blikání kontrolky žhavicích svíček při jízdě, konec jízdy

Odpovědět
Ahmed
Test driver
Test driver

Re: blikání kontrolky žhavicích svíček při jízdě, konec jízdy

Příspěvek od Ahmed » 07.01.2009 20:32

VIF posouvá bod tuhnutí, ale taky tam musíš dát zimní a záleží na jakou teplotu máš naftu. VIFu můžeš dát i několikanásobnou dávku. Ale pokud máš bordel v palivovém filtru, tak ti ani zázrak nepomůže a s tím benzínem to je taky dobrá loterie :wink:
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

petrs8
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrs8 » 06.04.2009 10:35

Tak včera večer se mi poprvé stalo to samé (začala blikat kontrolka žhavení a motor nereagoval). Naštěstí 5 km před domovem po 180 km jízdy. Po restartu opět OK a dojezd domů. Dík za informace v tomto vlákně - očekávám tedy další komplikace a brzkou výměnu plynového pedálu.
Ford Focus Combi 1.8 TDCi 74kW, r.v. 2003
Obrázek

focusik
Nováček
Nováček

Příspěvek od focusik » 06.04.2009 21:08

To uz poznam, skor by som to tipol na cidlo vackovej hriadele. Keby to bol plynovy pedal, tak ti pojde motor dalej, ale len v nudzovom rezime. Vtedy motor taha dalej, ale kontrolka blika, po vypnuti kluca a znovu nastartovani ako by sa nic nedialo. Ked ti motor vypne za jazdy a potom ide znova nastartovat, tak to sa ozyva cidlo vacky, ale potom to zacne robit castejsie a castejsie.
Ford Focus Combi 1.6 TDCi Ghia 80kW, 09/2008, grafit metalíza
Ford Focus Combi 1.8 TDCi 85kW, 11/2002, Blue Print
v minulosti:
Ford Sierra 2.0i DOHC 88kW, 12/1989 sedan, biela
manželka - Ford Ka 1.3 44kW, 11/1999 zelená metalíza

Vewehr
Junior
Junior

Příspěvek od Vewehr » 07.04.2009 07:59

Tak se nám stalo, že cestou na chatu manželce ve 3 obcích za sebou na 3 kolem 2.300 RPM motor při klidné jízdě tak na 3 vteřiny zacukal a jel bez problému dál. Byl jsem už docela vycukaný sám, ale pak to nakonec přestalo a dalších asi 50 km bez problémů. Cestu domů jsem raději odkroutil za volantem a motor jak švýcary. Táhne pěkně a cukání nic. Že by taky pedál? Možná má žena jiný styl jízdy. Já to většinou svižněji přetáhnu tak do 2.600 - 2.800 a řadím výš, takže se kolem 2.300 moc nezdržuju. Telefonoval jsem do sevisu a tvrdí možné EGR, ale to by motor asi kouřil a netáhl, ne? BTW, kontrolka neblikala žádná.
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný

kado

Příspěvek od kado » 16.06.2009 12:23

Ja som prešiel minule leto cca 400 km na maďarsko-chorvatske hranice, kolona, zaradené 1-2 stupeň, motor nabehol na volnobežné otáčky, rozsvietila sa kontrolka žhavenia, plynový pedal nereagoval. Kamarat na telefon poradil odpojiť bateriu.Fofik naštastie naštartoval. Ďalšia cesta do chorvatska v pohode. Cestou domov po 400 km pri rýchlosti 130 -140 znovu ten istý problém. Opakoval sa potom asi 5x po rôznych časových úsekoch. Doma na diagnostiku, nahlásena porucha P0167 (chyba časovania paliva nahlásena vstrekovacou pumpou) Od vtedy najazdené 10 000 km rôzne dialnica, I - II trieda nespravilo to ani raz. tento rok cesta do grécka tak neviem či pri tom čo som tu prečítal radšej plynový pedal vymieňať, je to predsa len dosť velka položka. Už tento rok menené rozvody, spojka.
ford focus 1,8 TDDI 66kW 06/2000

gitka
Nováček
Nováček

Příspěvek od gitka » 26.06.2009 23:15

Tato tema je pre mna momentalne velmi aktualna :cry: zhasnutie motora pocas jazdy, blikanie kontrolky a este k tomu obcasny divny rachotivy zvuk :?: diagnostika prezradila vysoky tlak paliva, vraj treba vymenit palivovy filter a ked to nepomoze, budeme patrat dalej :evil: tomu sa hovori zarabanie chlapci moji... vraj by to mohlo byt cerpadlo, trisky (hovori servisak), rele palivoveho cerpadla (hovori priatel), rele s tym nic nema (hovori foter)... uz mam z toho gulas a hlavne sa tomu nerozumiem a este ked mi kazdy hovori nieco ine, tak ma ide porazit :( predchadzajuci majitel menil aj cerpadlo, aj trisky :D najst dobreho servisaka, hotova veda :?: tak mi prosim poradte, ak mate skusenost (samozrejme, ze nemyslim servis :lol: ) :wink:
Ford Focus Combi 1.8 TDCi, 2003, strieborný

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 26.06.2009 23:35

neni toho nějak moc ,kdy to majitel měnil čerpadlo a vstřiky kolik od té doby máte najeto :?:
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

gitka
Nováček
Nováček

Příspěvek od gitka » 26.06.2009 23:40

uplne presne to neviem, ale asi minuly rok, nabehane ma 105 000 km, ale pretacany tachac nebol, to som zistovala... :?:

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 26.06.2009 23:52

pokud měnili čerpadlo a trysky tak asi i filtr :wink: máš SZ to se čistí celý vysokotlaký systém
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Milansson
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milansson » 29.06.2009 11:00

Ahojte všetci na fóre,

v prvom rade.. Som veľmi rád, že toto fórum funguje (už niekoľko rokov), pretože technické antitalenty, ako napríklad ja, majú šancu aspoň trošku pochopiť správanie svojho auta.
Momentálne, po 3,5 mesiacoch, čo vlastním focusa 1.8 TDDI 66KW, r.v. 2000, a po najazdených takmer 8.000 km za tento čas (uvedomujem si, že môjho focusíka vôbec nešetrím), ma včera na diaľnici zradil. Neviem, čo sa stalo, neviem, čo je príčinou, avšak, zaraďujem môj vôbec prvý príspevok na tomto fóre práve do tohto vlákna, pretože príznaky sa podobajú na všetko, čo sa tu popísalo doteraz.
Stalo sa to na diaľnici do Bratislavy, včera večer .. Chvalabohu, že sme boli od Bratislavy už len nejakých 20 km. Zacítil som cukanie plynu, keď som šiel okolo 100 km... kto chodí diaľnicou z BA do Trnavy, vie, aká je teraz rozkopaná, takže nič príjemné, keď sa vám pokazí auto práve tam.
Teda.. cukanie plynu, horšie bolo, že sa mi začalo zvonku rosiť čelné sklo. Zasvietila mi kontrolka žhaviča, musel som vypnúť motor.. Na chvíľu som auto odstavil, dal som tomu druhú šancu. Po 2-3 km zase ten istý problém. Potom sme odstavili auto na asi 15 minút, no po 5 km zase.. Potom, keď som zastal, motor točil asi 1.700 otáčok bez toho, aby som mal nohu na plyne.. vytiahol som plynový pedál, otáčky klesli.. Po opätovnom vypnutí motora som trošku pošliapal po plynovom pedále a zvyšok diaľnice, až domov, som absolvoval vo 4-ke a rýchlosti cca 55 km/h. Našťastie, už sme došli v pohode.. nechcel som už motor dostať do otáčok, aby sa zaplo turbo, rosenie čelného skla sa zredukovalo.. na prístrojovej doske mi neukazovalo nič.. kontrolka žhaviča sa už nerozsvietila, voda nevyzerala byť príliš horúca, všetkých kvapalín dostatok.. Nerozumiem tomu.. Chystám sa auto šupnúť do servisu, nemám šajnu, čo tam odišlo ani, koľko ma to bude stáť, ale viem, že sa tomu nevyhnem.. Trápi ma to rosenie čelného skla.. Ventilátor na aute inak hučí neskutočne, sused mi hovoril, že to neznie normálne, tiež ma to trochu trápi. Doteraz však žiaden problém s autom nebol, po kúpe som dal meniť rozvody, filtre, doplniť kvapaliny a bolo v servise, žiaden problém mi nebol nahlásený. Takže neviem, čo môžem čakať.. Ak niekto dá nejaký nápad, čo by to mohlo byť, aspoň budem vedieť, avšak uvidím v servise.. BTW.. do Forďáckeho servisu v BA ísť nemienim.. mám z neho strach po všetkom, čo sa tu o ňom popísalo..

sorry za takýto dlhý príspevok, avšak bola to prvá podľa mňa závažnejšia porucha na aute, odkedy ho mám, ešte som to nezažil...
Ford Focus Ghia 1.8 TDDI/66kw/, r. v. 08/2000

ales
Nováček
Nováček

Příspěvek od ales » 14.07.2009 11:26

Tak mě se letos na dovolená stalo přesně to samé... navíc cestou po dálnici v Rakousku a Chorvatsku... pěkný zážitek pokud nevíte čím to je! Řešil jsem to vypnutím a nastartováním motoru i za jízdy. (najeto cca 140tis.) Pokud si chce někdo zrenovovat můj starý pedál, dám ho k dispozici za cenu dle dohody.

gitka
Nováček
Nováček

Příspěvek od gitka » 15.07.2009 10:08

Tak problem bol v kabloch..... kto by to bol povedal... :?:

patrick309
Nováček
Nováček

Příspěvek od patrick309 » 19.07.2009 10:11

Ja mam tento isty problem.Mam 1.8 TDdi r.v. 99. Ja som aj pedal vymenil ( original s fordu/ a stale mi to robi.Rozblika sa kontrolka zhavenia a pedal nereaguje.Nanajvis mi sem tam auto skacka.Pochybujem,ze by bol novy pedal chybny. Bol som na pocitaci a diagnostikovali mi nieco s polohou pedala 1 a 2.Snimac tlaku vo vyfukovom potrubi a nejaky snimac na sacom potrubi, nieco take.Je to siroky okruch, konkretnu chybu mu neukazalo.Tak tiez neviem co idem robit.

MartinFocus
Nováček
Nováček

Příspěvek od MartinFocus » 25.07.2009 13:15

Zdar chlapi stejný problém při cestě do Chorvatska cca 500 km od domova. myslel jsem, že mě polije . Naftu jsem bral v Mikulově a začalo to za Rakouskem. Vždycky jsem vypnul motor a nastartoval jsem znovu. Po cestě se mi to stalo cca 20 x ( dvakrát v tunelu v Chorvatsku ) Nejhorší na cestě domů bylo to, že jsem pořád čekal kdy mi to udělá zase a ono 1000 km až domů jelo super. Dnes jsem byl v servise . Diagnostika ukazoval cca 10 chyb, které však mohou být prý z toho důvodu, že jedna chyba navazuje na druhou. Když se chyby vymazali a auto znovu napíchlo, tak vše OK. Nikdo neví co to je. . Prý možná špatné palivo.
Focus Combi, 1,8 tddi, GHIA, r.v. 2000

Obrázek

Jirka74
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jirka74 » 29.07.2009 18:16

Zdravím Forďáky, dneska jsem vyrazil něco vyřizovat a najednou přestal běžet motor a blikala kontrolka žhavení. Tchán mě odtáhl do servisu - neznačkového. Napíchl mi to na diagnostiku a ta hlásí čidlo snímače polohy vačkové hřídele. Dneska nebo zítra se ozve,co ta sranda bude stát. Jen tak když jsem stál u krajnice, než mě přijede odtáhnout, tak jsem volal ještě do jednoho servisu a tam mi říkali, že by to mohlo být i podávací čerpadlo. Cena prý cca 30000,-. Tak jsem zvědavý, jak to dopadne a pak dám vědět.
3/2004 - FoFo combi 1,8 TDCi, 85kW, 77000 km

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 1998 - 2004“