Přední brzdy- ABS
- Hurvajs
- Pokročilý
To neodees: no já jsem si to myslel, protože stejnej elektromotor musí brzdit prokluzující kolo při činnosti ASR (TCS) a právě při činnosti ASR mi to dělá stejnej zvuk. Ale ten zvuk je fakt hroznej, nezdravej :?Nemůže to být taky tím, že se přes léto ABS málo používá a je ten elektromotor nějakej zatuhlej? Nezlepší se to astým používáním přes zimu? Myslíš, že to u novějších typů vyřešili nějak méňe hlučně? 

Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat

- neodees
- Junior
Jak to je vyřešeno u nových modelů nevím, ale zrovna včera jsem jel se svým kamarádem mým focusem, a ten kamoš dělá skoro 10 let mechanika ve Fordu v Šumperku. a jelikož byl ještě sníh tak jsem na to párkrát dupl( na brzdu samo že) a ten zvuk ABS se ozval, a on mě řekl že to je zcela běžný. že u focusů to dělá normálně, tím myslím u těch co byli vyrobený do nějakýho roku 2003,. takže se toho neboj. a jinak u toho protiprokluzu se aktivuje stejnej elektromotor co má na starosti i ABS
- Hurvajs
- Pokročilý
jj, zajedu tam, ale mám obavy, aby mne zbytečně nevyplašili, třeba s tím, že je nutný tu pumpu vyměnit, jen aby měli kšeft, znáš je...neodees píše:jasně, rád pomůžu, ale radši se ještě zeptej přímo ve fordu, to víš stoprocentní jistota je stoprocentní jistota

- jenda
- Pokročilý
- neodees
- Junior
Hurvajs nenech se v žádným servise ojebat, Solidní mechoš do toho sedne, projede to a řekne ti jak to vidí, a to bez nároku na odměnu, říkám ale "solidní" a když není led nebo sníh nebo mokro, tak je nejlepší tam dát zpátečku, pořádně to rozjet a šlápnout na to. při zabrždění při jízdě dozadu není potřeba vyvíjet takovej tlak na brzdovej systém. 

- Hurvajs
- Pokročilý
To jenda:Asi si člověk zvykne
Hele všeobecně: myslíte si, že je možný aby Renaultu Scenic r.v.98 nebylo ABS cítit v pedálu? Známej si ho teď koupil a tvrdí mi, že tam ABS má, ale že když zabrzdil na ledě, žádné kopání ani nic jiného v pedálu necítil, ale že mu to pořád při brždění jelo rovně. Mám obavy, aby ho v bazaru nenapálili a on tam nakonec to ABS neměl... Co vy na to?

Hele všeobecně: myslíte si, že je možný aby Renaultu Scenic r.v.98 nebylo ABS cítit v pedálu? Známej si ho teď koupil a tvrdí mi, že tam ABS má, ale že když zabrzdil na ledě, žádné kopání ani nic jiného v pedálu necítil, ale že mu to pořád při brždění jelo rovně. Mám obavy, aby ho v bazaru nenapálili a on tam nakonec to ABS neměl... Co vy na to?

- Hurvajs
- Pokročilý
To jo, ale o n tam byl sám a je mi jen divný, že by to nekopalo do pedálu. Možná u nynějších nových aut, ale u 98?jenda píše:- když bude brzdit na kluzké ploše a ty se budeš na to z venku koukat, tak přece musíš vidět, co mu to dělá, jestli mu to absko spíná nebo ne.

- Ahmed
- Test driver
- Hurvajs
- Pokročilý