IRobot Roomba - roboticky vysavac

Moderátor:phofy
Odpovědět
Redmann
Junior
Junior

Re: IRobot Roomba - roboticky vysavac

Příspěvek od Redmann » 30.05.2010 20:26

risomas píše:Kupil som vitaza Electrolux Z8810 za 160E. Prve dojmy uplne bobma.
Vrelo mozem odporucit.
Absolutny suhlas, tiez sme ho kupili asi 3 mesiace dozadu. Tiez na zaklade dTestu. :-)
Ford Focus 1.6 Duratec 16V DOHC 100PS 5-dv Champion X - strieborny srsen
Obrázek
Obrázek

robotvysavac
Nováček
Nováček

Příspěvek od robotvysavac » 04.06.2010 10:22

Robotický vysávač. Máme doma Roombu 581. Povysáva bezchybne koberce aj parkety aj dlažbu. Aj viac miestností naraz. Už ani neviem kde máme klasický vysávač. Napíšte mi ak budete zháňať náhradné diely alebo radu, venujem sa týmto robotom profesionálne, určite sa dohodneme, všetko so zárukou.
Ford Focus

RedZero
Junior
Junior

Příspěvek od RedZero » 04.06.2010 23:03

Joo a ted si představte, že máte doma psa a 2 kočky ... kteři choděj do chodby na záchod a sem tam se jeden z nich ( většinou pes ) vykadí vedle.. No vysavač mám nastavenej, aby tma nejezdil .. ale to se to sem tam stane, že ve věži dojde baterka .. nooo a to bylo divení, když jsme přišli domů a všude po bytě rozmetaný ho... .... a pak vyčistit ten vysavač od toho co tam bylo .. v te chvili si řikate... proč ja jsme linej a nevysavam sam a proč ten vysavač necham vysavat když nejsem doma ..

no to byl zažitek :blee: :blee:

Jinak jsem taky spokojen .. sice to chce jednou za tyden vysat i normalnim vysavačem, irobot se ne všude dostane..

robotvysavac:
s tou radou .. jde přehrat firmware mezi modely ? mam 581 pet ( myslim ) a když jsme měli pujčenou testovaci 580 ( myslim ) tak vysaval znatelně lepe .. na infolince mi řekli, že o tom vi ale moc se o tom nezmiňuji... protože i když je to novější model tak nevysava tak kvalitně, protože je nastaven na vysati vice mistnosti na ukor kvality ..

Tak proto se ptam .. jde to přehrrat ?
Lenoch jménem Mondeo
Mini One 1.6 S-design ( malinko poupraveno :-D ) také už jinde ..
Ford Focus ST, 2.5 20V turbo, 3.dv, electric orange už jezdí jinde :-/
www.STdriveRS.cz

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 05.06.2010 07:39

adame tak to me rozesmalo i kdyz v okamziku kdy jsi to objevil asi nikomu do smichu nebylo :dih:
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 05.06.2010 21:59

Tak to s tym hovnom brutal, asi by som sa chcel rovno prestahovat... Kolko dni ste vetrali ?? :lol:

robotvysavac
Nováček
Nováček

Příspěvek od robotvysavac » 05.06.2010 22:46

redzero:
ked už máš doma zverinec :lol: tak Scooba by bola vhodnejšia.
Firmware si prehraj ak na to máš vybavenie. Podľa mňa je rovnaký u všetkých typov Roomba predávaných oficiálne u nás.
Ford Focus

RedZero
Junior
Junior

Příspěvek od RedZero » 08.06.2010 23:28

Foki: no nebylo .. mi vubec do smichu..

misoo: no s vetranim to nebylo tak hrozne .. ale ruzne casti lezely den a noc v kbeliku se savem a ruznejma srackama aby nesmrdeli :-D nejhorsi to bylo vycistit.. hnus

robotvysavac: tak scoobu by to ucpalo pri prvnim metru :-D .. no dle informaci od ceskeho distributora irobota to tak neni .. a oni to prehrat nezvladnou nebo nechteji to jsme poradne nepochopil
Lenoch jménem Mondeo
Mini One 1.6 S-design ( malinko poupraveno :-D ) také už jinde ..
Ford Focus ST, 2.5 20V turbo, 3.dv, electric orange už jezdí jinde :-/
www.STdriveRS.cz

Hegly
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hegly » 22.10.2010 22:30

Mám irobot roomba 581 pár dní a začal na mě mluvit :roll:
v návodu sem o tom nenašel ani čárku, nevíte někdo, jaký všechny hlášky se od irobota dozvím?

Děkuji
Ford Focus II 1.6 (74kW), Aquarius Blue, r.v. 2005
Obrázek

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 23.10.2010 18:45

Super, tak Roomba ma zaujala uz pred niekolkymi rokmi ale bola draha. Teraz je dostupna a najlepsiu cenu pre model 560 som nasel 240$ plus asi 70$ postovne. Adapter sa da lahko upravit na 220V za par korun (vymena kondenzatora 47uF/400V a varistora S10K385 a koncovky do zasuvky).
Naposledy upravil(a) BrAtKo dne 26.10.2010 12:08, celkem upraveno 1 x.

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 26.10.2010 12:06

Prosim vas, ti ktori ste objednavali z USA, aku cenu ste si nechali deklarovat ? Predajca mi napise kludne 100$, co znamena, ze by som zaplatil iba DPH (od 45EUR do 150EUR hodnoty) a nie clo. Dalej neoplati sa robit vacsiu objednavku, usetrite na postovnom trosku, ale uz nie na cle (dph platite aj pri 1ks).

swm
Junior
Junior

Příspěvek od swm » 26.10.2010 14:36

IRobot se da na ruznych mistech v CR zapujcit domu na vyzkouseni. Doporucuju pred koupi zkusit. Nakonec jsem sel do Samsung Navibota :wink:
Ford Focus 1.8, combi, panther black, '03

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 26.10.2010 15:18

swm píše:IRobot se da na ruznych mistech v CR zapujcit domu na vyzkouseni. Doporucuju pred koupi zkusit. Nakonec jsem sel do Samsung Navibota :wink:
Zatial ma nic tak neprsvedcilo ako Roomba, vid o tvojom Samsungu http://www.robotforum.cz/svc/discussion ... ings&ix=14

swm
Junior
Junior

Příspěvek od swm » 26.10.2010 19:19

BrAtKo píše:Zatial ma nic tak neprsvedcilo ako Roomba, vid o tvojom Samsungu http://www.robotforum.cz/svc/discussion ... ings&ix=14
Pokud me tim odkazem chces informovat, ze Samsung nejezdi pod stolem a mezi zidlema, tak mu to vyridim, ze jsem rad, ze neni jako ostatni :lol: Problem s uzkymi misty vychazi z principu, jakym Samsung jezdi (predevsim je treba mit dock kolmo ke stene, je to i v navodu) a byl to presne ten duvod, proc jsem nesel do Roomby. Mame v byte v jednom miste zuzenou chodbu mezi pokoji a ze 4 pokusu na uklid celeho bytu se Roomba pres chodbu dostala jen jednou (a to pouze projela), ale uz se nebyla schopna vratit zpet (nemluve o docku). Navic v jednom z pokoju mame pomerne vysoky koberec a Roombe po hodine jezdeni dosla baterka a uz nenasla cestu zpatky... v domeni, ze tam mame binec jsme to druhy den zopakovali, zasobnik skoro prazdny, vysavac chciply.
Ford Focus 1.8, combi, panther black, '03

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 26.10.2010 19:39

njn, ked hladas situacie, kedy to nepojde, tak ich najdes. To je jedno ci to bude Roomba, Siemens ci rucny vysavac. Dolezite je spravit vsetko pre to, aby sa ti kupa oplatila.

Podla mna najvacsia vyhoda Roomby je v jeho jednoduchosti a hlavne v moznosti rozoberania a dostupnosti nahradnych dielov. Cely vysavac je skladacka, takze poskodenie hocijakej casti si vie kazdy opravit aj sam. Neviem, ako je na tom ten Siemens, ale videl som uz iny europsky vysavac a ten vyzeral pri prvej poruche na vyhodenie.

Ja mam doma Roombu uz rok a jedinu investiciu, co som robil, bola vyroba vlastnej baterky (vydrzi 3.5 hodiny) a kupa adaptera na 110 V.

Byt, lepsie povedane umiestnenie veci v byte, som si jemne prisposobil na to, aby vysavac mohol dobre pracovat. Ani neviem, ze ho mam. A moze ti byt uplne jedno, ci zajde do uzkych miest anebo nie, lebo podla mna v kazdom byte najdes nejake miesto, kde takyto vysavac zblbne.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 26.10.2010 19:59

No iny problem mam, zistil som, ze 560ka nepodporuje ligthouse, resp. modely do konca roku 2009 modul maju, novsie vyrobene uz nie. Ide o to, ze mam 2 izby, kuchynu a chodbu (spojka medzi kuchynou a chodbou je uzka chodbicka). Ale ked pocitam len izby plus kuchynu (vsetky priechodne, cize nieco ako velka izba rozdelene tromi prieckami), tak neviem ci to zmakne bez lighthousu. A model 535 sa uz nepredava, snad na aukciu by to slo, ten este podporuje ligthouses, ale nemas zasa scheduler. Tak neviem co je dolezitejsie...

Odpovědět

Zpět na „Pokec“