Tempomat
- Giggo
- Zkušený
Re: Tempomat
postak wau to je super dotaz a s gemem BJ a rozjel to... zajmavý.
Já mám Cx (teď už nevím co přesně) a auto se zrovna válí u mechanika neboť mi chcípl altík. Konečně je to taky příležitost, abych si zkusil zapnout tempomat (volant sem už vyměnil za volant s ovládáním). Počítám do konce týdne dám vědět, jestli prostým zapnutím daných funkcí přes IDS začal běhat i na gemu Cx.
Já mám Cx (teď už nevím co přesně) a auto se zrovna válí u mechanika neboť mi chcípl altík. Konečně je to taky příležitost, abych si zkusil zapnout tempomat (volant sem už vyměnil za volant s ovládáním). Počítám do konce týdne dám vědět, jestli prostým zapnutím daných funkcí přes IDS začal běhat i na gemu Cx.
Mondik IV. 2011 2.0 TDCi 120kW
dříve FoFo II. 2006 1.6 TDCi 80kW@106kW
- Raada
- Test driver
Nevim, zda si to pamatuju spravne, ale kdyz jsem samantusovi rekl, ze mam palubni pocitac tak rekl, ze to je ok, ze by to melo jit. Posilal jsem mu samozrejme VIN. Taky nevim, zda hraje roli, ze mam v podstate zakladni nemeckou vybavu (v CR se dalo sehnat jeste holatko bez palubaku, bez ESP, 4 pytle, radio na kazetu, nelakovany kliky a zrcatka).
- postak
- Test driver
Každopádně dej vědět, hodně moc by mě to zajímalo.Giggo píše:postak wau to je super dotaz a s gemem BJ a rozjel to... zajmavý.

- Giggo
- Zkušený
Určitě dám vědět. Zítra si du vyzvednout auto, takže si do něj rovnou sednu s IDS a budu si hrát. Ještě, když bylo doma chtěl sem se podívat jestli na GEMU mám osezený piny pro tempomat (C103 - 10 a 17 jestli si to z hlavy dobře pamatuju). Jenže sem se do toho čučení pustil v noci a nepodařilo se mi vůbec ten "kabel" sundat z GEMU.
- postak
- Test driver
Je to C103 ale 10 a 18 a ten kabel jde vytáhnout poměrně lehce. Je tam takový černý jezdec, jakoby páčka, která slouží k vytažení kabelu. OK, já se jdu dnes pozeptat do Fordu, zrovna za chvíli, tak dám snad ještě dnes vědět. 

- postak
- Test driver
Tak jsem dorazil z Fordu a mám přeprogramováno. Nenahlásilo to žádnou chybu, ale neudělali jsme jednu věc, všiml jsem si toho až doma.
Nejspíš, aspoň si teda myslím, tím že jsme neprovedli jednu věc, na slunku jsem si toho na papíře nevšiml, nešlo přepnout "řízení rychlosti GEM" na aktivni (GEM začne poslouchat tlačítka)
Navíc nemám namontován ještě volant, tak nevím jestli to bylo taky tím, že ví, že nemám připojená tlačítka. To by mě taky zajímalo, jestli to auto pozná, a proto to nechce povolit.
Vypadá, že tam budu muset znova, podívat se ještě na jednu položku a pokud by už náhodou šlo povolit "řízení rychlosti GEM" na aktivni (GEM začne poslouchat tlačítka), tak je to jasné a to, že to bude v pohodě a můžu shánět volant.
Takže zatím je to 50 na 50.
Mimochodem musím podotknout, že jsem přijel v době, kdy už všichni mechoši byli ve sprše a i přesto se mi věnovali po pracovní době. Nijak jsem nenaléhal, byl jsem domluvený, že přijedu zítra. Takže jak jsem tady četl zkušenosti se servisy Ford, tohle byl můj první, tak já zatím klobouk dolů
Nejspíš, aspoň si teda myslím, tím že jsme neprovedli jednu věc, na slunku jsem si toho na papíře nevšiml, nešlo přepnout "řízení rychlosti GEM" na aktivni (GEM začne poslouchat tlačítka)
Navíc nemám namontován ještě volant, tak nevím jestli to bylo taky tím, že ví, že nemám připojená tlačítka. To by mě taky zajímalo, jestli to auto pozná, a proto to nechce povolit.
Vypadá, že tam budu muset znova, podívat se ještě na jednu položku a pokud by už náhodou šlo povolit "řízení rychlosti GEM" na aktivni (GEM začne poslouchat tlačítka), tak je to jasné a to, že to bude v pohodě a můžu shánět volant.
Takže zatím je to 50 na 50.
Mimochodem musím podotknout, že jsem přijel v době, kdy už všichni mechoši byli ve sprše a i přesto se mi věnovali po pracovní době. Nijak jsem nenaléhal, byl jsem domluvený, že přijedu zítra. Takže jak jsem tady četl zkušenosti se servisy Ford, tohle byl můj první, tak já zatím klobouk dolů

- Giggo
- Zkušený
Skoro sem si to pamatoval dobře
C103 / 10 + 18 pro příště 
U mě je to už jedno ve chvíli kdy se opět dostanu ke svýmu autu bude v dílně kde je i IDS, takže jestli se koukat nebo zkusit zapnout vyjde na stejno.
Snad Ti to půjde povolit, přeju hodně štěstí. Já volant s čudlíkama už mám, takže sem si doposud mačkal na prázdno
(měnil sem si ho protože originál byl plastovej i bez stříbrnejch plíšků na ramenou a to se mi nelíbilo).

U mě je to už jedno ve chvíli kdy se opět dostanu ke svýmu autu bude v dílně kde je i IDS, takže jestli se koukat nebo zkusit zapnout vyjde na stejno.
Snad Ti to půjde povolit, přeju hodně štěstí. Já volant s čudlíkama už mám, takže sem si doposud mačkal na prázdno

- postak
- Test driver
Myslím, že zítra odjedeš s tempomatem, protože si myslím, že konkrétně s tvým motorem by tam neměl být problém a zprovoznit by to jít mělo.
Hele nemáš náhodou fotku toho volantu s tlačítky před tím, než si ho montoval
Např.v takovém stavu jako ho mám na fotce já
tzn. bez airbagu
Hele nemáš náhodou fotku toho volantu s tlačítky před tím, než si ho montoval

- Miri
- Test driver
Pošťák: mrkni na čtvrtou stranu tohoto tempomatového vlákna, měl by to být spodní obrázek z prvního přízpěvku.
- Giggo
- Zkušený
Postak
JJ něco sem fotil. Chcu to pak dát do svýho vlákna (galerie) a združovat si tam takovýdle "návody" na to co sem provedl.
Z původního volantu sem krom airbagu přešroubovával i ten "rámeček" co spouští klakson.
Jinak volant mě vyšel na 1000 Kč z aukra a vypadá jak novej.
JJ něco sem fotil. Chcu to pak dát do svýho vlákna (galerie) a združovat si tam takovýdle "návody" na to co sem provedl.
Z původního volantu sem krom airbagu přešroubovával i ten "rámeček" co spouští klakson.
Jinak volant mě vyšel na 1000 Kč z aukra a vypadá jak novej.
- postak
- Test driver
Giggo, díky za foto, udělal si mi ohromnou radost
Včera večer jsem hledal na netu a nemohl jsem nic najít. Jen z MK1, a nějaké ameriky, ale na naše ff2 nic.
Takže teď je otázka, jestli GEM věděl, jestli nejsou osazeny tlačítka a proto mi to nechtěl povolit

Takže teď je otázka, jestli GEM věděl, jestli nejsou osazeny tlačítka a proto mi to nechtěl povolit

- Giggo
- Zkušený
Postak Není zač
Věděl sem o uživateli na aukru co prodával volant a neprodal, tak možná ho má. Až budu u svýho PC pošlu Ti to přes SZ.
Jinak já hlásím tempomat mi funguje i na GEMU CH
Su nadšenej a juchám. Trošku sem čekal, že při mačkání + / - se bude ukazovat rychlost i na palubním PC, ale nevadí orientovat se dle tachometru není problém. Vše funguje jak má, vypne se spojkou, brzdou atd.

Jinak já hlásím tempomat mi funguje i na GEMU CH

- postak
- Test driver
Gratuluji
k tempomatu, věděl jsem, že ti to pojede 
Zítra se jedu podívat na jeden vrakáč, dneska jsem tam volal, že prej není v nejlepší stavu, ani v nejhorším, takže moc optimistický nejsem. Zítra dám vědět.
Ještě jednou gratulace

Zítra se jedu podívat na jeden vrakáč, dneska jsem tam volal, že prej není v nejlepší stavu, ani v nejhorším, takže moc optimistický nejsem. Zítra dám vědět.
Ještě jednou gratulace

- Giggo
- Zkušený
Děkuju moc
Byl si optimističtější než já 
Tak snad budeš mít taky štěstí a povalí Ti to.
Já sem to aktivoval podle návodu co tu uvádí ZaQik (i jemu patří díky). V záloze jsem měl ještě druhej postup co hodil to topicu o GEMu Ramik - http://www.jsmach.cz/Ford/Mondeo/Tempom ... tivace.pdf
Kdyby ten volant byl hodně ošahanej, ale zase za rozumnej peníz doporučuju na něj toto - http://www.auto-doplnky.com/kozeny-pota ... 30183.html. Použil jsem to na předchozím autě a bylo to super. Kůže je naprosto skvělá a snad nezničitelná. Věnec volantu byl díky tomu maličko širší což se mi víc líbilo pod moje "lopaty".

Tak snad budeš mít taky štěstí a povalí Ti to.

Já sem to aktivoval podle návodu co tu uvádí ZaQik (i jemu patří díky). V záloze jsem měl ještě druhej postup co hodil to topicu o GEMu Ramik - http://www.jsmach.cz/Ford/Mondeo/Tempom ... tivace.pdf
Kdyby ten volant byl hodně ošahanej, ale zase za rozumnej peníz doporučuju na něj toto - http://www.auto-doplnky.com/kozeny-pota ... 30183.html. Použil jsem to na předchozím autě a bylo to super. Kůže je naprosto skvělá a snad nezničitelná. Věnec volantu byl díky tomu maličko širší což se mi víc líbilo pod moje "lopaty".
- postak
- Test driver
Takže dneska jsem byl na snad největším autovrakáči v Moravskoslezském kraji, měli tam jeden kousek ze zbořeného kombíku 1.8 Tdci, ale byl pěkně hnusnej a ještě za něj chtěli litr
Takže jsem se otočil na podpatku, s tím, že ho seženu někde jinde
Co se týče toho potahu, ten mám na současném svém volantu a jak píšeš, je skvělý
Měl jsem pouze plastový, sice s těmi stříbrnými plíšky a teď je bezvadný. Je perfektně hrubý, ale myslím si, že pokud bych měl nějaký ošmajdaný a ještě na nej dal tenhle potah, tak si myslím, že bych ho šňůrou asi nesvázal a byl by už moc hrubý. Na obyčejný plastový ideál, ale na kožený asi nee 

Takže jsem se otočil na podpatku, s tím, že ho seženu někde jinde

Co se týče toho potahu, ten mám na současném svém volantu a jak píšeš, je skvělý