mlžení oken

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
Bullitt
Pokročilý
Pokročilý

Re: mlžení oken

Příspěvek od Bullitt » 22.10.2009 20:27

Já co jsem to poctivě vyčistil zevnitř tím Clinem, tak od té doby(koukám bylo to před měsícem) žádné mlžení a to teď je na to ideální počasí, aby se to projevilo. A to ani nemusím nastavovat ventilaci více na okno(natož pouštět klimu), mám to prakticky pořád nastavené na foukání všude. Tak snad je to odstraněné, asi jsem to prve nečistil správným přípravkem.
Ford Focus Mk4 HB, 1.0EB/92kW, 2021
Ford Focus Mk1 HB, 2.0i/16V/96kW, Ghia, 2004

Wincenzou
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wincenzou » 23.10.2009 07:18

No konečně dobré rady. Já měl teď problém, že jsem seškrabával námrazu jak zvenčí tak i zevnitř okna :D
Ford Focus I kombi, 1.8TDDI, 66kW, r.v. 2002, pastelově modrá

Obrázek

Obrázek

Galerie

doncamillo
Nováček
Nováček

Příspěvek od doncamillo » 06.04.2010 16:34

To Palec4: Myslim, ze mam rovnaky problem ako ty. Tiez som si nasiel vodu v tom vyklenku. Podarilo sa ti to nejako vyriesit?
Mondeo MK4, 2.0 TDCi (120kW), r.v. 2011, combi
pred tým: FoFo I, 1.8 TDCi (74 kW), r.v. 2004, 5-dverový hatchback.

doncamillo
Nováček
Nováček

Příspěvek od doncamillo » 13.06.2010 21:14

Tak len pre informaciu, mozno sa niekomu bude hodit- ako som pisal pred casom - tieklo mi do auta, voda sa objavovala v strbine v kufri na boku, odtial stekala k rezerve. So svagrom sme sa pustili do opravy: zacali polievat auto a zistili sme, ze to netecie cez horny srob 5tych dveri, ani cez srob svetla, ale niekade poza naraznik. Tak sme zhodili naraznik a zboku nasli krytku, cez ktoru sa asi vetra kufor (na obrazku je uz zhodena).
1.jpg
Ta vsak nebola po okrajoch utesnena, tak to svagor okolo nej zasilikonoval.
2.jpg
Ked to sme to znova popolievali, zistili sme, ze to furt preteka - jediny mozny sposob nam vysiel na zle utesnenie toho zvaru vedla krytky. Tak svagor zasilikonoval aj ten
3.jpg
No a od vtedy je pohoda. Sice sa mi po dazdi objavi par kvapiek v tej strbine, ale tie sa za par hodin odparia - ziadna kaluz tam uz nevznika. Takze dielo sa podarilo (este raz vdaka mojmu svagrovi). Inac musim uznat, ze ked je to opravene, tak sa mi podstatne menej zahmlieva predne okno. Ale mozno je to aj tym, ze som vymenil klasicky kabinovy filter za uhlikovy :)
Mondeo MK4, 2.0 TDCi (120kW), r.v. 2011, combi
pred tým: FoFo I, 1.8 TDCi (74 kW), r.v. 2004, 5-dverový hatchback.

Charon888
Nováček
Nováček

Příspěvek od Charon888 » 11.11.2010 07:24

Zdravím vás,

měl jsem úplně stejný problém s mlžením skel i když jsem jel v autě úplně sám ( mlíko na všech oknech).

Kompletně jsem projel toto téma a dle doporučení jsem zjistil že, vina byla na dvou místech:

1) Torpédo spolujezdce mělo spáru od skla cca 1 cm - vyřešil to tmel "Kerapur", který u nás používáme na těsnění vrtulníků (snad to někdy sundám taky:)

2) Odmontoval jsem přihrádku spolujezdce a zjistil jsem, že do polohy vnitřní cirkulace přejde klapka vždy,
ale nazpět na nasávání z venku ne. cca až po 3-5 zmáčnutím- kontrolka cirkulace však stejně zhasla .Tím usuzuji, že jsem jezdil celou dobu
s vnitřní cirkulací. I fučení větráků bylo mnohem silnější než je teď.

Nástavení topení do 1/3 červeného pole, směr ofuku nohy/sklo, větrák poz.3. (a zákaz mladé dávat větrák do pozice "0" :twisted: )

Netopí to tak pěkně jako předtím, ale to mě už tolik netrápí hlavně, že už ze mě není jedna bílá koule:)

Dva dny teď poprchávalo a skla po čtyřech 30 min jízdách, v pohodě.

Ještě musím zkusit jak se to bude chovat až dozadu nacpu nějakou posádku a zafuněj to.

Třeba to někomu pomůže při hledání řešení...

TreboR
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TreboR » 19.12.2010 10:01

Take stejny problem, a myslim, ze zamrza i vevnitr. Celkem hruza s tim jet, zvlast vecer, nasednu do auta, zacnu foukat na sklo (bez toho to nejde vubec) ale je stejne zmlzene a protoze se nefouka dovnitr, tak bocni okna komplet zamlzena a to na tolik, ze ani do zrcatek nic nevidim, pred trema dny jsem musel vecer couvat s otevrenymi dverma nebo oknem. Vecer, kdyz je chladneji, je to uplna katastrofa! Zkusim vymenit pylovy, ale nevim, jestli to pomuze. Minulou zimu to tak nebylo, nejak extra spatny to nebylo vubec. Ted to fouka hur, treba na horni cast celniho skla uz moc nedosahuje... nevim, jak to vyresit... za velkeho mnozstvi snehu a nizsi teploty tak celni sklo nejde odvetrat vubec, je zamlzene skoro furt a nejvic samozrejme na ridicove strane :evil:
Spis to potrubi asi, ze jo? Z levyho rohu pod celnim sklem to skoro vubec nefouka...
Focus 1.4 16V 55kW, r.v. 2004

Pastovic
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pastovic » 19.12.2010 11:34

Taky mě až letošní zimu trápí námraza zevnitř auta...zvenku třeba nemám vůbec ale zevnitř jo. Pylový filtr je od léta nový, a torpédo je přilepené fest takže tam nic. Přikláním se za sníh a vodu v gumových kobercích která tam zůstává. Když ji totiž vyliju když vystupuju a pak třeba po 8hodinách přijdu k autu tak zamrzlé není. No a minule u spolujezdce sucho a sklo čisté a u mě mokro a zamrzlé. Asi budu muset jako loni jezdit s extra savou hadrou co máme v práci pod nohama. Protože než se to odmrazi je sice chvilka ale pak to musím ještě hadrem otřít protože je to vlhké nebo čekat než se to ohřeje natolik že to uschne.
FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271
ObrázekObrázek

globe
Test driver
Test driver

Příspěvek od globe » 21.12.2010 08:52

ja mam bohuzel koberecky textilni, takze je pokazdy musim davat vysusit .. pokud je tam necham, tak rano musim skrabat i zevnitr .. k tomu ale i staci trosku mokry kostatko :dih:
Ford Focus 1.8 TDCi 74kw hatch, black edition 100 years Ford

Obrázek
__FOTOGALERIE__

Pastovic
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pastovic » 30.12.2010 14:29

Tak sem se tento týden přesvědčil, že mlžení oken není jen problém FoFo ale i luxusu jako je Audi Q5. Zamlžené i zamrzlé zevnitř vzadu, tak jako u mě, hehe. A těsnění dveří a oken je tam na daleko vyšší úrovní než v mém Fofu. Takže to přestávám řešit...prostě je to normální věc. :Dancer:
FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
ObrázekObrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 30.12.2010 14:33

ja mam textilne koberce a vsade vela vody a nikdy som nemal znutra namrznute aj ked byvali -5 - -10° mrazy... :nixw:

Nepér
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Nepér » 30.12.2010 14:47

Pastovic píše:Tak sem se tento týden přesvědčil, že mlžení oken není jen problém FoFo ale i luxusu jako je Audi Q5. Zamlžené i zamrzlé zevnitř vzadu, tak jako u mě, hehe. A těsnění dveří a oken je tam na daleko vyšší úrovní než v mém Fofu. Takže to přestávám řešit...prostě je to normální věc. :Dancer:
Tak na mém superluxusním Favoritu se mi nikdy nestalo, aby namrzlo okno zevnitř. Na focusu to bylo hned při prvních mrazech... Je pravda, že s gumovými vylévacími koberečky je to lepší ale zadní okno mi občas i tak namrzne zevnitř.
Mondeo mk4, 2.0i, 2010

Stenly
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Stenly » 30.12.2010 16:48

Nepér píše:Tak na mém superluxusním Favoritu se mi nikdy nestalo, aby namrzlo okno zevnitř. Na focusu to bylo hned při prvních mrazech... Je pravda, že s gumovými vylévacími koberečky je to lepší ale zadní okno mi občas i tak namrzne zevnitř.
Ve fávu byl průvan- táhlo tam snad odevšad.
Já po zastavení nechám chvíli otevřené dveře řidiče a spolujezdce abych vyvětral vlhkost co tam za jízdy nafuníme. A teď v mrazech jezdím s ventilátorem na 3, jinak se holkám vzadu mlží boční okna. :wink: A pokud se mi za jízdy začne mlžit okno při ventilaci nastavené kabina+nohy, zapnu vyhřívání okna :lol:
Focus 1,6 74kW, kombi black 2010 a od 4/2018 Superb II combi 2,0tdi

Pastovic
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pastovic » 30.12.2010 16:55

Loni mi to nedělalo vubec, až letos. Nejvíc se mi okna mlží když jedu z práce, ale tak to je jasný protože dělám ve 38°C a víc, takže tělo je rozpálené a věci ze skřínky celkem taky no a vlhko po sprchování takže je to jasny no. A zůstane to zamlžené po tom co dojedu, no a auto chládne a to zamlžení zamrzne hned. Takže tak no. Ale to by nevadilo jak to přední....Ale kašlu na to. Ráno vstávám o 5min dřív abych to rozmrazil, a kašlu na to.
ObrázekObrázek

Stenly
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Stenly » 30.12.2010 17:05

Pastovic píše: A zůstane to zamlžené po tom co dojedu.
To je divný-zkus se podívat, zda nemáš trvale zapnutou vnitřní cirkulaci vzduchu - někde se to to řešilo!
Focus 1,6 74kW, kombi black 2010 a od 4/2018 Superb II combi 2,0tdi

Spy.Dr
Junior
Junior

Příspěvek od Spy.Dr » 16.05.2011 09:22

Přátelé bojovníci proti mlžení oken,
včera jsem jel s mladicí domů z cesty večer a že si trochu přitopím, tak jsem zapnul topení na max, fukar na max (červenej na max a ventilátor na 4) a najednou se mi auto zamlžilo jak kdybych vjel do parní komory, a to snad během 2 minut. samozřejmě klima to vyřešila a bylo sucho a odmlženo, ale byl to fakt extrém. Pokud jsem měl ventilaci na 0 a teplotu třeba na polovině všechno bylo v pohodě... tipuju to na to že budu mít asi někde ve ventilaci vodu, ale kde a proč? nemá někdo tucha? tohle nemá nic společnýho se zadejcháním, tohle mlží ventilace a to je normálně na vodstřel :dih:
Jessica - 1.6 16V kombi 99 Silver
ObrázekObrázek
Všechno bude....akorát za 4 litry asi jezdit nikdy nebudu :-/

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“