak vzadu bubny a asi barvu homerite. co vy na to?
Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 2/2000 - Hatchback - Silver 63 - 0 Rh+
Obrázek
Galeriehttps://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a
Obrázek
Obrázek

milos83
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milos83 » 13.05.2007 20:19

lupo66 píše:Já uvažuju o světlejší modré jak v předu brzdiče tak vzadu bubny a asi barvu homerite. co vy na to?
Hemerite plně doporučuji. Já už ho tam mám třetím rokem a zatím naprostá pohoda. Nikde se neloupe, nerezne a po dvou letech provozu vypadá skoro jako novej. Takže plně doporučuji. :wink:
Ford Focus 1.6 16V Zetec 99 Silver
Obrázek
Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 13.05.2007 22:52

tiez planujem natriet zadne bubny. uz zacinaju pomaly kvitnut, tak som kupil nejaky lepsi hammerite. rozmyslam ze by som natrel ciernou aj predne tie one... "trmeny" neviem ako sa to po slovensky povie... :oops: :D len sa bojim to rozoberat, asi to skusim natriet len tak, uvidime...
len zas cakat kym to uschne... :roll:

Jasio
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasio » 13.05.2007 23:24

To Misoo: Pokud "tie one" nebudeš rozebírat je lepší to stříknout, než natírat. :wink: Já stříknul druhou vrstvu po 1/2 hodině a všechny čtyři mi trvaly 4 hoďky. Jezdil jsem až druhý den. :wink:
Je Ford Kuga 1.6EB, 110kW Titanium 11/12
Je Ford Focus C-Max 2.0i, 107kW Ghia 02/05
byl Ford Focus Combi 1.6i, 74kW Ghia 02/99
Obrázek
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 14.05.2007 06:42

misoo píše:tiez planujem natriet zadne bubny. uz zacinaju pomaly kvitnut, tak som kupil nejaky lepsi hammerite. rozmyslam ze by som natrel ciernou aj predne tie one... "trmeny" neviem ako sa to po slovensky povie... :oops: :D len sa bojim to rozoberat, asi to skusim natriet len tak, uvidime...
Ja som natieral zadne bubny ciernym rychloschnucim Hemmerite-om teraz v piatok.Auto na hever/teda 2/ kolesa dole,ocistil ocelovym kartacom,prebehol smirglom,odmastnil technickym benzinom,natrel prvu vrstvu/na rychlejsie zaschnutie som pouzil ohrievac/,po cca hodinke som naniesol druhu vrstvu,pockal cca hodinku a nasadil kolesa.Mala Plechovka Hemmerite stala cca 120 skk a vystaci urcite aj na 5-6 aut,takze naklady oproti specialnym farbam su skutocne symbolicky :idea: :wink:

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 14.05.2007 09:37

Jasio píše:To Misoo: Pokud "tie one" nebudeš rozebírat je lepší to stříknout, než natírat. :wink: Já stříknul druhou vrstvu po 1/2 hodině a všechny čtyři mi trvaly 4 hoďky. Jezdil jsem až druhý den. :wink:
jak striknout ? sak to si ostriekam aj ine suciastky ne ??

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 14.05.2007 09:38

zirafak píše:
misoo píše:tiez planujem natriet zadne bubny. uz zacinaju pomaly kvitnut, tak som kupil nejaky lepsi hammerite. rozmyslam ze by som natrel ciernou aj predne tie one... "trmeny" neviem ako sa to po slovensky povie... :oops: :D len sa bojim to rozoberat, asi to skusim natriet len tak, uvidime...
Ja som natieral zadne bubny ciernym rychloschnucim Hemmerite-om teraz v piatok.Auto na hever/teda 2/ kolesa dole,ocistil ocelovym kartacom,prebehol smirglom,odmastnil technickym benzinom,natrel prvu vrstvu/na rychlejsie zaschnutie som pouzil ohrievac/,po cca hodinke som naniesol druhu vrstvu,pockal cca hodinku a nasadil kolesa.Mala Plechovka Hemmerite stala cca 120 skk a vystaci urcite aj na 5-6 aut,takze naklady oproti specialnym farbam su skutocne symbolicky :idea: :wink:
jj dik za info, tak nejak si to predstavujem aj ja. a natieral si tie bubny komplet, alebo len prednu stranu ?
len neviem ci mam ten hammerite rychlo-shnuci alebo nie, musim kuknut. prinajhorsom natrem jeden vecer prvu vrstvu a na druhy vecer druhu.

AberF
Junior
Junior

Příspěvek od AberF » 14.05.2007 09:46

lupo66 píše:Já uvažuju o světlejší modré jak v předu brzdiče tak vzadu bubny a asi barvu homerite. co vy na to?
Stejná kombinace jakou chci použít taky, protože mám v plánu udělat "dvoubarevné" auto tzn. spodek auta jako nárazníky prahy atd půjdou do světlé modré a zbytek zůstane ve stříbře, jen by mě zajímalo co na to budou povídat na STKčku
jeabude Seat Toledo III 1,6 Silver
bylonebylo jedno super auto - FF 1.8 16 ´99 Silver

Johnyy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Johnyy » 14.05.2007 11:29

zdravíčko:) poprosil bych vás jako odborníky o radu.. jakou barvu brzdových třmenu by jste doporučily k této barvě?

Jinak k tématu, bubny i třmeny už jsem jednou dělal na fabii, bubny i třmeny hammeritem i po 3 letech bez problému jako nové.
Na FoFo jsou bubny natřené na černo, také hammerite (na fotce ještě ne:)
Přílohy
fofo.JPG
fofo.JPG (26.22 KiB) Zobrazeno 3792 x
Nyní: Mondeo MK4 Kombi FL, 2.2 tdci 169kw,500nm, podvozek Titanium S
ex: Ford Focus 2 ST, 2008 FL, code red stage 2, mongoose, sportcat =285ps 465Nm
ex: Ford Puma 1.7 VCT, 2000

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 14.05.2007 12:56

misoo píše:
zirafak píše:
jj dik za info, tak nejak si to predstavujem aj ja. a natieral si tie bubny komplet, alebo len prednu stranu ?
len neviem ci mam ten hammerite rychlo-shnuci alebo nie, musim kuknut. prinajhorsom natrem jeden vecer prvu vrstvu a na druhy vecer druhu.
natrel som vsetko,co je viditelne,okrem dosadacej plochy pre disk

romec
Nováček
Nováček

Příspěvek od romec » 14.05.2007 13:20

Misoo, no keď nechceš nič rozoberať ( a načo aj ), tak ti stačí kartónový papier a maliarska papierová páska a všetko okolo zakryť, tak som to robil aj ja a dávaj pozor na vietor, ten ti dokáže ten jemný poprašok rozniesť po aute.
Ford Focus 1,4 16V, Ambiente 1999 HB

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 14.05.2007 14:40

romec píše:Misoo, no keď nechceš nič rozoberať ( a načo aj ), tak ti stačí kartónový papier a maliarska papierová páska a všetko okolo zakryť, tak som to robil aj ja a dávaj pozor na vietor, ten ti dokáže ten jemný poprašok rozniesť po aute.
doooobry napad, tu pasku mam :idea: :wink:

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 14.05.2007 14:42

Johnyy píše:zdravíčko:) poprosil bych vás jako odborníky o radu.. jakou barvu brzdových třmenu by jste doporučily k této barvě?

Jinak k tématu, bubny i třmeny už jsem jednou dělal na fabii, bubny i třmeny hammeritem i po 3 letech bez problému jako nové.
Na FoFo jsou bubny natřené na černo, také hammerite (na fotce ještě ne:)
cervena je "oficialna farba brzd", ale kedze nemas auto cervene, alebo uplne ine ako cervena, tak si myslim ze sa nebude moc hodit k tej bordovej. ak nemas moznost namiesat presnu farbu auta, dal by som ciernu, pripadne bielu alebo striebornu. :roll:

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 14.05.2007 14:44

zirafak píše:natrel som vsetko,co je viditelne,okrem dosadacej plochy pre disk
ok dikes :idea:

inac len tak ma napadla taka stupidna myslienka - nalakovat ciernym hammeritom disky, alebo ich vnutro, boky lucov... :roll: dobra blbost cooo :lol: :lol:

romec
Nováček
Nováček

Příspěvek od romec » 14.05.2007 14:48

A tak ako píše Žirafák, nestriekaj dosadaciu plochu na disk,prelep ju, môže to schnúť, koľko chce, aj tak by si pri časom pri výmene ťažko odlepoval disk od bubnu, to by ti muselo schnúť ,, niekoľko ,, dní.
Ford Focus 1,4 16V, Ambiente 1999 HB

Odpovědět

Zpět na „Podvozek“