Som škodovák no rozmýšľam nad FFII 2.0 TDCi

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
KUTY

Re: Som škodovák no rozmýšľam nad FFII 2.0 TDCi

Příspěvek od KUTY » 08.11.2009 13:26

tomason píše:.Překročení rychlosti o 30 km/h a více půl roku bez řidičáku alespoň u nás
mne pan policajt hovoril ze 6000.-Kc pokuta a 6 bodov minus za prekrocenie mimo obec o viac ako 30km/h...ale bola z toho tisicka + 2 body...skratka chcel hned hotovost pretoze len tolko som mal pri sebe 8) mal este toleranciu v pristroji takze som isiel len 129km/h

nyco
Nováček
Nováček

Příspěvek od nyco » 08.11.2009 13:43

KUTAC píše:
tomason píše:.Překročení rychlosti o 30 km/h a více půl roku bez řidičáku alespoň u nás
mne pan policajt hovoril ze 6000.-Kc pokuta a 6 bodov minus za prekrocenie mimo obec o viac ako 30km/h...ale bola z toho tisicka + 2 body...skratka chcel hned hotovost pretoze len tolko som mal pri sebe 8) mal este toleranciu v pristroji takze som isiel len 129km/h
Na slovensku za takú rýchlosť 200-300E v hotovosti, ak šek, berie sa VP dokým pokutu nezaplatíš...

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 08.11.2009 14:43

zirafak píše:Potom mi to ale akosi nesedi :roll: Preco potom Anndy a vsetci dalsi sporilci kupili lacneho Focusa a trpia s nim,ked sa im ponuka takato osvedcena kvalitka za par koruniek :?: :|
Možná proto , že na Slovensku taká možnost koupit tak levnou Ochcávku není. :lol: :wink:

Ma.rt
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ma.rt » 08.11.2009 15:06

Wolf2 píše:
Ma.rt píše:Jestli me nezbijete ze muj nazor :mrgreen: tak dneska, kdybych kupoval auto, tak si jdu pro novou skodovku O1, combi, Trumf, TDi PD 77kW. V akci za 319t. CZK a verim, ze by se jeste neco ukecalo. Na moje jezdeni z bodu A do bodu B by mi to stacilo a roky bych do toho nesypal za opravy :mrgreen: a jezdil za par supu. auto je to proverene a ne spatne, i kdyz dnes jsou auta jinde, prece jen je to >10 let stary model.
Moje řeč ,taky bych asi do takového auta šel . Jinak v Lysé nad Labem je cena tohoto auta 299 000 kč a v 1,6 benzín 269000kč
Jojo,da se koupit i levneji, ale 10 tis.je priplatek za combi (ktery ja bych urcite chtel) a za dalsich 10tis. je nejaka vybava navic (myslim, ze klima a elektricky ovladany okna vpredu a zrcatka+mozna neco dalsiho). I kdyz uz i treba ve FofoI je podle me lepsi svezeni nez v O1, i presto bych do ty octavky sel. S tim PD jsem jezdil za 5,2 i kdyz jsem ji moc nesetril a jezdi to slusne. Kdyz si vezmu, ze jsem za sve mondeo dal skoro 190tis. a to uz bylo 7 let stary, a obdobny focusy byly za nejakych 160-170 tis., tak mi to prijde fakt slusna nabidka.
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down

Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001

Ma.rt
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ma.rt » 08.11.2009 15:08

Wolf2 píše:
zirafak píše:Potom mi to ale akosi nesedi :roll: Preco potom Anndy a vsetci dalsi sporilci kupili lacneho Focusa a trpia s nim,ked sa im ponuka takato osvedcena kvalitka za par koruniek :?: :|
Možná proto , že na Slovensku taká možnost koupit tak levnou Ochcávku není. :lol: :wink:
Muze sjet sem, to prece neni problem :)
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down

Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001

KUTY

Příspěvek od KUTY » 08.11.2009 16:37

nyco: ja som to platil v CZ...pisem aj o bodoch a tie na SK nie su

a za toto je na SK pokuta 600EUR+ coz je brutal...a brat VP ak nemas pri sebe hotovost je od veci...udajne aj ked zaplatis na dalsi den, musis tak ucinit v mieste kde ta nacapali...toto len na SK je mozne

ja na SK jazdim podla predpisov, po tych cestach sa ani inak neda...ked na dialnici roztocis na 140km/h za chvilu musis brzdit kedze dialnica konci :mrgreen:
maximalky si skusam v Nemecku

a teraz nazad k vlaknu

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 08.11.2009 17:39

Wolf2 píše:
Ked je dobra cena,nieje problem kupit aj u Vas a priniest k nam.Trebars tak nejak,ako to robi Forfoc od nas :wink:

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 08.11.2009 17:45

mozno aj preto, ze na SK, hlavne v BA je oktavia "sezonne" auto.. jednu sezonu ju mas a jednu uz nie..
vo firme kde pracuje jeden kamarat kupili dve uplne nove O2 kombi pred dvoma tyzdnami, uz maju len jednu :roll:
iny priklad.. pred rokom si suseda kupila novu O2, pred barakom tiez bola len tyzden.. ani poistku nestihla zaplatit a uz na nej jazdil niekto iny..
pre mna je toto dost silny argument aby som vobec nepozeral na VW koncernove auta
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW

miggell
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od miggell » 08.11.2009 18:26

canndale píše: mozno aj preto, ze na SK, hlavne v BA je oktavia "sezonne" auto.. jednu sezonu ju mas a jednu uz nie..
vo firme kde pracuje jeden kamarat kupili dve uplne nove O2 kombi pred dvoma tyzdnami, uz maju len jednu :roll:
iny priklad.. pred rokom si suseda kupila novu O2, pred barakom tiez bola len tyzden.. ani poistku nestihla zaplatit a uz na nej jazdil niekto iny..
pre mna je toto dost silny argument aby som vobec nepozeral na VW koncernove auta
presne to je aj moj nazor. ked som vyberal auto bola vo výberovom konaní aj OII kombi.,lenže ako na potvoru práve v tom čase kamaratovi ukradli služobnú OII a bolo to pred barakom kde bývam, takže v tom momente z mojho zoznamu vypadla (a som rad) :mrgreen:
bol :Focus combi II Sport 2005 2.0 TDCI 154PS + Eibach Prokit
je:Renault Laguna GT Grandtour 2.0 dCi 180 PS
Obrázek
Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 08.11.2009 21:06

KUTAC píše:a za toto je na SK pokuta 600EUR+ coz je brutal...a brat VP ak nemas pri sebe hotovost je od veci...udajne aj ked zaplatis na dalsi den, musis tak ucinit v mieste kde ta nacapali...toto len na SK je mozne
nie, nie, to je blbost
vezme ti vodicak na mieste, vyda ti docasnu karticku na vedenie motoroveho vozidla a vypise zelenu postovu poukazku.
tu mozes zaplatit na ktorejkolvek poste :idea:
so zaplatenou poukazkou si mozes ist naspat po vodicak na policajny zbor v mieste tvojho trvaleho bydliska ale najskor si tam zavolaj, ci ho tam uz mas :wink:

ako, je mozne ze ked tu zaplatenu poukazku prinesies do nasledujuceho dna na zbor pri tom inkriminovanom mieste, mozno ked to este neodoslu do systemu, vydaju ti vodicak naspat.
este som o tom nepocul ale mozne to je
ale to je v podstate tvoja vyhoda :wink:
inak si bez vodicaku 15 mozno aj viacej dni :mrgreen:
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

nyco
Nováček
Nováček

Příspěvek od nyco » 08.11.2009 21:17

KUTAC píše:nyco: ja som to platil v CZ...pisem aj o bodoch a tie na SK nie su

a za toto je na SK pokuta 600EUR+ coz je brutal...a brat VP ak nemas pri sebe hotovost je od veci...udajne aj ked zaplatis na dalsi den, musis tak ucinit v mieste kde ta nacapali...toto len na SK je mozne

ja na SK jazdim podla predpisov, po tych cestach sa ani inak neda...ked na dialnici roztocis na 140km/h za chvilu musis brzdit kedze dialnica konci :mrgreen:
maximalky si skusam v Nemecku

a teraz nazad k vlaknu

Ešte to upresním a končím s pokutami...
pri prekročení čo si písal, teda o 31km (do 40km) je na Slovensku rozhranie pokuty 200-300€, s prekročením o viac to stúpa do maximálky 650€ na mieste. Ak nemáš pri sebe hotovosť na zaplatenie, môžeš platiť pošt. poukážkou, no súčasne sa zdržiava VP na 15 dní (dostaneš potvrdenie s ktorým môžeš jazdiť, platí však na území SR, lebo je slovensky), keď zaplatíš dostaneš späť VP a normálne funguješ ďalej. Odobratie VP bolo uzákonené z dôvodu, že cudzinci samozrejme nemali pri sebe hotovosť na pokutu, dostali "šek" o ktorom vedeli, že nie je vymáhateľný a ešte pred policajtom ho roztrhali a zahodili, no a pokutu samozrejme nezaplatili - tu sa jedná v 90% o vodičov TIR. Dnes keď mu policajt zadrží VP je bezmocný, lebo zo zdrapom papiera od policajta v slovenčine v zahraničí nemôže jazdiť a ver, že buď hneď alebo do druhého dňa tú pokutu zaplatí aby VP dostal späť. Zadržaný VP Ti je zaslaný tam kde si žiadaš (príslušné oddelenie polície v danej krajine, magistrát a pod., kde Ti ho po uhradení pokuty vrátia). Samotné zasielanie zadržaného VP do zahraničia je zložité, no dá sa to cez jednotlivé konzuláty, ale veľmi málo sa to využíva, lebo ako vravím radšej väčšina zaplatí a má pokoj. To len na upresnenie, že to zadržanie VP má svoj dôvod.

No ale s tými diaľnicami máš pravdu. Teraz by sa mala začať výstavba najkomplikovanejších úsekov, takže všetci na Slovensku dúfame, že sa tak aj stane:-))

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 09.11.2009 10:56

Omyl OI ne :!: protože i ten můj sociální Focus má 6X airbag a ESP nehledě na větší rozvor a nechutné ceny Škodovek před rokem a navíc to má každej jouda od vedle takže ne.Bezpečnost cením výše zvlášť,když nejde jen o moji.Za tu cenu seženeš FII po FL s pár kilometry v záruce a je to hezčí auto .
Ma.rt píše:Jestli me nezbijete ze muj nazor :mrgreen: tak dneska, kdybych kupoval auto, tak si jdu pro novou skodovku O1, combi, Trumf, TDi PD 77kW. V akci za 319t. CZK a verim, ze by se jeste neco ukecalo. Na moje jezdeni z bodu A do bodu B by mi to stacilo a roky bych do toho nesypal za opravy :mrgreen: a jezdil za par supu. auto je to proverene a ne spatne, i kdyz dnes jsou auta jinde, prece jen je to >10 let stary model.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 09.11.2009 11:09

Zirafak. Octavia nebola nikdy autom, ktore by som chcel kupit (jedine som uvazoval o verzii scout) O OI uz vobec nie.

Forda som kupil preto, lebo vsade som sa docital, ze je to super auto a ze je takmer rovno inej modle - golfu. A ked sa mi aj nieco nezdalo pri skusani, tak vsetci tvrdia, ze je to super auto, tak reku asi sa mylim. Myslel som si tiez, ze ked v dobe kupi stal tolko co kia ceed, tak ze automobilka Ford len zareagovala na konkurenciu medzi prvymi, lebo orig. cennik (bez specialnych akcii) si nema co vycitat s cennikmi VW-gruppy.

Ale realita je ina a som sa sklamal vo forde, bo som od neho cakal vela. Proste ford ma lepsi image ako v skutocnosti je.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 09.11.2009 20:09

toto plati len pre teba Anndy, uznavas uplne ine hodnoty.

Fakt by si mal to auto predat, alebo sa zmierit s tym, ze to nie je jachta na kolesach, ale ozajstny cestny stroj. Lebo ak to nechas tak, ako to je, tak po par mesiacoch budes to auto predavat s obrovskou nechutou.

No a kedze predaj asi nehrozi, tak sup-sup zobrat 15" disky, nejake brutalne makke gumy a namontovat poriadne radio. Potom vytiahnes tieto 16", potom 17" a mozno sa dockame aj 18" + Eibach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

spigot
Test driver
Test driver

Příspěvek od spigot » 09.11.2009 20:11

Tak ja mu s radostou moje 15" pustim za jeho 16" (ktorekolvek). :mrgreen: :mrgreen:
Je: Skoda ST: Fabia 1,4 16V white devil
Bol: Ford Focus II Sedan, r.v. 2005, 1,6 74kW | Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“