Co jsme to za národ???

Moderátor:phofy
Odpovědět
Devilstorm
.
.

Re: Co jsme to za národ???

Příspěvek od Devilstorm » 07.05.2011 11:56

Tyhle ty štěky z novinek nemůžeš brát ale vážně, to je jen novinářská snůška keců. Je tam fotka dotyčného místa, opravdu se to přesně takhle stalo? Kde je vyjádření obou stran k incidentu? Na novinkách se vždycky přiklání k jedné straně (k té která bude víc populární)

Nezlob se na mě, ale jestli mam pozemek oplocený nebo ne, když ho varoval že tam nemá co dělat, tak tam asi neměl co dělat. Proč nereagoval a neodešel? Střílet je asi extrém, ale nikde tam neni napsáno že střílel po něm. Co když střílel jen do vzduchu, aby ho upozornil? Neřikám, že bych se toho důchodce chtěl zastavat, jen že to mohlo být jinak než se na první pohled zdá.

A jinak, bydlím taky na vesnici, a i když jdu na louku úplně mimo vesnici, tak mam psa na vodítku. Pokud bych ho pustil a někdo mi ho zastřelil (třeba myslivci) nebo něco provedl, je to jen moje blbost. A platit to nebo sedět, pak pujdeš ty.
Ber to tak, nedělej jiným to co nechceš aby oni dělali tobě... nebo tobě by se líbilo kdyby se na tebe řítilo nějaký cizí tele, které neznáš a nevíš co udělá? Mě teda ne...

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 07.05.2011 11:59

jakub.sampon píše:http://www.novinky.cz/krimi/232688-duch ... l-psa.html

Souhlasim!
a ted si vemte kolik by dostal kdyby toho psa fakt zastřelil. :wallbash:
Vem si na druhou stranu,že na tom poli měl zaseto a debílek s čoklem mu po tom šlape.Nenasralo by Tě to?Důchodce to přehnal,ale na druhou stranu tady není žádná ochrana soukromého majetku.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

fin
Nováček
Nováček

Příspěvek od fin » 07.05.2011 12:04

tady ve Finsku kde žiju, je nemožné mít psa bez vodítka. je na to zákon a zdejší lidi ani nepochybuji o tom, že by jej neměli dodržovat. pravdou je že nikdy nevíte jak je cizí pes poslušný a vycvičený, na druhou stranu taky nevíte jako majitel psa zda člověk který jde proti vám nemá na psi nějakou alergii nebo dokonce fobii při které dokáže na nějaký "běžný" pohyb psa zareagovat panicky a váč pes to nepobere...

Sám tu mám psa, myslím že je dobře vycvičen, ale bez vodítka bych jej nikdy nenechal.
občas mě vytáčí lidi, kteří jdou proti mě a úplně bez optání či náznaku najednou dají ruku na hlavu mého psa v dobré víře jej pohladit. kruci když neznají tak na něj nemají šahat, ať je seberoztomilejší, na neznámého psa se prostě nešahá, když nemůžu znát jeho míru agresivity.
Ford Mondié Combi MK3, 2007, TITANIUM, 2.0 TDCI 96kw
Ford Ka '97, 1.3i 44kw

Zdwora
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdwora » 07.05.2011 12:06

miki: Kdyby jen majetku, u nas uz nemuzes chranit ani zivot svuj ci blizkych :wallbash:
"Vysmivam se do ksichtu vsem nechapavejm k0k0tum!" by Řezník

Obrázek

Wapelinhu
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wapelinhu » 07.05.2011 12:23

jakub.sampon Tak nevím, si trošku protiřečíš ne?:) jednou píšeš jak jsou vycvičení, ale podruhé si tu přečtu že tě neposlechli :)

A k tomu,že by nikdy nikomu nic neudělali, tomu přece sám nevěříš ( jestli jsi aspoň trošku rozumnej)
Nikdy nevíš co tomu psovi přeskočí v hlavě a co udělá,ikdyž je to třeba sebevětší mazel a kliďas.
Já byl jednou u sousedů o víkendu na akci, grilovačka,makrely,pivecka,pohoda jazz. Společnost nám dělal černej vlčák,společenskej,hravej. o dva dny později mě ten samej pes napadl a pokousal... A to jsem prosím šel po chodníku a ani si ho nevšímal ;-) Nevím proč to udělal :nixw: když jsme si o víkendu hráli :)
Ford Focus Titanium, 5dver., 1.6 TDCI, 80kw., rv. 2008, černá metalíza
Obrázek
Obrázek

předchozí auto: ford focus 1.8D., 66KW., r.v 2000., třídvéř

Scooby
Junior
Junior

Příspěvek od Scooby » 07.05.2011 12:24

mates444 píše:
Scooby píše:
pkadecka píše:U sousedů vedle babičky měli vlčáka, co napad jejich kluka, kous ho snad zezadu do hlavy a to ho znal od malička!
Tak to mu ten kluk musel na 100% neco delat.
Nemusel. Někdy psovi stačí málo a prostě si to špatně přebere. Měl jsem vlčáka, kterej poslouchal na slovo. Podědil jsem ho až když mu bylo cca 5 let a měl jsem ho asi 2 roky, když pokousal kámošku a to ji vidíval skoro každej den a bral ji v pohodě.
Jednoho pěknýho dne jsem s tou kámoškou dělal venku kraviny a ona mi skočila na záda a začala křičet. Vlčákovi najednou hrklo v bedně, vystartoval, chytl ji za lýtko a pěkně ji potahal po zemi.
Nechápal jsem. Byl jsem v šoku. Nenapadlo by mě to ani ve snu, ale stalo se. Podobnejch situací určitě ten pes pár zažil a nikdy takhle nezareagoval. Kdybych to nezažil, tak bych tomu nevěřil.
Ale dyt jasne pises ze ti skocila na zada a zacla kricet. On te branil, on netusi ze kamoska je blba a nedomysli si ze by te tvuj pes mohl chranit. A to ze ji znal od malicka nic neznamena. Spousta lidi muzes znat od malicka a ze jsou idioti poznas treba po 10 letech :nunu:

Cela tahle diskuze je o hovnu. Mam doma vlcaka a kde je moznost tak ho pustim z voditka, kde uz jsou ostatni psi a lidi tak si ho radsi drzim. Nikdy nevite ne ceho je ten pes schopnej ale ceho jsou lidi schopny.
Pritelkyne ma prazskyho krysarika, spolu jsou velky kamaradi ale krysaka nepoustime k ostatnim protoze se o nej bojime a vlcaka nepoustime k ostatnim protoze se bojej ostatni :totlsmile:
Pripadu ktery by se daly psat do seznamu je nekolik set..vsude stejny, v praze, na venkove, na silnici, mezi sousedama. Vzdy se najde idiot kterej ti zneprijemni den..
-
Obrázek
"Ford Focus MK I Collection Edition" - 195/55 R15 Continental PremiumContact2 - 185/65 R14 Sava Eskimo S3+

jakub.sampon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jakub.sampon » 07.05.2011 16:27

Lidi tak tímto uzavírám diskusi :)
Dneska jsem čuměl z okna a nikdo kdo prošel okolo nás neměl psa na vodítku.
Jednalo se zejména o vlčáky,a malý psy,jsou tady puštěný volně a to tady jezdili malí děcka na kolech :)
jen poslední info,aby si každej nemyslel jakej jsem blb apod... že nemám psy na vodítku,tady je to hold zvykem mít je puštěný :)))
Docela mě vadí že se každej do mě naváží,kde je to že focusáci držej spolu? :)
:ble2:

Scooby:souhlasim díkes za zastání.
Napadlo by tě že v 0:00 někoho potkáš venku?
Obrázek
Golfík III 1.9tdi 66kw
Ford Focus 1.8tdci 85kw SUPER KÁRA KTERÁ VÁLÍ JEHÁÁÁ :-) PRODÁNO
Obrázek
+Ford Fiesta (1.4) 2004

markkepi
.
.

Příspěvek od markkepi » 07.05.2011 17:34

fin píše: Sám tu mám psa, myslím že je dobře vycvičen, ale bez vodítka bych jej nikdy nenechal.
občas mě vytáčí lidi, kteří jdou proti mě a úplně bez optání či náznaku najednou dají ruku na hlavu mého psa v dobré víře jej pohladit. kruci když neznají tak na něj nemají šahat, ať je seberoztomilejší, na neznámého psa se prostě nešahá, když nemůžu znát jeho míru agresivity.
Tak taky problem nemam.U mna sa ludia nezastavuju aby si ho pohladkali,nechapem preco :bebng:
Přílohy
nevinnejsi ako kamos Bigl!:-)
nevinnejsi ako kamos Bigl!:-)
Focus mk3 ST
Kuga 4x4

exMonDie 2,2 TDCi
ex Slivka 2.0i
exFord Focus II 1.6 66kW TDCi
exFord Focus I 1.4i

xmorfeuz
Junior
Junior

Příspěvek od xmorfeuz » 07.05.2011 17:40

sampone sampone... ty sis urcite myslel jak ti da kazdy za pravdu ze to byli blci a nakonec ses blbec ty :hah:

a jeste takove citove vylevy ze focusaci maji drzet pri sobe :totlsmile: to me dostalo uplne :totlsmile:

na me bezet dva stekajici vlcaci a labrador, tak je umlatim klackama a potom jeste majitele za jeho komentar "at si me klidne sni " :palec_dolu:
ObrázekObrázek

Ford Focus 1,4-16V-55kw Zetec, rv. 98 - hatchback

( 4x airbag, 4x kotouce, pruziny Einbach -35mm )

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 07.05.2011 18:54

Vy js moralisti a ještě byjste mlátili psy klackama a nevím čím.
Nikdy byjste nenechali psa bez vodítka,kde inde než na poli bych je bez vodítka měl nechat :dih:
To chce klid a nohy v teple.
Nechat malé dítě s dvěma rotvajlery je mnohem větší hloupost.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 07.05.2011 19:44

U nas ve meste jsou oficialne urcena mista k volnemu pohybu psu (s nahubkem, bez voditka), temto mistum se s nasime malyma psama vyhybame, ale i tak casto potkavame lidi kteri proste psa maj bez voditka a ten pes utoci na nase psy! Tomuto opravdu nerikam normalne smyslejici clovek... Jinak mam objednany peprak se kterym se bude chodit na prochazky a kdyz nas pes napadne tak ho vysprejuju az se bude divit a pokud oslepne nebo zemre, bohuzel, ale nenecham utocit na sebe, moji mladou a nase dva psy kteri ani nemohou nikomu ublizit (2,3 a 3,3kg) a stejne na voditkach chodi!

Zdwora
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdwora » 07.05.2011 19:54

Tak vono je fakt, ze ten peprak do xichtu by si mnohem vic zaslouzily majitele jako je sampon a spol, ktery psy neposlechnou a stejne je pousti ven bez voditka, nez ty chudaci zvirata. To je proste blba situace no :nixw:
"Vysmivam se do ksichtu vsem nechapavejm k0k0tum!" by Řezník

Obrázek

jack-3d
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jack-3d » 07.05.2011 21:36

Když chodíme do parku s naší malou dcerkou, která se nedávno naučila běhat po svých, tak mám z pejskařů a jejich volně pobíhajících psů největší strach. Pudlíci a jiní raťafáci jsou ok, ale rotvajlery podobný bojový plemena bych bez vodítka a náhubku ihned střílel. Nezlobte se na mě, ale NIKDO nemůže za psa 100% ručit, to je akorát subjektivní dojem, ale pes je šelma a má své pudy.

Malé děti navíc mohou ač nevědovky psa něčím vydráždit (pláč, křik, pachy) a kolik takových případů už bylo v novinách a ve zprávách!

Souhlasím s tématem, co jsme to za národ, ale ignorantů a sobců, když necháme pobíhat volně své psy. Když už si bereme všemožné vzory ze západních vyspělých zemí, tohle by měla být další z nich (+ sbírat po nich hovna).
Je: Ford Mondeo Kombi MK4 1,6 118 kW
Byl: Ford Focus HB MK2 1,6 85kW
Byl: Ford Focus HB MK1 1,8 85kW

markkepi
.
.

Příspěvek od markkepi » 07.05.2011 21:55

neznasam pojem,bojove plemeno a hlavne toho kto to hovori!neexistuje take plemeno!!Ten pudel jako ty hovoris ze ti nevadi,tak je uplne nevyrovnane plemeno.to asi tolko k niekomu co sa vyzna do plemien len vdaka mediam!!!!
Focus mk3 ST
Kuga 4x4

exMonDie 2,2 TDCi
ex Slivka 2.0i
exFord Focus II 1.6 66kW TDCi
exFord Focus I 1.4i

Takeshi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Takeshi » 07.05.2011 22:04

většinou když vidim že někdo jde tak si psa zavolám k sobě a dám ho na řetěz,člověk neví nikdy co ho napadne
taky už mi bylo vyhrožováno že ho střelí jednou,nějakej starší pán,a pak jsem jednou narazil na hajnýho s třema debilníma vlčákama,a to teda málem skončilo blbě
ex Focus ST 200hp
ex Focus RS399 hp
ex Ford turboKUGA Mk2 TDCi 180hp
nyní BMW 335d
pokrok nezastavíš :cooler:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“