Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)
- masky
- Pokročilý
Re: Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)
můžu se zeptat jakej přípravek používáte na pneu? resp. co doporučíte?
- Miguelicek
- Test driver
Já mám Hot Shine od Megsu, ale ten se mi zdá takový "nemastný neslaný", tak budu zkoušet Hyper Coat od CG a podám reference
Ale jinak na pneu se dá použít skoro vše, co na venkovní plasty...zkusil bych ještě Tyre Dressing od AG 

- masky
- Pokročilý
Ten HotShine jsem přemýšlel, tak dík za reference. Dřív jsem používal jen nějaký sprej z autokelly, kterej vyšel do 100Kč. Stejně párkrát zaprší nebo projedu bahnem a je to pryč, tak se mi za to nechce dávat 400Kč. Koukal jsem tuhle v obi nebo kde to bylo, že má nějakej gel i turtle. Tý kosmetice neholduju, ale tohlo bylo z řady platinum a za ty prachy by to za zkoušku možná stálo. A myslíš, že je lepší oživovač pneu ve spreji nebo gel. S gelem nemam zkušenost....jestli to na jedno natření nesežere 100 ml gelu. Jak dlouho ti ten HotShine vydržel?
- BrAtKo
- Junior
A nemyslis, ze ked k tomu pripocitas dalsiu lacnu lahvinku (resp. ta zelva zasa nie je az tak lacna), ktoru ides kupit a potom ze po zaprsani si vlastne vyhodil do luftu tych 100Kc. Tak investicia do kvalitneho vosku, ktory ti dazd ani bahno nezmyje minimalne 3 mesiace je podla mna vyborna, zober si ze to robis 1x stvrtrocne, cize ten prostriedok ti aj DLHO vydrzi a ty sa nenamakas tak casto. A moje rada zni: posli tu zelvu do pr*ele.masky píše:Stejně párkrát zaprší nebo projedu bahnem a je to pryč, tak se mi za to nechce dávat 400Kč.
- Dzefer
- Zkušený
- masky
- Pokročilý
Tak ta laciná sr**ka s prominutím vydrží cca týden. A zkušenosti s něčím jiným nemam, proto se asi ptám nemyslíš?? nikdy jsem nenarazil na nikoho kdo by si konkrétní výrobek chválil a řekl mi narovinu kup si tohle vydrží ti to mrtě dlouho....proto jsem zabrousil sem.
- BrAtKo
- Junior
Skus zabrousit na detailing.cz (tu najdes detailnejsie), ale ano vydrzi, 3 mesiace a viacej, ale je dolezity postup a pouzitie aj vhodneho samponu, nechodit do umyvacky apd. A produkty najdes na detialing shopoch v CZ ako je chemicalguys.cz, ci http://www.mvservice.cz alebo detailing-obchod.cz. Rataj s investiciou na zaciatok aspon 2000Kc, ktora ti vydrzi na par rokov.masky píše:Tak ta laciná sr**ka s prominutím vydrží cca týden. A zkušenosti s něčím jiným nemam, proto se asi ptám nemyslíš?? nikdy jsem nenarazil na nikoho kdo by si konkrétní výrobek chválil a řekl mi narovinu kup si tohle vydrží ti to mrtě dlouho....proto jsem zabrousil sem.
- masky
- Pokročilý
Výrobky pro komplet údržbu auta mam (inspirace zde) vesměs jde o AG, Dodo juice, atd. jde mi vyloženě o ty pneu. Kouknu teda na detailing forum jaký výrobky používaj vyloženě na pneu.Díky
- Miguelicek
- Test driver
Je to vážně na každým, každý ti bude tvrdit, že ten a ten výrobek je lepší než tamten
Megs Hot Shine má minimální spotřebu, nastříkáš a případně pěnovým aplikátorem nebo houbičkou lehce rozetřeš, výdrž ti neřeknu, protože já aplikuji po každém mytí, to je 1-2x do měsíce, ale je vidět, že pneu vodu i po takové době odpuzuje...ale nečekej, že budeš mít pneu celou dobu tak černou, po pár dnech je opět taková zašlá(ale mám už starý pneu, na nových to bude asi o nečem jiném si myslim) Ten Hyper Coat, co hodlám zkoušet, je jakoby na bázi řidšího gelu(a krásne voní
), ale jak říkám, zatím nemám zkušenosti. Na Tyre Dressing jsou také dobré reference. Klidně ale můžeš zkusit Vinyl & Rubber Care, nebo případně Bumper Care od AG, či cokoliv jiného na plasty 
Péče o pneu je dosti problematickým tématem, také záleží, jestli chceš lesklé nebo matné. Jsou přímo přípravky na to, nebo podle aplikace dosáhneš lesklého/matného efektu...ale na fotkách vypadá pěkně, když máš i ošetřené pneu, k detailingu to prostě patří

Péče o pneu je dosti problematickým tématem, také záleží, jestli chceš lesklé nebo matné. Jsou přímo přípravky na to, nebo podle aplikace dosáhneš lesklého/matného efektu...ale na fotkách vypadá pěkně, když máš i ošetřené pneu, k detailingu to prostě patří

- masky
- Pokročilý
jasný díky za rady, nezbejvá než prostě něco vyzkoušet 

- Marťas
- Test driver
Hot Shine od Meg's je vlastne neco jako ciry olej na pneu, na ktery se ale nelepi bordel a pneu vypada super
. Pouzival jsem ho od lonskeho dubna a z 710ml flasky mam stale 2/3 - a to jsem ho nanasel co 14 dni.
Nez zavreli Halford's, byla na nej akce 1+1 gratis
S jinyma patlatkama na pneu nemam zkusenost, ale i tak muzu Hot Shine doporucit...

Nez zavreli Halford's, byla na nej akce 1+1 gratis

S jinyma patlatkama na pneu nemam zkusenost, ale i tak muzu Hot Shine doporucit...

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam

- Zdwora
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Panove, co skodovka z roku 56, nema nekdo tuseni co je na to za lak a jestli na nej muzu pouzit prostredky od AG, clay lestenku atd...? Neco mi rika ze je ten lak uplne jinej, teda lak tam podle me zadnej neni jen barva, nebo? 

- Marťas
- Test driver
At je to lak jakykoliv, Dodo i AG jsou dost setrne.....nebal bych se je pouzit
Nejlepe to vyzkouset na kousku a uvidis...

Nejlepe to vyzkouset na kousku a uvidis...

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam

- masky
- Pokročilý
Díky Marťas. Tak já do něj asi půjdu 

- vitacz
- Zkušený
Kluci je nějakej obchod na tyhle věcičky? nebo všechno přez net? Rád bych nějakej krámek v Praze.