Tlumení dvěří a tlumení všeobecně

Odpovědět
Milan86

Re: Tlumení dvěří a tlumení všeobecně

Příspěvek od Milan86 » 12.09.2011 20:13

Tak pánové, mam pěnu pod kapotou a ten kryt pod motor a musim říci že je to znát .. i přítelkyně na cestě na chatu mě málem zabila že jsem zase cpal do auta peníze, že to jede nějak a tolik neřve že nenadávám ... že tam mam chip haha :D :D Ale chtělo by to ještě více, je znát když už jedu 130 - 140 :dih: :nixw:

Marťas
Test driver
Test driver

Příspěvek od Marťas » 13.09.2011 08:30

Milan86 : Zkus treba vystrikat cely motorak montazni penou :D....

vitacz : Tento material ma podobne jako bitumenove platy vyuziti hlavne proti vibracim plechu a prekryvani dir k vytvoreni uzavrene ozvucnice. Jako zvukova izolace je daleko lepsi akusticka pena. Ovsem pokud se dela audiozastavba, je idealni pouzit oboji.
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW

...uz nic nedovolene neprodavam :P

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 13.09.2011 09:26

A to byla jako legrace mysleno :?: :?: :ble2: Mno, kdyby to mělo splnit svůj účel a byl by člověk který by mi pomohl, nebo dal pár rad jak to udělat tak klído, snažim se abych to řvaní při 130 - a dále tak neslyšel a budu happy :bravo22: :Dancer: Ale neumim to tam sundavat ty plasty apod :dih:

Milan86

Re: Zatlumeni hluku motoru pro laika

Příspěvek od Milan86 » 13.09.2011 15:21

medva píše:Tak jsem se konecne dostal k zatlumeni hluku motoru v kabine. Vybral jsem si STP Vibroplast M1 - 3 platy 30x40cm (cena cca 450,-). Vylepil jsem jimi prolisy na kapote, na kterou jsem pak vratil originalni deku od Fordu. Pak jsem jeste vylepil na prepazce motor/kabina ze strany motoru kazdy nahy plech co byl videt a v dosahu. Vse bez jakekoliv demontaze dilu. Prace na cca 1 hodinku.

No a vysledek - je to zase opravdu znat :hhura: . Motor je zase o dost tissi a hlavne vibrace od motoru v kabine jsou mensi, coz mi potvrdila i manzelka (nezavisly pozorovatel). V odhlucneni motoru se to uz blizi aspon k fabii :-(
Posilam par fotek pro inspiraci.

Ahoj mohl bys mi dát typ čím jsi to odhlučnoval ? Mam ted nově tu deku - vatu pod kapotou - jakoby na kapotě to jsem neměl a ještě kryt pod motorem a je to taky znát, ale ještě furt při 130 km a více to řve a jak říkáš s manželkou :palec_nahoru: Na mě přitelkyně jestli jsem to nějak nečipoval, že jsem furt nadával už při 120 a ted jedu 130 a jsem ticho a hned už ječela že zase cpu do auta peníze :D Takže tyto 2 věci mají vliv co mam ted nově, ale furt to neni ono ... Takže díky za rady :nazdravi: A jsem zvědavej, jak se dostanu za tu deku na prepažce motoru/kabiny - jde mi hlavně o ní asi ted :shocked: :nixw: :gott:

Díky za rady a typy :nazdravi: :bravo22:

medva
Nováček
Nováček

Příspěvek od medva » 13.09.2011 20:37

Ahoj diky za optani, pouzil jsem antivibracni platy STP silver odtud:
http://www.ahifi.cz/tlumici-desky-platy/
Nastrihal jsem si je do prolisu v kapote (pod deku). Pak jsem jima vylepil kam jsem se dostal na te prepazce. Ten jejich filc jsem se snazil lehce ohnout a strcit to pod nej (ale vic nez 5cm se mi to myslim nepovedlo). Proste kam prsty dosahly tam jsem to vylepil. Mozna je zespodu lepsi pristup, ale rampu jsem nemel takze zespodu jsem to nelepil. Toto akusticky pomohlo nejvic! (laicka prace cca 1-2 hodiny)
Kdyz jsem pak na podzim menil gumy, tak jsem odmontoval cast prednich podbehu (asi 5 vrutu) a vylepil jsem stejnym materialem ploche plechy i tam. (prace cca 2hodiny)
Taky jsem kombinaci tohoto a nejake 5mm akusticke peny od STP dal pod koberce kde to slo u ridice a spolujezdce. Celkem jsem myslim spotreboval 4 platy 50x75cm. (Prace cca 2-3hodiny) Opravdu to bylo a je znat.
Ted se mi zda, ze nejvic hluku jde do kabiny pres dvere. Mozna je to ale tim, ze hluk se odrazi od cesty - kde jsi prosim poridil ten spodni kryt pod motor a za kolik? Zajimalo by mne jestli to pomuze. Dvere se mi oblepovat uz nechce, ale ten kryt bych zkusil - pokud se tim teda neprehriva motor??? :bebng: Pasuje to na FFII Facelift 6/2008???
Preji hodne zdaru
Ford Focus r.v. 6/2008 1.6 Duratec 74kW - Trend

Vewehr
Junior
Junior

Příspěvek od Vewehr » 20.09.2011 09:58

Mám trochu jiný problém - asi moc citlivý uši na vysoký frekvence :evil:. V autě slyším po nastartování při běhu motoru slabounký písklavý zvuk. Když jsem oběhl auto zvenčí, tak to dost slyším vzadu, takže čerpadlo v nádrži :?: BTW, po otočení klíčku do polohy II to podle mě nedělá. Navíc jsem zjistil, že to nedělá jen můj kousek, ale i další a to i mladšího data, tak mě napadlo, jestli by nebylo možný zkusit zadek vytlumit něčím, co dobře pohlcuje vysokofrekvenční zvuky a dalo by se schovat pod čalounění zadku auta v oblasti nádrže. Koukal jsem na STP SPL 04. Co vy na to?
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný

Marťas
Test driver
Test driver

Příspěvek od Marťas » 20.09.2011 12:17

Vewehr : STP SPL urcite nedavej :!: Neni sice hruby, ale neda se skoro zmacknout a spatne se s nim pracuje. Daleko lepsi je STP BTP 5 nebo 10 (ten se da zmacknout az na 1mm)...

medva : Taky se chystam na podbehy zveknu, zustaly mi 2 platy (38 jich uz v aute je :oops:). Jak to prezilo zimu, jestli jsi to kontroloval? Neloupe se / nepraska to? Neleze pod to voda?
Diky za kazdy postreh...
Obrázek

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 20.09.2011 12:48

Marťas, nedávno mě bylo doporučeno na odhlučnění z venku tady tohle:
http://www.ahifi.cz/stp-tlumici-hmota-n ... r-6kg.html

myslím, že si v některém příspěvku sám zmiňoval nějakou pastu na odhlučnění, že nad ní uvažuješ... :idea: :nixw: Tohle by mohlo být lepší než nějaké pláty, chrání to mimojiné i proti korozi.
Ford Mondeo 1.6 Ecoboost 118kW - Enterprise - White Frozen Gallery
Byl: Ford Focus II, Eibach Pro-Spacer & Pro-KIT, Machine silver Gallery

Marťas
Test driver
Test driver

Příspěvek od Marťas » 20.09.2011 14:31

Ten zminovany nastrik je polyuretanovy a hlukove to skoro netlumi (navic se strika tenka vrstva), je to hlavne proti korozi. To pujde na podlahu, pripadne napravy...

Na ten tlumici tmel jsem uz koukal, mozna ho zkusim :palec_nahoru:
Obrázek

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 20.09.2011 14:34

zkus zkus, psal mě o ní chlapík z ahifi a nešetřil superlativy...
Ford Mondeo 1.6 Ecoboost 118kW - Enterprise - White Frozen Gallery
Byl: Ford Focus II, Eibach Pro-Spacer & Pro-KIT, Machine silver Gallery

Vewehr
Junior
Junior

Příspěvek od Vewehr » 20.09.2011 14:56

Marťas píše:Vewehr : STP SPL urcite nedavej :!: Neni sice hruby, ale neda se skoro zmacknout a spatne se s nim pracuje. Daleko lepsi je STP BTP 5 nebo 10 (ten se da zmacknout az na 1mm)...
Díky za info. Patrně zkusím výhledově ten BTP 5. Ještě budu muset vymyslet, jak se tam dostat. Sundám někdy sedáky a zkusím, jestli ten koberec, co je pod nimi, nepůjde jen vytáhnout nebo jestli je potřeba sundávat i boční plasty (to by se mi moc nechtělo :?). Zas tak hrozný to není - prostě musím pustit rádio :cooler:.

Vewehr
Junior
Junior

Příspěvek od Vewehr » 23.09.2011 01:15

Zároveň uvažuju i o utlumení motoru. Říkal jsem si, že něco jako dával medva (str. 24), ale nemám deku, tak bych ji musel koupit. Při hledání jsem navíc narazil na Dynamat The Hoodliner. Napadlo mě, že bych ho dal místo té deky. Na plech do prázdných míst STP Gold pro zpevnění jako dával medva a přes to nad motor ten Dynamat. Jediný, co mě napadlo - nemůže to pod tím začít hnít? A máte s tím Hoodlinerem někdo zkušenosti? Popř. Stačí jeden a má to vůbec cenu? Díky.

EDIT (25/09): Tak jeden je OK. Stačilo vzít metr :D.
Naposledy upravil(a) Vewehr dne 25.09.2011 23:52, celkem upraveno 1 x.

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 25.09.2011 09:07

medva píše:Ahoj diky za optani, pouzil jsem antivibracni platy STP silver odtud:
http://www.ahifi.cz/tlumici-desky-platy/
Nastrihal jsem si je do prolisu v kapote (pod deku). Pak jsem jima vylepil kam jsem se dostal na te prepazce. Ten jejich filc jsem se snazil lehce ohnout a strcit to pod nej (ale vic nez 5cm se mi to myslim nepovedlo). Proste kam prsty dosahly tam jsem to vylepil. Mozna je zespodu lepsi pristup, ale rampu jsem nemel takze zespodu jsem to nelepil. Toto akusticky pomohlo nejvic! (laicka prace cca 1-2 hodiny)
Kdyz jsem pak na podzim menil gumy, tak jsem odmontoval cast prednich podbehu (asi 5 vrutu) a vylepil jsem stejnym materialem ploche plechy i tam. (prace cca 2hodiny)
Taky jsem kombinaci tohoto a nejake 5mm akusticke peny od STP dal pod koberce kde to slo u ridice a spolujezdce. Celkem jsem myslim spotreboval 4 platy 50x75cm. (Prace cca 2-3hodiny) Opravdu to bylo a je znat.
Ted se mi zda, ze nejvic hluku jde do kabiny pres dvere. Mozna je to ale tim, ze hluk se odrazi od cesty - kde jsi prosim poridil ten spodni kryt pod motor a za kolik? Zajimalo by mne jestli to pomuze. Dvere se mi oblepovat uz nechce, ale ten kryt bych zkusil - pokud se tim teda neprehriva motor??? :bebng: Pasuje to na FFII Facelift 6/2008???
Preji hodne zdaru

Super práce, já mam nově jak pěnu tak i kryt pod motor a je to znát a ještě se chystám na tu přepážku :blee: :dih: a uvidíme, nervuje mě jen hluk od motoru :nunu: :)

ZonixX
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZonixX » 27.09.2011 21:53

Fiesta ST180 '16 Stage 4
Honda Civic FK2 '10

ex: Honda Civic EP2 '02, Nissan 350Z '06, Ford Ka '01, Mondeo ST200

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 27.09.2011 22:59

ZonixX píše:moje tlumeni dveri Mondeo Mk2:

http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 26#p672910

Hmm koukám že sis vyhrál moc pekný :) Do toho bych asi uz nesel, ale do pricky urco me vadi jen ten motor :palec_dolu:
Jinak se jeste zeptam kdyz to vidim na tvych dveri, mas nejaky typ na repraky misto mich stavajicich ??
Mam 09 a nekoukal jsem jestli tady je nejake vlakno ;) Juknu zitra hh hraje to docela dobre, ale verim ze nejake profi treba Sony Explorer o mnoho lepe :Dancer:

Diky

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 2004 - 2011“