Stránka 5 z 7

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 10.01.2009 20:53
od tomason
ZAS MĚ TO NEVYKUNULO :!: ASI TO FAKT BUDE TO DROŽDÍ MÁM TAKY TO MODROPTÁCKÉ ALE Z VOJNY VIM ,ŽE SOU DVA DRUHY PRO SLANÉ A SLADKÉ A JÁ MYSLIM ,ŽE MAM TO ČERVENÝ SAKRA :evil: :evil: :evil:

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 10.01.2009 20:54
od zewl
tomason: nejvyssi cas se na cele peceni vykaslat a jit do hospody :mrgreen:

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 10.01.2009 21:02
od tomason
HEJ já už si dávám druhé deci červenýho a dopíjím Skaláka a pak si dam Svijanský Máz no a těsto sem vyškrábal z pekárny a nacpalho do trouby tak sem zvědav :mrgreen:

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 10.01.2009 21:17
od alexino
co s tim vyvadis? :D Doporucuju fakt koupit to suseny drozdi, nez se s tim naucis....
btw když se ti to na začátku začne míchat, tak to těsto musíš sledovat... pokud je mazlavý, lepí se, přidej hladkou mouku, protože máš moc vody...

Jinak vetsinou fakt staci nahazet suroviny presne podle receptu a hotovo :-))) Prave sem vytahl Jogurtovy chlebik, vypada luxusne...

recept: 150 ml jogurtu, 200 ml vody, lžíce oleje, lžíce octa, 300g polohrube mouky, 100g pšeničné chlebové, 100g žitné chlebové mouky, lžička sušeného droždí, 2,5 lžičky soli, 2 lžičky cukru, 1-2 lžičky kmína (drcený) a pak nějaký to semenstvo... těsně před tím než se to začne péct (dle tabulky v návodu) to potřu rozmíchaným vejcem a posypu třeba sezamem - bude to mít lepší barvu a líp se vypeče na povrchu...(tohle dělám u všech chlebů..)

Btw ještě dodatek, pozor na recepty který dodávaj s pekárnama.... v drtivý většině podle nich nejde chleba v našich podmínkách udělat. Často se jedná o čisté překlady receptů ze zahraničí, jenže tam se používá jiný typ mouky - jiná savost atd...

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 10.01.2009 21:34
od tomason
no jo já už napek tak 40 chlebů ,ale jak dělam kupovanou mouku tak je to v prd...Dit mam to instantní
DSC00108.JPG

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 10.01.2009 21:45
od zewl
alexino píše:Btw ještě dodatek, pozor na recepty který dodávaj s pekárnama.... v drtivý většině podle nich nejde chleba v našich podmínkách udělat. Často se jedná o čisté překlady receptů ze zahraničí, jenže tam se používá jiný typ mouky - jiná savost atd...
to jsem si taky rikal...

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 10.01.2009 22:02
od tomason
ne ne ne to byl recept z dama.cz pivní chleba

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 10.01.2009 22:57
od alexino
ten sem taky delal a v poho... nemel jsi to pivo studene? z lednice?

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 11.01.2009 00:00
od tomason
to měl ,ale pekárna má předehřívání a chleba nevzešel ani na podruhé :? zkusim to ještě jednou teď dělam jistotu z Lidlu :mrgreen:

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 11.01.2009 22:18
od Mata
tomason píše:to měl ,ale pekárna má předehřívání a chleba nevzešel ani na podruhé :? zkusim to ještě jednou teď dělam jistotu z Lidlu :mrgreen:
to je divný, že ti nevzešel ze sušenýho droždí...kolik ho dáváš?

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 11.01.2009 22:19
od Mata
tomason píše:ZAS MĚ TO NEVYKUNULO :!: ASI TO FAKT BUDE TO DROŽDÍ MÁM TAKY TO MODROPTÁCKÉ ALE Z VOJNY VIM ,ŽE SOU DVA DRUHY PRO SLANÉ A SLADKÉ A JÁ MYSLIM ,ŽE MAM TO ČERVENÝ SAKRA :evil: :evil: :evil:
s modrým ptákem dělám jak sladký tak slaný a rozdíl v tom není a vzejde všecko. S tíhle modrým ptákem se mi fakt nestalo, že by těsto nevzešlo... :?

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 11.01.2009 22:21
od Mata
a na tý Dámě dávají baby vyzkoušené recepty, mělo by to fungovat...ale jak říkám - chce to vychytat, taky jsem kupu prvních chlebů i dýl pokazila...pořád se mi propadaly, byly ušatý ty chleby, než jsem našla optimální množství droždí - dávám mnohem míň, než je v receptech...a jak tu už někdo zkušený napsal, je dobré na těsto v době mísení mrknout jak vypadá, jestli se pěkně koulí kolem háků, nelepí se na stěny, tak je dobré...nesmí být zase moc tuhé, prostě tak pěkně se kroutit...

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 12.01.2009 07:45
od Quickie
jeeeej vy ste podarení :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a takto do garaže a tunit focusy nič?? :lol: hehe
my sme o tom mali debatu doma ze by to mozno stalo za to vyskusat. Ale mama rozhodla ze sa to nakoniec neoplatí. Mohol by niekto napísať aky je cenový pomer ddomáci vs. kupovany chlieb s ohladom na hmotnosť.. Ono ide aj o to ze tie panelakove kuchyne su sakra malicke a keby tam clovek chcel mat vsetky spotrebice tak sa nema kde najest :(

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 12.01.2009 07:58
od zewl
tady dole mas, kolik ti pekarna za jedno peceni sezere energie. Pokud pouzivas kupovanou smes, tak ta z Lidlu vyjde na 17 Kc za 750 g chleba + 350 ml vody.

Staci uz jenom zajit do obchodu a prepocitat si, kolik te stoji 750 g kupovaneho chleba.

Nebo nemusis kupovat smes, ale davat jednotlive ingredience, coz se dostanes i na mene nez 17 Kc. Myslim, ze se to oplati, ale zapocitat taky do toho cenu pekarny neni spatne :wink:

Celkove bych rekl, ze je to spis o pohodli, ze mas cerstvy chleba kdyz si vzpomenes a muzes v te pekarne carovat (ja na to jeste tedy neprisel, ale casem prijdu) :wink:

Re: Vánoce - domácí pekárna

Napsal: 12.01.2009 09:22
od alexino
co sem to jednou doma cvicne pocital tak me cena chleba smichaneho ze surovin vysla kolem 14 korun vcetne energie, ale bez zapocitani ceny pekarny, ale je to kus od kusu, kdyz misto vody dam napr mliko sem o 3 koruny vejs, kdyz dam jogurt tak o dalsi, atd.... Smesi nekupujem, protoze nam nechutnaji, cenove vychazi trosku vyhodne snad jen ten z Lidlu, ale vzhledem k chuti to uz bych si radsi koupil normalni nekde v pekarne... Ale kvuli cenove uspore jsme to rozhodne nekupovali (teda respektive jsme s tim mezi pribuznejma neprudili tak dlouho az jsme to dostali k vanocum :D :D :D )