Tlumení dvěří a tlumení všeobecně

Odpovědět
jonek
Pokročilý
Pokročilý

Re: Tlumení dvěří a tlumení všeobecně

Příspěvek od jonek » 30.03.2010 15:56

No, ja mam obidve 205, takze to viem porovnat :(
Mozno sa nakoniec necham inspirovat a zacnem tiez tlmit podla vasich super navodov :)

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 30.03.2010 15:57

ja sa po sviatkoch chcem pustit do podlahy tak nejake foto zbucham potom

jonek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jonek » 30.03.2010 16:02

Super, uz sa tesim. Aj ked moc neprispievam, o to viac citam :)
A o to aj viac dakujem vsetkym ochotnym pisat...

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 30.03.2010 16:05

mozno mas letne viac/nerovnomerne zjazdene
2013 Focus kombi
bolo: 2007 Focus kombi 1.6 Ti-VCT Ghia-X
Obrázek

jonek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jonek » 30.03.2010 20:04

Letne su Continental SportContact2 a maju najazdenych nejakych 12tis. km. Neviem, mozno je to len moj dojem, ze su hlucnejsie, kvalita ciest v okoli Ziliny nie je ktovieaka,vsetko je rozbite polskymi kamionmi. Ale o pneumatikach v tomto vlakne je to asi OT :wink:

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 31.03.2010 09:08

Stejné letní pneu mám i já a pocity při přezutí ze zimních na letní mám úplně opačné. Zimní mám 15'' Alpin A3 a hučí neskutečně. Nahodím letní a je nádherné ticho, uplně si ty první dny po přezutí vychutnávám :D

Quicke, tu podlahu jsem se rozhodl vytlumit také, mám doma pár plátu Vibry tak je tam fouknu. Jsem zvědavý jestli to pujde nějak poznat... :roll:
Ford Mondeo 1.6 Ecoboost 118kW - Enterprise - White Frozen Gallery
Byl: Ford Focus II, Eibach Pro-Spacer & Pro-KIT, Machine silver Gallery

xcmaniax
Nováček
Nováček

Příspěvek od xcmaniax » 01.04.2010 19:34

Ahoj! Navážu na toto téma. Mám cca 2 měsíce 3 roky starý FFII kombi 1,8i (před FL). Původně jsem myslel, že budu jezdit převážně Praha a okresky a tak 20% dálnice - tj. hluk jsem nějak neřešil. Teď to vypadá, že budu muset jezdit do Německa, takže hodně km na dálnicích. Překvapil mě poměrně vyšší hluk od motoru (hlavně chybí 6. rychlost) a po přezutí na letní i hluk od pneumatik. Rozhodně nemám čas ani prostor se pouštět sám do nějakých odhlučnění jako vy, ale chci se zeptat co má a co už nemá cenu. Vylepší se nějak (pro jízdu na dálnici, cca 140 tempomatových) hluk od motoru instalací deky pod kapotu a krytem pod motor? Případně nějaké další odhlučnění (podběhy apod.)? Oslovil jsem několik servisů a spíš jsem je překvapil. Takže otázka - dělá tohle někdo v Praze a nakolik taková sranda vyjde? Díky za odpovědi.

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 05.07.2010 21:40

tak sme dneska trochu vytlmili prednu podlahu.. pocity zatial nemam ziadne lebo som nebol na skúšobnú jazdu... drbačka riadna.. (ešteže som to nerobil ja, ale normalne mi bolo kamošov aj luto)
jo a ked som mal rozobraty cely stred auta, tak mi pribudli dve nové LED-ky.. pochvalim sa ked budu zapojene, sem to aj tak nepatrí :mrgreen:
Přílohy
DSCF2750.jpg
DSCF2751.jpg

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 06.07.2010 07:12

xcmaniax píše:Ahoj! Navážu na toto téma. Mám cca 2 měsíce 3 roky starý FFII kombi 1,8i (před FL). Původně jsem myslel, že budu jezdit převážně Praha a okresky a tak 20% dálnice - tj. hluk jsem nějak neřešil. Teď to vypadá, že budu muset jezdit do Německa, takže hodně km na dálnicích. Překvapil mě poměrně vyšší hluk od motoru (hlavně chybí 6. rychlost) a po přezutí na letní i hluk od pneumatik. Rozhodně nemám čas ani prostor se pouštět sám do nějakých odhlučnění jako vy, ale chci se zeptat co má a co už nemá cenu. Vylepší se nějak (pro jízdu na dálnici, cca 140 tempomatových) hluk od motoru instalací deky pod kapotu a krytem pod motor? Případně nějaké další odhlučnění (podběhy apod.)? Oslovil jsem několik servisů a spíš jsem je překvapil. Takže otázka - dělá tohle někdo v Praze a nakolik taková sranda vyjde? Díky za odpovědi.
deka pod kapotou urcite pomoze, ale zazraky necakaj. podbehy tiez, ale tiez to nebude nic vyrazne. skor by som siel po novych nehlucnych pneu, tie zvyknu pomoct viac. zalezi ake mas teraz a v akom su stave.

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 06.07.2010 10:24

jejda, tak tento Quickieho příspěvěk mě úplně unikl. Já totiž v sobotu tlumil "trochu" taktéž 8) a vidím, že u FL Focuse je to vyřešené punktlich stejně jako u nonFL. Jak bude čas tak sem hodím nějaké foto co jsem stihnul při tlumení nadělat.

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 06.07.2010 16:11

Takže jsem tu:) ..po delší době mě to opět chytlo a jelikož jsem měl ještě několik plátů Vibraflexu 25, řekl jsem si, že je nenechám ležet ladem a někam je udám :) Už dříve jsem měl v plánu tlumit podlahu, podběhy a snad tím přispět k lepší akustické pohodě uvnitř vozu a i když se hlučnost hodně zlepšila koupí tichých Pirellek, jak je známo, na dobré se rychle zvyká a po čase člověku začne vadit co dříve nevadilo,ignoroval. Sobota byla volná tak jsem se do toho pustil…..vymontoval jsem přední sedadla a odhrnul koberce
sedadla fuč
sedadla fuč
Pod nima je v místě pro nohy taková jakoby guma, která se táhne až za palubní desku a není ji teda možné odstranit. Pod gumou je už jen plech s obligádní trochou tlumení z výroby aby se neřeklo.
Naštěstí jde guma docela dobře nadzvednout a tlumící material pod ni zasunout až téměř k přepážce od motorového prostoru. Všechno jsem pořádně odmastil(technickým benzinem) a polepil Vibrou, v místě nohou(pod gumou) a podběhu jsem dal vrstvy hned dvě, pro sichr :D
místo pod gumou
místo pod gumou
Jelikož se mě to pořád nezdálo dostatečné, a když už tak už, rozhodl jsem se, že vytlumím podběhy i z venku. Sundal jsem tedy kolo a plastový podběh, všechno několikrát umyl,odmastil a největší plochy podběhu polepil. No foto jde vidět velká plocha, která po Vibře přímo volala :lol: Tlumil jsem ale jen jednu část podběhu, tu která je blíže kabině, zbytek směřuje do motoru a tomu je to šumák :wink:
podběh
podběh
polepený podběh
polepený podběh
To samé je samozřejmě i na druhé straně 8) , všechno dokola mě to trvalo skoro celou sobotu(nejhorší bylo mytí a odmašťování) a už jsem to stihl i otestovat cestou do Olomouce. Rázy od kol a valivý hluk když je asfalt hrubý jsou zase tišší, hlavně při vyšších rychlostech je auto klidnější a kravál tolik neobtěžuje.
Největším generátorem hluku je ale v mém případě motor-diesel, který o sobě dává vědět více než je zdrávo :blee: . Nevím ale, jestli tady bude pro jeho utlumení možno něco udělat….. :?

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 06.07.2010 17:29

nooo.. milinko spravil návod aj za mna :mrgreen:
vibraflex sa mi ešte nejaky zvýšil... skoro jeden celý plát, tak by som ho možno tiež sekol na tie blatniky zospodu...

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 26.07.2010 17:43

po cca 2000 km mozem skonštatovať že v aute je po tejto poslednej úprave od kolies o nejaky ten kúsok tichšie :palec_nahoru:

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 26.07.2010 21:05

Hluk od motoru jde utlumit docela dobre... Pastou brax, sundat palubku, vylepit vibraflexem pricku mezi kabinou a motorem a pak natrit braxem. Dale natrit braxem palubku zezadu a pripadne dat vice vrstev. Ideal je kombinovat ruzne tlumeni - gumu (vibraflex) a skelnou vatu s alobalovym povrchem. To mam v aute ja a spokojenost :)

medva
Nováček
Nováček

Příspěvek od medva » 27.07.2010 10:28

Zdravim vsechny a moc dekuji za skvele tipy na odhlucneni.

Me osobne nejvic vadi hluk od motoru. Na dalnici pri 140 (cca 3500ot/min) se to da prirovnat k letu v proudovem letadle. Uvazuji o koupeni original deky na kapotu nebo o vylepeni kapoty dymamat hoodlinerem (cena je zhruba stejna cca 1600). Nicmene me od teto akce odrazuje tvrzeni nekterych, ze pridanim deky se hluk od motoru nesnizil. Tak nevim jestli do toho mam jit.
Pak uz me napada jen:
1. zatlumit prepazku motor-kabina. Toho se trochu bojim, protoze odmontovat palubku nevim jestli bych to dal.
2. pridat spodni kryt motoru - jestli se nahodou ten hluk neodrazi od zeme zpet.
3. odhlucnit podbehy u kabiny
Vim, ze mam asi dotaz co se tady porad opakuje, ale nema nekdo prakticke zkusenosti s tim co nejvice pomuze pro odstraneni hluku motoru pri vyssich otackach? Zduraznuji, ze jiny hluk nez od motoru mi nevadi.
Predem moc diky.
Ford Focus r.v. 6/2008 1.6 Duratec 74kW - Trend

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 2004 - 2011“