nechval den před večerem a nebo čest výjimkámlosfocusos píše:tak sem tu a absolutne vysmaty koupil sem ty densa a je to nadhera uplne neco jinyho zadny zacukani nikde nic vykon jak ma byt startovani na drc drzeni otacek pohoda spokojenost
Cukání/škubání motoru při prudkém přidání plynu
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- Lexie
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
-
- Junior
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- bjuty
- Pokročilý
Tři ? Proboha proč ? A made in China ? No nazdar. Jinak jsem na to koukal a vyměním si to sám. A pak se na ten starý juknu a uvidím, co by se dalo s ním udělat, pro příště.pelen píše:Ja i Ahmed mame take uz meneny plynovy pedal. Jsou tam 3 potenciometry konstruovane jako pro hracku z Ciny.bjuty píše: ....
Tak je to pedál plynui
Mondeo GHIA, kombi, black, 2.0 TDCi, 96kW, 2005
- Ahmed
- Test driver
Kdyz si najdes to puvodni tema, kde se resi pedal plynu, tak jsem tam daval fotky, muzes se podivat. Vymenit pedal neni problem a zabranit poruse se da jedine tim zpusobem, ze budes treba porad jezdit na plny plynbjuty píše:Tři ? Proboha proč ? A made in China ? No nazdar. Jinak jsem na to koukal a vyměním si to sám. A pak se na ten starý juknu a uvidím, co by se dalo s ním udělat, pro příště.pelen píše:Ja i Ahmed mame take uz meneny plynovy pedal. Jsou tam 3 potenciometry konstruovane jako pro hracku z Ciny.bjuty píše: ....
Tak je to pedál plynui
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Magic
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak nepomohla stejně jako svíčky ani cívka. Už ani mechanik neví proč mi to cuká. Předpokládám, že na kabelech by šel nějaký problém vidět. V hlavě mám ještě špatně nasazené rozvody, a nebo reset ŘJ. Do zítřka mám auto v servise, máte někdo nějaké další nápady?
Ford Focus hatchback 1,6 16V ZETEC 74kW, r.v. 99/00 v provozu, moondust silver
- Beri
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Mám podobný problém (ale dělá mi to už od začátku koupě, co to jsem to zaregistroval). Když jedu na 4.r.st. a mám tak 1500ot. a chci zrychlit, tak při sešlápnutí plynu začne auto zrychlovat a okolo 2000ot. auto 2x škubne, jako kdyby měl málo vzduchu či co, ale pak už jede dobře sfižně. Stává se to hlavně když jedu déle (třeba minutu na těch 1500ot a pak chci přidat). Jinak když otáčky opět klesnou nechám je třeba 10s. a přidám tak to nedělá. Takže si myslím že motor si jede v nějakým tom svým ustáleným rytmu a já mu po dlouhé době přidám, tak se jakoby "zakucká" vzpamatje a pak jedu.hasart píše:Měl bych dotaz, když šlápnu pedál plynu až na podlahu,tak tam je takový sekundový cuknutí,jako kdyby motor nevěděl co má dělat,ale doopravdy to trvá jen sekundu a pak už zrychluje v pohodě a necuká.Nevím jestli tento chvilkový propad výkonu je normální.
Druhá varianta je, že když chci zrychlit, podřadím na trojku, otačky vyskočí třeba na 2500 a začnu zrychlovat, tak to neudělá, jen jak píšu na začátku.
Možná se pletu to jak já si to vysvětluju. Toť můj názor a zkušenosti se škubáním.
Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi
- Magic
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
A byli jste někdo na diagnostice? Mechanik mi to doporučil a u nás stojí stručná 500 bez daně a kompletní 1500. Nevím do jaké jít a zda to vůbec bude mít smysl. Jde mi rovněž o odhalení problému viz. níže.
http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... 7954#97954
http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... 7954#97954
Ford Focus hatchback 1,6 16V ZETEC 74kW, r.v. 99/00 v provozu, moondust silver
- matoca
- Nováček
Tak ja uz som v koncoch. Mam nove original Ford sviecky, kable, cievku a stale ten motor blbne. Raz to neklepe, inokedy to klepe ako keby chceli vyskocit ventily z motora. Ked to neklepe, tak je sviecka pekne spalena a vsetko je ok. Ak to klepe a dam z druheho valca von sviecku je cela cierna a mokra. Bol som na diagnostike, motor bez zavad. Merali mi tlaky na valcoch, vsetky zhruba rovnako. Teraz mi prosim skuste poradit, co tomu autu je . Mal som pred tym od novoty Octaviu 1,8 20V a nikdy som s nou nemal tolko problemov ako teraz z FOFO. Vsetci mi v servisoch hovoria, ze tomu motoru nic neni, ale ked im poviem ze co to robi tak nikto nevie diagnozu. A menit vsetko sa mi nechce. To som si mohol zrovna kupit nove.
FORD FOCUS C-MAX 1,6TDCi 90PS, sublime, r.v.2005
- Ahmed
- Test driver
Tak si vymen znova kabely a civku. Nedavno tady byl jeden clovek, ktery dal novou civku a byla vadna!matoca píše:Tak ja uz som v koncoch. Mam nove original Ford sviecky, kable, cievku a stale ten motor blbne. Raz to neklepe, inokedy to klepe ako keby chceli vyskocit ventily z motora. Ked to neklepe, tak je sviecka pekne spalena a vsetko je ok. Ak to klepe a dam z druheho valca von sviecku je cela cierna a mokra. Bol som na diagnostike, motor bez zavad. Merali mi tlaky na valcoch, vsetky zhruba rovnako. Teraz mi prosim skuste poradit, co tomu autu je . Mal som pred tym od novoty Octaviu 1,8 20V a nikdy som s nou nemal tolko problemov ako teraz z FOFO. Vsetci mi v servisoch hovoria, ze tomu motoru nic neni, ale ked im poviem ze co to robi tak nikto nevie diagnozu. A menit vsetko sa mi nechce. To som si mohol zrovna kupit nove.
-
- Nováček
taky jsem měl densa za 1040kč, ale po 17000km mi odešly, tak už nikdy více! teď jsem koupil orig. motorcraft za 457,-losfocusos píše:tak sem tu a absolutne vysmaty koupil sem ty densa a je to nadhera uplne neco jinyho zadny zacukani nikde nic vykon jak ma byt startovani na drc drzeni otacek pohoda spokojenost
FF 1,6/74kW LPG r.v.99