TDCi - vstřikování
-
- Nováček
Re: TDCi - vstřikování
Já mám teda taky nějaké projevy nedobrého stavu vstřikování, první (nejsem si úplně jistý, jestli to nemůže dělat třeba spojka) je mlácení ("nýtování?") při hodně nízkých otáčkách (třeba 1000) v záběru, spíš při teplém motoru. To mi teda dělal i Focus TDDi s jednoduchou spojkou. Druhý je větší hlučnost při studeném motoru, a třetí, asi nejhorší, je kolísání otáček asi po minutě až dvou zahřívání, kdy začne motor na volnoběh "houpat" a pouštět z výfuku bílý kouř - nespálená nafta. Po dalším malém zahřátí to samo zmizí. A co se týče hlučnosti, při akceleraci při studeném motoru někde asi kolem 2500 otáček se najednou skokově zvýší hlučnost "klepání" a motor i malinko ztratí na výkonu, je třeba trochu ubrat plyn a tento příznak zmizí. Za tepla tam žádné klepání ani ztráta výkonu není, jede perfektně. Jinak motor jezdí velmi dobře, plynule, auto hrabe na dvojku a jede při větší hmotnosti líp, než nové focusy 2.0TDCi. Co byste tomu říkali?
A ještě, v paměti závad není nic, a vstřikovače na FordDiagu vypadaly slušně.
A ještě, v paměti závad není nic, a vstřikovače na FordDiagu vypadaly slušně.
Mondeo combi 2004 TDCi 96kW
- Petrákkk
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, já už se z toho auta poseru.
Hlava vyměněna, ventily přebroušeny, komprese velká. A co myslíte, chyba klepání na 4. válci stále pokračuje + nouzák. Písty samozřejmě vypadaly OK, dokonce ani neprotékaly...
Tak co s tim? Zapálit? Poslat ze skály?
Už fakt nevim, a těch financí a času, co ten pekáč nenávratně sežral. Achjo.
Hlava vyměněna, ventily přebroušeny, komprese velká. A co myslíte, chyba klepání na 4. válci stále pokračuje + nouzák. Písty samozřejmě vypadaly OK, dokonce ani neprotékaly...
Tak co s tim? Zapálit? Poslat ze skály?
Už fakt nevim, a těch financí a času, co ten pekáč nenávratně sežral. Achjo.

Mondeo 4/2003 2.0 TDCi 96kW kombajn
- xmajox
- Nováček
Hosi, poradtte mi prosim, ako zistim oznacenie-cislo-typ vstrekovaca bez toho aby som ho musel vyberat von?
Ford Mondeo 2.0 TDCi, 160PS & 405Nm Bluefin with DeCAT
and A-M-A exhaust system, WEITEC springs, MMT6, Titanium X, 12/2005
-
- Test driver
Jedině strčit malé zrcátko zezadu za něj dobře si to nasvítit a odečíst z odrazu v zrcátku.
Uvidíš tam něco takového jako na ilustračním obrázku (za předpokladu dobrých očí)
Nebo tam narvat nějaký kompakt a skusit to vyfotit makrem za pořádneho světla
Uvidíš tam něco takového jako na ilustračním obrázku (za předpokladu dobrých očí)
Nebo tam narvat nějaký kompakt a skusit to vyfotit makrem za pořádneho světla

- xmajox
- Nováček
Dakujem za rychlu odpoved. Ktore z tychto vsetkych cisel je to prave

Ford Mondeo 2.0 TDCi, 160PS & 405Nm Bluefin with DeCAT
-
- Junior
Potrebujes to cislo co je na obrazku EJDR00502Z.
To je typ vstrikovace
To je typ vstrikovace
Focus II 1.8 TDCi
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj forďáci , jsem tu nový a poprosil bych o radu
zhruba před 2 měsici jsem koupil mondeo rok 2005 2.0 TDCI (96kw) udělal jsem hned výměnu oleje (Mobil1 FE 5w30) všech filtrů. První co mě potkalo byla výměna servočerpadla který se uplně rozpadlo. Ale ted mě trápí jiná věc, po startu mi poskakoval volnoběh a po chvíly začlo auto kouřit šedobíle napřed málo pak hrozně po ohřátí zhruba na 40st jako když utne a nezakouří. Takže první po čem sem šel byl egr vyndal jsem ho a byl uplně zahumusenej a nepohyblivej. Vyčistil jsem jej a rozhýbal a když už jsem v tom byl vyčistil jsem celý to plastový sání, bylo téměř neprůchozí. Dosáhl jsem toho že volnoběh hned po startu drží nehoupe ale kouří to pořád stejně jak jsem popsal.Tím pádem mám už podezření jen na vstřikování. kontrolka žhavení nebliká a do nouzáku nepadá , ted je otázka kam stím zajet. Vlastním ješte Transit 2.2 TDCI (2006) se kterým jsem jezdil na servis do fordu ale nějak mě jejich výkony nenadchly a moje peněženka krvácela. Poraďte mi prosím nějakej diesel servis v okolí Hořovic nebo prostě na Berounsku děkuji moc za vaše rady Michal
zhruba před 2 měsici jsem koupil mondeo rok 2005 2.0 TDCI (96kw) udělal jsem hned výměnu oleje (Mobil1 FE 5w30) všech filtrů. První co mě potkalo byla výměna servočerpadla který se uplně rozpadlo. Ale ted mě trápí jiná věc, po startu mi poskakoval volnoběh a po chvíly začlo auto kouřit šedobíle napřed málo pak hrozně po ohřátí zhruba na 40st jako když utne a nezakouří. Takže první po čem sem šel byl egr vyndal jsem ho a byl uplně zahumusenej a nepohyblivej. Vyčistil jsem jej a rozhýbal a když už jsem v tom byl vyčistil jsem celý to plastový sání, bylo téměř neprůchozí. Dosáhl jsem toho že volnoběh hned po startu drží nehoupe ale kouří to pořád stejně jak jsem popsal.Tím pádem mám už podezření jen na vstřikování. kontrolka žhavení nebliká a do nouzáku nepadá , ted je otázka kam stím zajet. Vlastním ješte Transit 2.2 TDCI (2006) se kterým jsem jezdil na servis do fordu ale nějak mě jejich výkony nenadchly a moje peněženka krvácela. Poraďte mi prosím nějakej diesel servis v okolí Hořovic nebo prostě na Berounsku děkuji moc za vaše rady Michal
Ford Mondeo 2.0 TDCI 96kw r.v 2005
Ford Transit 2.2 TDCI 81kw r.v 2006
- tym
- Test driver
Zkoušel jsi amatérský test vstřiků za jízdy?
Plus ještě když už jsi u těch výměn, mohl jsi vyměnit palivák.

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
palivový filtr byl samozřejmně vyměněn. nemám tušení jak se provádí amatérskej test. 

- smoula
- Test driver
pojedeš na nejvyšší rychlostní stupen nebo na 5tku cca 60km/h. Dáš plnej plyn, a necháš to zrychlovat do cca 100 km/h. Pokud ti auto nespadne do nouzového režimu, vstřiky by měly ještě něco vydržet...
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Super díky za rady odpoledne to vyzkouším, ale stejně mě štve jak to kouří člověk pak ani nevidí kam couvá
a taky mi tam brumlá ten tlumič vibrací na řemenu to je taky pěkně nepřijemný ale to patří jinam zatím díky dám vědet po testu

- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jak to kouri? Neni to jenom para? Me to po zaslepeni egr taky pekne kouri a smrdi kdyz je zima 
Zitra jedu na Berounsko, tak ti muzu udelat diag zda na neco neprijdem...

Zitra jedu na Berounsko, tak ti muzu udelat diag zda na neco neprijdem...
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Kouří to šedobíle občas to i divně smrdí ale jak říkám auto jinak jede normálně. díky moc za nabídku diagnostiky ale zítra se mi to moc nehodí jsem pracovně vytížen a jelikož pracuji ve stavebnictví jsem rád že ted přes zimu ta práce je. Ale díky moc ale třeba to vyjde jindy to bych byl moc rád 

- kohla
- Nováček
Ted v zimě mi to taky kourilo po nastartování. Výměna žhavících svíček a je po kouři.
FORD FOCUS COMBI 1.8 TDCi 74kw 2004

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
To mě taky napadlo ale jelikož chytá na vrk tak jsem myslel že nejni třeba je měnit, a za druhý by auto podle mího kouřilo hned jenže začne až tak po 2 minutách běhu na volnoběh.