medva píše:Tak jsem se konecne dostal k zatlumeni hluku motoru v kabine. Vybral jsem si STP Vibroplast M1 - 3 platy 30x40cm (cena cca 450,-). Vylepil jsem jimi prolisy na kapote, na kterou jsem pak vratil originalni deku od Fordu. Pak jsem jeste vylepil na prepazce motor/kabina ze strany motoru kazdy nahy plech co byl videt a v dosahu. Vse bez jakekoliv demontaze dilu. Prace na cca 1 hodinku.
No a vysledek - je to zase opravdu znat. Motor je zase o dost tissi a hlavne vibrace od motoru v kabine jsou mensi, coz mi potvrdila i manzelka (nezavisly pozorovatel). V odhlucneni motoru se to uz blizi aspon k fabii
![]()
Posilam par fotek pro inspiraci.
Díky za info. Patrně zkusím výhledově ten BTP 5. Ještě budu muset vymyslet, jak se tam dostat. Sundám někdy sedáky a zkusím, jestli ten koberec, co je pod nimi, nepůjde jen vytáhnout nebo jestli je potřeba sundávat i boční plasty (to by se mi moc nechtěloMarťas píše:Vewehr : STP SPL urcite nedavejNeni sice hruby, ale neda se skoro zmacknout a spatne se s nim pracuje. Daleko lepsi je STP BTP 5 nebo 10 (ten se da zmacknout az na 1mm)...
medva píše:Ahoj diky za optani, pouzil jsem antivibracni platy STP silver odtud:
http://www.ahifi.cz/tlumici-desky-platy/
Nastrihal jsem si je do prolisu v kapote (pod deku). Pak jsem jima vylepil kam jsem se dostal na te prepazce. Ten jejich filc jsem se snazil lehce ohnout a strcit to pod nej (ale vic nez 5cm se mi to myslim nepovedlo). Proste kam prsty dosahly tam jsem to vylepil. Mozna je zespodu lepsi pristup, ale rampu jsem nemel takze zespodu jsem to nelepil. Toto akusticky pomohlo nejvic! (laicka prace cca 1-2 hodiny)
Kdyz jsem pak na podzim menil gumy, tak jsem odmontoval cast prednich podbehu (asi 5 vrutu) a vylepil jsem stejnym materialem ploche plechy i tam. (prace cca 2hodiny)
Taky jsem kombinaci tohoto a nejake 5mm akusticke peny od STP dal pod koberce kde to slo u ridice a spolujezdce. Celkem jsem myslim spotreboval 4 platy 50x75cm. (Prace cca 2-3hodiny) Opravdu to bylo a je znat.
Ted se mi zda, ze nejvic hluku jde do kabiny pres dvere. Mozna je to ale tim, ze hluk se odrazi od cesty - kde jsi prosim poridil ten spodni kryt pod motor a za kolik? Zajimalo by mne jestli to pomuze. Dvere se mi oblepovat uz nechce, ale ten kryt bych zkusil - pokud se tim teda neprehriva motor???Pasuje to na FFII Facelift 6/2008???
Preji hodne zdaru
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů