FoFo II, AUX a USB vstup
- ikoala
- Junior
Re: FoFo II, radio CD 6000, AUX a USB vstup?
Pokud tam mas tlacitko AUX, tak bys na 99 procent mel mit i zasuvku s jackem a to bud v loketni prihradce nebo ve schrance spolujezdce, mrkni se poradne po otevreni skrinky vepredu nahore.
Pokud tam nikde jack nemas, tak bud si zbastlis kabel nebo si ho pujdes do fordu koupit a pak jen vyndas radio a zezadu zapojis...
Pokud tam nikde jack nemas, tak bud si zbastlis kabel nebo si ho pujdes do fordu koupit a pak jen vyndas radio a zezadu zapojis...
- GTmaster
- Nováček
děkuju moc za odpověď, ale asi mám fakt smůlu, takže nabídka pořád platí.. :/

- Mufin01
- Test driver
Ještě nevěš hlavu. To že nemáš JACK v přihrádce ještě neznamená, že budeš muset kupovat celý kabel až k rádiu. Můžeš to mít jako já, kdy jsem měl z fabriky kabelovou přípravu a pak stačí dokoupit jen JACK - tzv. váleček(já to ale řešil neoriginálem za 30 ká), který se zapojí do kabelu a zacvakne do přihrádky. Takže nejprve odšroubuj přihrádku a zjisti, jak jsi na tom.
- GTmaster
- Nováček
Díky moc za radu, mě o peníze moc nejde, spíš o tom, že se v tom radši nechci moc hrabat, protože jsem to nikdy nedělal, zkusím to určitě a pak dám vědět, fakt díky! 

- herbert24
- Nováček
no pánové, instalace mého aux vstupu se změnila v horor.
Vybaven lžičkami, proužky plechu, tenkými hřebíky jsem se rozhodl vymontovat rádio - můj FoFo přípravu neměl. Bohužel po 1h zkoušení a vymýšlení jsem rádio ven nedostal. takže přišla na řadu hrubá síla, kdy jsem rádio ven prostě vytlačil, dostal jsem se tam z vrchu po vymontování ventilačních průduchů a schránky nad rádiem.
Plíšky držící rádio se samozřejmě ohly, nicméně na 2 z nich bylo patrné proč nefungují - patrně se tam už někdo hrabal a poohýbal je - auto mám z bazaru.
Takže aux kabel jsem zapojil a rádio natlačil zpět. Vytáhnout už půjde opět jen vytlačením, tak doufám, že ho nikdy už vytahovat nebudu.
Mám ale dotaz. Kabel jsem si vyvedl pod klimatizací, kde mám tlačítko na vyhřívání okna a další tři slepé. U pár lidí jsem to zde viděl, jen mi prosím poraďtě, jak ste dostali ten váleček do toho slepého tlačítka? viz obr. níže? Zkoušel jsem vylámat onu zadní část tlačítka a vyřezat otvor, ale nedopadlo to dobře. Další dotaz je, jestlí nevíte, zda-li se dá toto tlačítko - viz obr. níže - koupit, event. kód na něho? A za třetí, z těch původně tří slepých tlačítek pod klimatizací, bylo volné jen jedno. V dalších dvou končily jakési dráty. Nemáte tušení od čeho to je?
Vybaven lžičkami, proužky plechu, tenkými hřebíky jsem se rozhodl vymontovat rádio - můj FoFo přípravu neměl. Bohužel po 1h zkoušení a vymýšlení jsem rádio ven nedostal. takže přišla na řadu hrubá síla, kdy jsem rádio ven prostě vytlačil, dostal jsem se tam z vrchu po vymontování ventilačních průduchů a schránky nad rádiem.
Plíšky držící rádio se samozřejmě ohly, nicméně na 2 z nich bylo patrné proč nefungují - patrně se tam už někdo hrabal a poohýbal je - auto mám z bazaru.
Takže aux kabel jsem zapojil a rádio natlačil zpět. Vytáhnout už půjde opět jen vytlačením, tak doufám, že ho nikdy už vytahovat nebudu.
Mám ale dotaz. Kabel jsem si vyvedl pod klimatizací, kde mám tlačítko na vyhřívání okna a další tři slepé. U pár lidí jsem to zde viděl, jen mi prosím poraďtě, jak ste dostali ten váleček do toho slepého tlačítka? viz obr. níže? Zkoušel jsem vylámat onu zadní část tlačítka a vyřezat otvor, ale nedopadlo to dobře. Další dotaz je, jestlí nevíte, zda-li se dá toto tlačítko - viz obr. níže - koupit, event. kód na něho? A za třetí, z těch původně tří slepých tlačítek pod klimatizací, bylo volné jen jedno. V dalších dvou končily jakési dráty. Nemáte tušení od čeho to je?
Ford Focus II combi 2006 Ghia 1,8 TDCi fmodrý džínový metle
- ZaQik
- Admin
zleva: ESP, vyhrivani predniho okna, vyhrivani zadniho okna, kontrolka vypnuti airbagu spolujezdceherbert24 píše:A za třetí, z těch původně tří slepých tlačítek pod klimatizací, bylo volné jen jedno. V dalších dvou končily jakési dráty. Nemáte tušení od čeho to je?
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- herbert24
- Nováček
dik za info. Skoda ze jsem nehledal dukladneji a neudelal si drat sam
5 stovek v luftu. no aspon to funguje
jinac tlacitko jsem sehnal, ve fordu za lidových 216 kč

jinac tlacitko jsem sehnal, ve fordu za lidových 216 kč

Ford Focus II combi 2006 Ghia 1,8 TDCi fmodrý džínový metle
- mnagista
- Nováček
Zdravím vespolek,
koupil jsem sei ve Fordu audio 3,5 jack AUX váleček, vyndal plastový kastlík spolujezdce, udělal do něj krásnou dirku, nacvakl váleček. Za kastíkem jsem našel smotaný a zalepený červenočerný konektor se třemi zapojenými vodiči, tak jak to tu už někdo fotil, tedy jsem se zaradoval nad z výroby nachystanou přípravu. Zacvakl jsem konektor do válečku a jal se vyzkoušet na rádiu CD6000 s AUX tlačítkem.
Můžu se prosím zeptat, jakou máte kvalitu zvuku z toho AUXu?? Já byl teda velice, velice zklamán. Jednak hlasitost je nějak 3x slabší než přehrávání z CD nebo rádia. Potom skoro nejde slyšet zpívané slovo a vůbec ten zvuk je nějak divný, nevyvážený, jako kdyby to bylo špatně zapojené nebo nějak zkratované nebo co. Kdybych si to zapojoval sám, pochopím, že jsem někde něco špatně zapojil, ale takhle, jen po velice jednoduchém zacvaknutí konektoru takový příšerný zvuk??
Máte někdo prosím stejnou zkušenost?
Díky, Přemek
P.S.: Ještě, jak natlačíte zpátky kastlík, když je tam ta průduchová roura od klimatizace vedoucí do kastlíku, jak tam není při nasazování vůbec vidět, tak se mi ji nepodařilo nikdy nasadit aby zasedla na průduch kastlíku :/
koupil jsem sei ve Fordu audio 3,5 jack AUX váleček, vyndal plastový kastlík spolujezdce, udělal do něj krásnou dirku, nacvakl váleček. Za kastíkem jsem našel smotaný a zalepený červenočerný konektor se třemi zapojenými vodiči, tak jak to tu už někdo fotil, tedy jsem se zaradoval nad z výroby nachystanou přípravu. Zacvakl jsem konektor do válečku a jal se vyzkoušet na rádiu CD6000 s AUX tlačítkem.
Můžu se prosím zeptat, jakou máte kvalitu zvuku z toho AUXu?? Já byl teda velice, velice zklamán. Jednak hlasitost je nějak 3x slabší než přehrávání z CD nebo rádia. Potom skoro nejde slyšet zpívané slovo a vůbec ten zvuk je nějak divný, nevyvážený, jako kdyby to bylo špatně zapojené nebo nějak zkratované nebo co. Kdybych si to zapojoval sám, pochopím, že jsem někde něco špatně zapojil, ale takhle, jen po velice jednoduchém zacvaknutí konektoru takový příšerný zvuk??
Máte někdo prosím stejnou zkušenost?
Díky, Přemek
P.S.: Ještě, jak natlačíte zpátky kastlík, když je tam ta průduchová roura od klimatizace vedoucí do kastlíku, jak tam není při nasazování vůbec vidět, tak se mi ji nepodařilo nikdy nasadit aby zasedla na průduch kastlíku :/
Ford Focus II 1.6TDCi 80 kW Ghia, r.v. 2006, CVT, sport pack: MS Design
- Nepér
- Zkušený
Nemáš připojenou zem a výsledný zvuk je rozdíl mezi levým a pravým kanálem. Zkontroluj propojovací kabel k externímu přehrávači. Chyba může být také v samotných konektorech Jack, nebo i v tom zacvakávacím konektoru.
P.S.: Myslím, že když se spustí pojistková skříňka dolu, že se k té trubce dostaneš rukou zdola.
P.S.: Myslím, že když se spustí pojistková skříňka dolu, že se k té trubce dostaneš rukou zdola.
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- mnagista
- Nováček
Ahoj, moc děkuju za nápady. Taky mi to tak přišlo, jak píšeš. Sehnal jsem si už jiný propojovací kablík jack - jack, tak ho vyzkouším. Taky zkusím jiné přehrávače, tohle jsem zkoušel na telefonu HTC HD2 s Androidem, na kterém běžně poslouchám hudbu na sluchátka Porta Pro, parádní zvuk. Ten zacvakávací konektor mě taky napadl, kdyžtak si zkusím připojit na zkoušku jen ten červenočerný vývod z přípravy rovnou na přehrávač, jestli to bude mít lepší zvuk, pokud je váleček špatný. Dám potom vědět.Nepér píše:Nemáš připojenou zem a výsledný zvuk je rozdíl mezi levým a pravým kanálem. Zkontroluj propojovací kabel k externímu přehrávači. Chyba může být také v samotných konektorech Jack, nebo i v tom zacvakávacím konektoru.
Za vyklopené pojistky díky, paráda, už se tm krásně dostanu, nasazeno

Přemek
- mnagista
- Nováček
Tak jsem vyzkoušel jiný kabel, dva další mp3 přehrávače, z toho jeden byl laptop, a stále se stejným výsledkem, příšerný zvuk. Na to, že mě ten váleček u Forda stál 150 korun, je to pěkný šmejd, konektor se v něm vykle, ale ani povysouvání či jemné "štelování" s konektorem ve válečku mi nedá nikdy správný zvuk. Budu to muset celé rozdělat a proměřit až k rádiu, čehož jsem se obával. Ale to až někdy nevím kdy ..
Doporučuju první vyzkoušet samotný zvuk, než váleček zacvaknete do plastu, aby se dal případně vyreklamovat nebo dohledat problém. Velice mě ta celá věc zklamala a to to vypadalo tak jednoduše.
Doporučuju první vyzkoušet samotný zvuk, než váleček zacvaknete do plastu, aby se dal případně vyreklamovat nebo dohledat problém. Velice mě ta celá věc zklamala a to to vypadalo tak jednoduše.
- Sobull
- Zkušený
Taky mě AUX dost zklamal. Kvalita není zdaleka jako z CD a hlasitost musím dát tak na 12-15, což je pak při přepnutí na rádio někdy celkem šok. Takže ho vlastně skoro nepoužívám. Je to normální s tou hlasitostí nebo mám něco špatně?
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- Nepér
- Zkušený
To je normální a je to tím, že v ČR hrají rádia nahlas ale s omezenou dynamikou. Stačí přejet do Německa, tam jsou všechny stanice o 6dB slabší a zvuk je taky o něčem jiném (dá se to poslouchat). Podobné je to s CD, za posledních deset let hrůza děs, hlavně, že je to nahlas. Po vložení disku z roku 1990 člověk náhle zjistí, že se to dá poslouchat i nahlas a nehrne se z toho jen bordel. A příčina poslední, možná ta hlavní příčina - všechna tahle přenosná zařízení mají slabší výstup, většinou je určený na sluchátka a tam není třeba takové napětí. Ten zvuk z AUX je stejný, jako z CD, jen se to musí dát víc nahlas a záleží co (mp3) a z čeho (přehrávač mp3) se do toho pustí.
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
-
- Pokročilý
Ten orig. váleček je vážně takový divný - normální jack do toho nejde pořádně zastrčit protože ten plast je moc tlustý. Já si koupil kovový jack s plastovým krytem a utočil jsem mu cca 1.5mm ze síly toho těla co se šroubuje do krytu aby byl ten konektor delší - pak už to sedlo.mnagista píše: Na to, že mě ten váleček u Forda stál 150 korun, je to pěkný šmejd, konektor se v něm vykle, ale ani povysouvání či jemné "štelování" s konektorem ve válečku mi nedá nikdy správný zvuk. Budu to muset celé rozdělat a proměřit až k rádiu, čehož jsem se obával. Ale to až někdy nevím kdy ..
Nebo ten váleček vytáhnout a napojit se zezadu přímo na drátky - myslím že jsou tam vidět konce konektorů na které se dá pokusně napíchnout.mnagista píše: Doporučuju první vyzkoušet samotný zvuk, než váleček zacvaknete do plastu, aby se dal případně vyreklamovat nebo dohledat problém. Velice mě ta celá věc zklamala a to to vypadalo tak jednoduše.
- skira
- Nováček
Omlouvám se, ale nevyznám se ve všech těch označeních. Mám tohle rádio + Aux v přihrádce. Co je potřeba udělat, aby na to bylo možné napíchnout MP3 přehrávač? Díky!
Předstírat, že víme, když nevíme, stojí více úsilí než dozvědět se.