Marťas píše:Nyni po chipu 260km/h tachometrove, GPS nemam

, ale bude to kolem 240-250km/h. Pneu standartni 225/40 R18....
U mně to samé - tachometr v SRN na dálnici na jaře nadoraz (260 km), nicméně GPS by faktickou rychlost určilo lépe....
V pátek příští týden jdu na nejlepší dynamometr v ČR, který je zde aktuálně k dispozici - německá brzda MAHA LPS 3000 (obdoba systému MAHA LPS 2000, kterou má cca od roku 1998 Auto Jarov - jen jde o poslední, vylepšenou generaci "starou" 2 roky) . Mají to v Mercedesu na Chodově, už jsem objednaný.
Cena dost vysoká - 1.500,- + DPH / hodinu, a budou to měřit cca 2 hodiny - ale je to nádhera, několik grafů a měření výkonu oddělené - zvlášť výkon na klikovce u motoru a zvlášť výkon na kolech.
To, co mi naměří, dám na fórum. Navíc ten systém umí s obrovskou přesností určit aktuální "korektnost" tachometru, včetně přesně doložených odchylek a samozřejmě maximálku na 5. a 6. rychlostní stupeň.
Takže očekávám, že ta maximálka bude cca 265 - ale uvidíme.... každopádně něco jiného je údaj z klidu, a něco jiného při pohybu v reálném prostředí - zde už je ve hře např. obrovský aerodynamický odpor vzduchu, valivý odpor pneu, apod... každopádně alespoň poznám, o kolik mně to podměřuje (nebo naopak...

)
Bob Wolf
Focus II. ST - r.v. 2006, úprava Wolf Racing (340 PS,545 Nm), Bilstein B16 Gewindefahrwerk PSS9, AP Racing (kotouče 362 mm, 6 pístků) - desky Raybestos směs ST31, samosvorný diferenciál Quaife, výfuk MILLTEK turbo back, Semi Slick TOYO R888