Handsfree
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Handsfree
Jeste se mi libi umisteni v kaplicce. Ja tam mam ale BC, takze to tam mit nemuzu. Ale uz jsem nasel jedno misto, ktere by nebylo tak napadne:
-
- Test driver
zewle a co moj oblubeny popolnik? ak by sa to tam dalo nejako napasovat bolo by to super 

- Wall-e
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
přesně v oblasti toho obdelničku co zewl nakreslil, by to bylo uplne nejpříjemnější. Do oblasti polelniku neni moc dobře videt přes volant, ne?
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
chmelko: v popelniku mam drobne, ale to bych ozelel. Nevim, jestli by se tam parrot vlezl... Vyzkousim, uvidim 
Wall-e: jj, tot otazka. Ale ten obdelnicek si o umisteni vylozene rika

Wall-e: jj, tot otazka. Ale ten obdelnicek si o umisteni vylozene rika

-
- Test driver
vieš myslel som to tak, že ho tam možno aj zapasovat aby sa ti tam zložil a pri telefonovani by si ho len otvoril ,zdvihol ,otočil a telefonoval..dal by som si tu namahu pri pomysleni na rozbite bocne okienko 

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jj, ja to pochopil, ze ho schovat do popelniku. Uz predtim jsem premyslel, jak to udelat, aby pro zlodeje tam na ocich toho bylo co nejmene... Otazkou je pak, jak se s tim bude pracovat
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
do popelniku se to nevlezlo, ten tunylek je moc malej a polozit tam parrota nevim nevim, jak by se to pak ovladalo. Ja to tedy vyresil takto:

- tohle jsem schvalne vyfotil, protoze tech kablu tam fakt bylo jak svina
- a takhle to finalne vypada

- Wall-e
- Junior
- Kontaktovat uživatele:

Mimochodem jak jsi připevnil toho Parrota na palubku? Přilepil, přišrouboval? Přemýšlím, že bych si ho taky přesunul sem
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jj, sice nactyrikrat, ale vesly se tam. Musel jsem je zkulturnit, svazal jsem je atd. a pak to slo. Ale doufam, ze nebudu muset radio uz vytahovat, protoze bych ho zpatky uz asi nedal.
Parrota jsem lepil oboustrannou lepici paskou, drzi to jak cert
Parrota jsem lepil oboustrannou lepici paskou, drzi to jak cert

- jenikHK
- Moderátor
Mám HF od Nokie, CK-100. Takže konečně mi hraje i muzika z telefénu, spokojenost. Kabeláž to byla strašlivá - nacpat ji zpět teda byl zážitek. Ono najednou krom cca 30 cm kabelů s redukcema ještě cca metr kabelů k jednotce HF. A to kolem rádia bylo prostoru tak akorát. Ale vše OK. Ovládací čudlík jsem dal za manžetu řadicí páky... Displej nemá (a ani jsem ho nechtěl) - o přítomnosti HF sady tak nemusí téměř nikdo vědět. Navíc s Parrotem máme ne právě dobrou zkušenost.
Po čase jsem zjistil, že konektory redukce lehce rezonují v určitém spektru otáček. Hodím je do molitanu (k tomuto účelu chci využít zbytky samolepící odhlučňující hmoty pro PC skříně) při nejbližší příležitosti. Jednotku HF jsem zastrčil mezi těleso, kde je uvnitř ukryto topení a ventilátor topení za kastlíkem spolujezdce. Též ji hodím do pěny, ať je jako v peřince. Jako bonus jsem získal v kastlíku kabel pro nabíjení telefonu (lze vytáhnout i ven), čili netřeba mít s sebou autonabíječku. Popř v případě nouze lze nabít telefon v kastlíku chráněn před zraky nenechavců.
Pro připojení HF sady ISO konektorem k rádiu fordíka je potřeba tzv. SOT redukce, což je vlastně oboustranná redukce ISO- Ford a Ford - ISO. Stojí kolem 350 a jde sehnat běžně na netu. Těhlech redukcí se vyrábí mraky pro všemožný auta. Větinou je mají vedeny jako příslušenství pro Parroty, ale s Nokií samozřejmě fungují taky (tedy HF CK-100, CK-300 a CK-600, které mají ISO konektory)
Vzhledem k tomu, že má HF sada tedy má ISO konektory, tak se stará i o ztišení rádia, nikde není potřeba nic letovat, stříhat, používat rychlospojky či jinej humus. Instalace je jednoduchá, nebýt toho, že jsem musel sundat obložení kvůli protažení kabelů k ovládacímu čudlíku a mikrofonu, tak je to to fakt jen rozpojení a spojení konektorů.
Navíc jsem připojoval výstup z HF sady k vstupu rádia po umlčení při hovoru, takže ačkoliv se o umlčení rádia stará HF sada, tak tohle opatření zajistí, že při hovoru/přehrávání hudby z telefonu se rádio deaktivuje a na displeji zobrazí PHONE.
Do druhého auta jsem instaloval HF sadu CK-7W (na aukru za pár šupů) - tam je instalace složitější. Jelikož tam rádio nemá AUX vstup a nechtěl jsem montovat přibalený repráček, tak jsem řešil připojení relé-blokem. Při hovoru odpojí relé reproduktory od rádia (tím ho vlastně umlčí) a zároveň připojí k jednomu (v mém případě pravému) reproduktoru HF sadu. Tady už to ale chtělo stříhat, letovat, krimpovat konektory, takže instalace byla pracnější. I když HF "hraje" jen z jednoho reproduktoru, tak pro účely telefonování to bohatě stačí.
Konečně můžu bez problémů vyřídit telefony za volantem a neprovádět kaskadérský kousky. Je to hodně návykový, jakmile bylo HF v jednom autě, tak do 14 dní jsem ho musel nacpat i do druhého...
Po čase jsem zjistil, že konektory redukce lehce rezonují v určitém spektru otáček. Hodím je do molitanu (k tomuto účelu chci využít zbytky samolepící odhlučňující hmoty pro PC skříně) při nejbližší příležitosti. Jednotku HF jsem zastrčil mezi těleso, kde je uvnitř ukryto topení a ventilátor topení za kastlíkem spolujezdce. Též ji hodím do pěny, ať je jako v peřince. Jako bonus jsem získal v kastlíku kabel pro nabíjení telefonu (lze vytáhnout i ven), čili netřeba mít s sebou autonabíječku. Popř v případě nouze lze nabít telefon v kastlíku chráněn před zraky nenechavců.
Pro připojení HF sady ISO konektorem k rádiu fordíka je potřeba tzv. SOT redukce, což je vlastně oboustranná redukce ISO- Ford a Ford - ISO. Stojí kolem 350 a jde sehnat běžně na netu. Těhlech redukcí se vyrábí mraky pro všemožný auta. Větinou je mají vedeny jako příslušenství pro Parroty, ale s Nokií samozřejmě fungují taky (tedy HF CK-100, CK-300 a CK-600, které mají ISO konektory)
Vzhledem k tomu, že má HF sada tedy má ISO konektory, tak se stará i o ztišení rádia, nikde není potřeba nic letovat, stříhat, používat rychlospojky či jinej humus. Instalace je jednoduchá, nebýt toho, že jsem musel sundat obložení kvůli protažení kabelů k ovládacímu čudlíku a mikrofonu, tak je to to fakt jen rozpojení a spojení konektorů.
Navíc jsem připojoval výstup z HF sady k vstupu rádia po umlčení při hovoru, takže ačkoliv se o umlčení rádia stará HF sada, tak tohle opatření zajistí, že při hovoru/přehrávání hudby z telefonu se rádio deaktivuje a na displeji zobrazí PHONE.
Do druhého auta jsem instaloval HF sadu CK-7W (na aukru za pár šupů) - tam je instalace složitější. Jelikož tam rádio nemá AUX vstup a nechtěl jsem montovat přibalený repráček, tak jsem řešil připojení relé-blokem. Při hovoru odpojí relé reproduktory od rádia (tím ho vlastně umlčí) a zároveň připojí k jednomu (v mém případě pravému) reproduktoru HF sadu. Tady už to ale chtělo stříhat, letovat, krimpovat konektory, takže instalace byla pracnější. I když HF "hraje" jen z jednoho reproduktoru, tak pro účely telefonování to bohatě stačí.
Konečně můžu bez problémů vyřídit telefony za volantem a neprovádět kaskadérský kousky. Je to hodně návykový, jakmile bylo HF v jednom autě, tak do 14 dní jsem ho musel nacpat i do druhého...
Naposledy upravil(a) jenikHK dne 26.02.2009 20:45, celkem upraveno 2 x.
Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium
Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX

Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
mel jsem stejny zazitekjenikHK píše:......Kabeláž to byla strašivá - nacpat ji zpět teda byl zážitek....

-
- Nováček
dneska jsem to namontoval lidi...
taky jsem to delal sam.Jen ten pan mi vysvetli jak se to dela..(propojis co kam pujde a je to neni na tom co pos..t).Kolik vas vysel vas parrot?Mimochodem ta pitoma oboustrana paska mi nedrzi koupil jsem novou a te to taky moc nejde... 

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
parrot CK3100 (s displejem) me tenkrat vysel na cca. Kc 2500 bez DPH...
-
- Nováček
Díky bohu se mi to podarilo koupit za podobne penize.Kde jsi to kupoval?Pokud se muzu zeptat?
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele: