Lidi neváhejte - to je akce

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
postak
Test driver
Test driver

Re: Lidi neváhejte - to je akce

Příspěvek od postak » 16.05.2009 21:29

Nevím, zda jsem blbý, ale řekněte mi, co se musí s autem stát, aby prošlo takhle omlazovací kůrou ?

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 16.05.2009 21:58

bejt 3 roky v pujcovne :mrgreen:
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

autotiptop
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autotiptop » 20.05.2009 17:38

Dnes jsem v jednom nejmenovaném časopise narazil na tento vtip.
Přílohy
vtip001.jpg
F Focus / Mondeo (co je zrovna po ruce) - moje maličkost
Hyundai IX55 V6 3,0 CRDi 4x4 Style 176 kW r2009 - za tím tahám Fordíky
F Fusion Ebony 1,4i 58 kW r2009, Modrá Vision - kdo v rodině chce

valdeeznost
Nováček
Nováček

Příspěvek od valdeeznost » 22.05.2009 15:03

Zdravim,
ja taky koupil FF2 u sitty, najeto 36tis., auto jsem potreboval nutne, muj staricky favorit pomalu dosluhoval :D a zivot bez auta, to proste nejde, precist si tohle driv, tak bych asi zavahal, no zatim jsem spokojeny, uvidime jak mi bude slouzit... motor slape taky po 3tis. jak hodinky, ale pojedu s tim ted radsi na servis, po tom co tady ctu, tak clovek nikdy nevi.. jinak kastle prelakovana, takze nejake skrabance byly, ale to pal cert...

Jinak co jsem se dozvedel tak jsem tam mel blbej olej, nejaky 10w-40, ktery tam podle servisu fordu malyvelky vubec nepatri (jak mi rikali, ze se daval snad kdysi do dieslu nebo co). takze hned vymena + kompletni diagnostika. napisu pak report, co na motor profesionalove

prosim te mas tucha z kama by mohl byt ten muj? sbiram jakekoliv informace. dat. prvni registrace 30.6.2006

predem dik
autotiptop píše:máš HERTZ de ESPAŇA.

PetrAT
Junior
Junior

Příspěvek od PetrAT » 22.05.2009 16:20

v čem by měl být tak vážný problém s 10W-40 ?
Snad při zimním provozu, ale jinak ...
FF II 1,6 benzín kombi Trend

autotiptop
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autotiptop » 22.05.2009 17:05

valdeeznost píše:
prosim te mas tucha z kama by mohl byt ten muj? sbiram jakekoliv informace. dat. prvni registrace 30.6.2006
30.6.2006? Hmmm tak to máš AutoRed S.L (Faycan) San Bartolome, Playa Honda, Las Palmas, Grand Canaria.

Kdo ti řekl, ten olej? To je blbost. Máš tam Forďácký 5W-30. To mají všechny auta z těchto míst, protože jsem byl i v servise, kam všechny jezdí.

valdeeznost
Nováček
Nováček

Příspěvek od valdeeznost » 23.05.2009 15:54

a to je dobre nebo spatne :D

jinak ten olej mi rikali v servise ford maly velky, ze 10w-40 je blbej a to ze ho tam v motoru mam bylo v zaznamu o technickem stavu vozidla

autotiptop píše:
valdeeznost píše:
30.6.2006? Hmmm tak to máš AutoRed S.L (Faycan) San Bartolome, Playa Honda, Las Palmas, Grand Canaria.

Kdo ti řekl, ten olej? To je blbost. Máš tam Forďácký 5W-30. To mají všechny auta z těchto míst, protože jsem byl i v servise, kam všechny jezdí.

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 23.05.2009 16:26

Ja ho tam mam uz dobrejch 17000km a pohoda... Dokonce to utesnilo motor a klepe o neco min nez pri 5w30 a taky ho min zere :D

autotiptop
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autotiptop » 23.05.2009 20:43

Na technický záznam od Sitty se vykašli. Je to pro tebe jen cár bezceného papíru. Cenu to má jen pro Sittu, kdyby jsi chtěl něco reklamovat. Máš tam napsáno, že je vše původní a taky magickou větu "AUTOMOBIL BYL NÁSILNĚ POŠKOZEN" což ti vysvětlili, že se jedná o škrábance - blbost, kryjou se před bouračkou. Při přejímce absolutně nevědí, co tam byl za olej a píšou u každého auta 10W-40. Nech si ukázat záznam od kteréhokoliv jiného auta co mají na place a je to to samé.

valdeeznost
Nováček
Nováček

Příspěvek od valdeeznost » 25.05.2009 06:50

ok ok diky, no stejne ten olej pujde do pryc, tak aspon budu presne vedet co mi tam nalejou. k te magicke vete - uvazuju nahlas - pokud jsou vsechny soucasti auta v puvodnim stavu, tak muze byt havarovane? treba svetla, napravy... kdyby byly po nejake havarce, tak nebudou puvodni, uz jen ty svetla by sly do haje kdyby bylo auto zepredu nebo zezadu nejak vazneji tukle...
autotiptop píše:Na technický záznam od Sitty se vykašli. Je to pro tebe jen cár bezceného papíru. Cenu to má jen pro Sittu, kdyby jsi chtěl něco reklamovat. Máš tam napsáno, že je vše původní a taky magickou větu "AUTOMOBIL BYL NÁSILNĚ POŠKOZEN" což ti vysvětlili, že se jedná o škrábance - blbost, kryjou se před bouračkou. Při přejímce absolutně nevědí, co tam byl za olej a píšou u každého auta 10W-40. Nech si ukázat záznam od kteréhokoliv jiného auta co mají na place a je to to samé.

autotiptop
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autotiptop » 25.05.2009 10:51

Uvažuješ zcela logicky a správně, ale bohužel to tak nefunguje. A navíc nikde není psáno světla původní, nárazník původní. V tom tech.záznamu se řeší pouze motor, brzdy, nápravy a je to jen z důvodu, když budeš něco reklamovat, tak ti řeknou: Pane tady jste nám podepsal záznam a umíte číst? Máte tam napsáno, že je to původní a tudiž to může odejít a ani výrobce Vám po 2 letech na to auto nebude držet záruku. A basta........

valdeeznost
Nováček
Nováček

Příspěvek od valdeeznost » 25.05.2009 12:08

ja tady mam popsan: motor, chladici system, spojka, brzdy, prevodovka, predni + zadni naprava, rozvodovka a kardanova hridel, rizeni, karoserie, lak, calouneni, osvetleni + signalizacni zarizeni -- tyhle vsechny mam v zaznamu uvedene s poznamkou "puvodni" - z cehoz jsem usoudil, ze jestli jsou svetla puvodni tak havarka asi neprobehla... leda tukanec ze strany do dveri ...

ALE asi tezko verit zaznamu, tam si mohli vymyslet asi cokoliv se jim hodilo do kramu. toho se asi nikdo nedopatra jestli jsou svetla puvodni nebo ne .... nu coz, vecer se pomodlim a rano do servisu :D

jinak jeste mimo stav vozidla - ve smlouve mam uvedeno: zaruka na vozidlo v delce 12mesicu - da se to pri vysrani nejake casti autaku uplatnit, nebo je to jen marketingovy tah jak nalakat kupujici -> prodat -> a pak mlzit, ze na sve zavady uplatnit zaruku nelze => kupujici je lidove receno v loji a zaruka je mu k hovnu :D

autotiptop píše:Uvažuješ zcela logicky a správně, ale bohužel to tak nefunguje. A navíc nikde není psáno světla původní, nárazník původní. V tom tech.záznamu se řeší pouze motor, brzdy, nápravy a je to jen z důvodu, když budeš něco reklamovat, tak ti řeknou: Pane tady jste nám podepsal záznam a umíte číst? Máte tam napsáno, že je to původní a tudiž to může odejít a ani výrobce Vám po 2 letech na to auto nebude držet záruku. A basta........

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 25.05.2009 12:29

mozna zaruka na skryte vady ale ne na vady opotrebenim
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

autotiptop
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autotiptop » 25.05.2009 16:29

Zákon říká, že u použitého zboží je záruka 24 měsíců na skryté vady. Prodejce se může s kupujícím domluvit na zkrácení této lhůty, né však kratší než 12 měsíců. Takže jste se domluvili. Protože jsi neměl tušení, tak to považuješ za super věc, že máš 12 měsíců záruku, ale měl jsi nárok na 24.
..........a vlastně to je jedno kolik měsíců, protože nevyreklamuješ vůbec nic. Foki píše zcela správně, že to je na skryté vady. Už vidím, jak se prokazuje u soudu, že ta vada bylu už v době prodeje :? Bohužel u nás to nefunguje.
Pokud vím, tak kdo záruky opravdu dává, tek je Vyzkoušeno.cz (Škoda-Auto), auto-plus (Volkswagen + Audi + Seat), Premium Selection (BMW)......prostě dealeři a něco málo někteří zdejší blázni, že Foki :mrgreen: ?

valdeeznost
Nováček
Nováček

Příspěvek od valdeeznost » 27.05.2009 17:10

takze mam po servise, dopadlo to dobre a takovej sutrak co mi spadl ze srdce mi jeste nikdy nespadl takze velike uuuuuuuuuuuuf. Jedine co motoru chybi je jakysi difusor dole pod motorem, ktery ma do nej vhanet vzduch, coz pry moc na chlazeni vliv nema, a vetsina focusu si ho urazi nekde pri parkovani o obrubnik, takze mi ho tam ani nedavali. Jedine co mi udelali je, ze mi utesnili oblast pod ostrikovaci, at mi to nekape do motoru, vymenili brzd. kapalinu a desticky, vymenili olej a filtry - zbytek v dobrem stavu - netreba nic menit nebo neco opravovat. Autko proslo, ale znova bych u sitty nekupoval, za ty nervy, kdy jsem mel fakt strach ze jsem koupil šrot, by mi to fakt nestalo.

Jinak dik panove za rady a fofikum zdar 8)
valdeeznost píše: Jinak co jsem se dozvedel tak jsem tam mel blbej olej, nejaky 10w-40, ktery tam podle servisu fordu malyvelky vubec nepatri (jak mi rikali, ze se daval snad kdysi do dieslu nebo co). takze hned vymena + kompletni diagnostika. napisu pak report, co na motor profesionalove

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“