Klimatizace

Prostě vše kolem vzduchu.....
Odpovědět
Gold
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gold » 09.06.2007 21:18

Pokud se ptám na něco co už jste tady řešili tak se omlouvám,ale nikde jsem to tu nenašel. Už dvakrát se mi stalo, že mi přestala za jízdy fungovat klima.Kontrolka svítí, ale jestli se točí větrák jsem nebyl schopen rozpoznat. Pokaždé to bylo při venk. teplotě kolem 30 st. a popojíždění v koloně. Když auto odstavím a přijdu třeba za hodinu, tak vše normálně funguje.
Ford Focus Combi 1.8 TDCi, 115 HP,GHIA ,Dark Grey,2002
Obrázek

ClairVOYanT
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ClairVOYanT » 13.06.2007 20:39

ClairVOYanT píše:Tak jsem s tim byl na oprave a zaver je nasledujici: okruh klimatizace je asi ok (aspon vypada). Problem je v tom, ze u konektoru, ktery jde k civce (ta co je pod motorem), je nejaka zrada a leze z nej 6.5V misto 14.4. Kdyz jsem s tim prijel, tak tam sice 14.4V bylo, ale jen kdyz se s konektorem zahybalo. Po par zahnutich to spadlo na 6.5V a ted nevime co s tim. Zkusim nejakeho autoelektrikare, pac tam potrebuju tech 14V.
Toz temer zaver - vratil jsem se od bratrance (dela autoelektriku - ma to jako konicka). Z prvu byl presvedceny, ze je to tim, ze mam malo chladiva, pac jsou tam kontroly, ktere v takovem pripade nedovoli sepnuti civky.

Pak se zamyslel a sundal ovladaci panel klimy s tim, ze mozna konektory. Tak ty co vypadaly spatne procistil pilnikem a zbytek nechal. Nemelo to zadny efekt.

Pak zkoumal ten konektor u civky se slovy, ze kdyz je tam tak male napeti - bude to tim, ze nektere cidlo v okruhu neseplo neco co sepnout melo. Dosel k zaveru, ze konektor je OK.

Pak koukal (z pohledu zepredu) na levou stranu pod motor - tam uplne v rohu byl dalsi konektor od nejakeho cidla. Mel zelene kontakty - tak to opet protahl pilnikem. Stale nic.

Jdeme kontrolovat pojistky a relatka ve skrince u motoru. Vse OK.

Pro jistotu zkontroloval i hlavni pojistky - auvajs. Pojistka c. 58 7.5A (hneda) spalena (asi jak jsme na te klime delali psi kusy, tak jsme ji pretavili). Davame novou hnedou. Nic.

No a nakonec se mi ptal proc sem tam dal zase tak malou - ze na tohle (zvlast kdyz je klima zavisla na otackach vetraku) je potreba desitka. Inu dali jsme ruzovou (nebo cervenou - nevim jiste) desitku a blik a cvak a klima klimiii ;-).

Toz muj pribeh. Celkem cca hodinu v kuse behala dobre, ale chladi pomalu - malo media. Nicmene by tenhle pribeh mohl nekomu pomoct ;-).

novako
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novako » 13.06.2007 21:20

Toz temer zaver - ............
Pro jistotu zkontroloval i hlavni pojistky - auvajs. Pojistka c. 58 7.5A (hneda) spalena (asi jak jsme na te klime delali psi kusy, tak jsme ji pretavili). Davame novou hnedou. Nic.
No a nakonec se mi ptal proc sem tam dal zase tak malou - ze na tohle (zvlast kdyz je klima zavisla na otackach vetraku) je potreba desitka. Inu dali jsme ruzovou (nebo cervenou - nevim jiste) desitku a blik a cvak a klima klimiii ;-).
Toz muj pribeh. Celkem cca hodinu v kuse behala dobre, ale chladi pomalu - malo media. Nicmene by tenhle pribeh mohl nekomu pomoct ;-).[/quote]
No, nechci tě strašit, ale všude je uváděno 7,5A (je to pouze ovládání relé klimatizace) a 10A už nemusí chránit (vodiče ap.) - už tady bylo vzpomínáno několik požárů elektriky....
A pokud jde o tuto pojistku - je to můj zatím nevyřešený problém - po výměně pojistky chod klimy tak cca 5-10min. (podle rychlosti zahřátí motoru - asi..), pak výpadek. Zkoušena i pojistka 10A, stejný výsledek - za normálního stavu je na této pojistce odběr asi 3,5A, pak přijde proudová špička a je po ní...
Já zatím nevím co dál (zkoušel jsem už skoro všechno), musím sehnat nějakého šikovného autoelektrikáře....
Ford Focus r.v.99 2.0i 16V Trend 5dv. sv.modrá metal. Obrázek

ClairVOYanT
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ClairVOYanT » 13.06.2007 22:35

novako píše:...musím sehnat nějakého šikovného autoelektrikáře....
A Foki by nevedel? Ja jsem k nemu chtel puvodne jet, ale jsem ted jeste tak tyden az dva uplne casove mimo a zadnou cestu tim smerem nemam ...

Co se te pojistky tyka - volal jsem jednomu znamemu, ktery si na aute udela taky vsechno a rikal, ze ta desitka by nemela byt potiz... Tak nevim.

novako
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novako » 14.06.2007 07:11

[quote="ClairVOYanTA Foki by nevedel? ..........
Co se te pojistky tyka - volal jsem jednomu znamemu, ktery si na aute udela taky vsechno a rikal, ze ta desitka by nemela byt potiz... Tak nevim.[/quote]

Zatím jsme to s Fokim nevyřešili (probíhali konzultace na dálku....), vypadá to, že jsme oba z toho "jeleni"......
10A není problém v případě krátké proudové špičky, při trvalém odběru na této hranici bych měl o některé vodiče obavy ("tloušťka" některých vodičů mě děsí....) - mě se přepálila i desítka, takže "zakopanej pes" bude asi někde jinde.. Problém je ten, že běžně dosažitelná schémata se dost liší od skutečnosti (čísla pojistek, barvy vodičů, čísla pinů ap.), to se pak "obyč. elektrikář" nechytá, chce to velmi znalého autoelektrikáře (což je úplně jiná kategorie elektrikáře :twisted: )
Ford Focus r.v.99 2.0i 16V Trend 5dv. sv.modrá metal. Obrázek

MK
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK » 14.06.2007 15:47

Tak porucha odstranena, v okruhu byl maly tlak chladiva a klima nespinala. Chladivo vymeno, zkontrolovana tesnost okruhu a chladi to jak dive. :)
Ford Focus Combi 1.6 16V, BlackMetal

NEEO
Test driver
Test driver

smrádek z klimy

Příspěvek od NEEO » 14.06.2007 19:02

Ahoj všici rád bych se zeptal na smrádek z klimy?Všude se tu píše že vám smudí při zapnutí,ale mě smudí když ji vypnu tak smudí asi 1min.Je to normální nebo mám koupit sprej na vyčištění klimy???díky za radu 8)
Ford focus 1,6i 16v ZETEC SE, Combi Trend, r.v.2002
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 14.06.2007 19:15

Asi je jedno kdy to smrdí...ale jestli to smrdí jako zatuchlina tak rozhodně vyčistit!!!
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

vincent
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vincent » 14.06.2007 19:23

přesně tak,mě klimoška nesmrdí a myslim,že tak to má být :wink:
1,6 16v zetec, hatchback, 98/99, tmavě modrá metalíza Obrázek

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 14.06.2007 19:40

vincent píše:přesně tak,mě klimoška nesmrdí a myslim,že tak to má být :wink:
No ještě aby měla smrdět....to by byl bordel!!! :lol: Klima mi nesmrdí...nechal jsem jí vyčistit...maník co to čistil řek že je to potřeba udělat dvakrát do roka, ale já myslim že když se to nechá před sezónou vyčistit tak to stačí!! No čekat na to až to začne smrdět vážně nebudu!!
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

MK
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK » 14.06.2007 21:03

Za dnesni testovaci provoz jsem zadny pach nezaznamenal. Akorat po doplneni a vypnuti klimy jsem zaregistroval chvilinku zapach jako by nejakeho jineho vzduchu, ale pak uz se to neopakovalo. Nebyl to smrad, ale proste jako kdyby vzduch trosku ionizovany, nebo tak neco.
Ford Focus Combi 1.6 16V, BlackMetal

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 14.06.2007 22:21

žeby ti to pripomínalo pradelnu? :wink: :lol:

vincent
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vincent » 14.06.2007 22:26

to je vcelku přesné :wink: :lol: :lol:
1,6 16v zetec, hatchback, 98/99, tmavě modrá metalíza Obrázek

NEEO
Test driver
Test driver

Příspěvek od NEEO » 14.06.2007 22:39

hihi-slovo prádelna je úplně přesnej výraz.Takže objednávám sprej na čištění klimy. 8)
Ford focus 1,6i 16v ZETEC SE, Combi Trend, r.v.2002
Obrázek
Obrázek
Obrázek

ClairVOYanT
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ClairVOYanT » 14.06.2007 22:42

MK píše:Za dnesni testovaci provoz jsem zadny pach nezaznamenal. Akorat po doplneni a vypnuti klimy jsem zaregistroval chvilinku zapach jako by nejakeho jineho vzduchu, ale pak uz se to neopakovalo. Nebyl to smrad, ale proste jako kdyby vzduch trosku ionizovany, nebo tak neco.
No to je normalni - takhle mi to po vypnuti je citit taky.

A ten problem co si mel - to rikal bratranec taky, ze je asi prazdna klima a ty cidla ji proste nepustej a pak to dela psi kusy.

Odpovědět

Zpět na „Focus - klimatizace a ventilace“