přídavná dálková světla...

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 21.10.2007 14:20

Jari píše:Nojo,ale to buděš mít relátko někde v motorovém prostoru,a to si myslím,že je trochu prasárna.Ale jde to tak udělat.
:lol: :lol: :lol: a nemám tomu relátku přinest svetr a šálu ,aby mu nebylo zima :lol: :lol: A jaký je v tom rozdíl ,mít relatko v kabině ,nebo v motorovém prostoru .Pokud to relátko dáš tak ,aby nebylo vystaveno třeba stříkající vodě a td. tak nevidím problém to tak mít. :roll:

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 21.10.2007 19:11

Dneska jsem se Ti Wolfe2 pokoušel dovolat(byl jsem u auta),ale byl jsi nedostupný.Ještě jsem koukal do skříňky s relátkama a pojistkama co je v mot.prostoru a tam je relátko od světel.Jen se ale nedokážu podívat dolu na drátky.Ale když jsi psal,že jsi to napojil u světel(lamp).To bych ale každej drátek musel oříznout z izolace a pak znova zaizolovat,ne?Nedokázal bys blejsnout pár fotek jak jsi se popasoval stím vyhledáním kabelu a uložení relátka?A nebo pojedeš teď někdy přes Slaný?

A Jariho radě se určitě nebráním.Díky!!!
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 22.10.2007 11:33

Blekota píše:..tak sokolíci, nerad bych tady šířil bludy. Proto jsem zvedl telefon a zavolal dvoum různým autoelektrikářům v Brně . Info je následující:
- jakákoliv přídavná světla ( mlhovky, dálkový, maják apod. ) MUSÍ mít samostatný vypínač
- přídavná dálková světla MUSÍ být zapojena tak, aby svítila zároveň s origi dálkovýma ( na tom jsem se shodli :wink: )
Každopádně je každýho věc, jak si to zapojí..
Blbý je, že do interiéru FF se to bude dost blbě dávat, a to je to, co mě na tom nejvíc odrazuje :roll:
Ale dálkový světla maj samostatný vypínač přece už z výroby v každym autě, to máme všichni na levý páčce, když přepneš na dálkáče, tak je to myšleno(samostatný vypínač na dálkový, né na přídavný dálkový) :idea: .

Pokud si tam chce někdo dát přídavný dálkový, tak je prostě zapojí jen na pojistku od origo dálkovejch, propojí to přes zvlášť relé (teda pokud to chce mít tak jak to má být) dál na přídavný dálkáče. Kde je relé je úplně jedno a klidně i v motorovém prostoru. Tak jsem to zapojoval já a taky mi to potvrdil autoelektrikář, já to naposled zapojoval před pár lety tak jsem si nebyl jistej jestli tam neni nějaká změna. A prej neni a při takto zapojenejch světlech neni problem na STK.
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 22.10.2007 14:52

Ale dálkový světla maj samostatný vypínač přece už z výroby v každym autě, to máme všichni na levý páčce, když přepneš na dálkáče, tak je to myšleno(samostatný vypínač na dálkový, né na přídavný dálkový) Idea .

Pokud si tam chce někdo dát přídavný dálkový, tak je prostě zapojí jen na pojistku od origo dálkovejch, propojí to přes zvlášť relé (teda pokud to chce mít tak jak to má být) dál na přídavný dálkáče. Kde je relé je úplně jedno a klidně i v motorovém prostoru. Tak jsem to zapojoval já a taky mi to potvrdil autoelektrikář, já to naposled zapojoval před pár lety tak jsem si nebyl jistej jestli tam neni nějaká změna. A prej neni a při takto zapojenejch světlech neni problem na STK.
Ano ano ,přesně jak jsem říkal a jak říká Jozkablack :wink: :wink: :wink:

Blekota
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blekota » 22.10.2007 15:20

Tak mně to furt leží v hlavě a dnes jsem mluvil s technikem STK.
Možnosti jsou:

a,- natvrdo na origo dálkový, žádný vypínače, žádný kontrolky
( tak jak tvrdil Wolf2, Jozka..)
b, - připojit k origo + vypínač v interiéru. Pak ale musí být kontrolka.

Sorry za částečné mlžení :wink:
nyní: FF3 Metal Grey 1,5 TDCI
dříve: FF2 Tango red 1,6
ještě dříve: FF1 Dark blue 1,6

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 22.10.2007 15:45

To neni mlžení, jsou to možnosti. A když jich je víc tak proč ne.....já a Wolf2 jsme popsali jen jednu kterou známe a podle níž nemůže být problem ani s funkčností, ale ani na STK :lol:
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 01.11.2007 14:13

Tak jsem pořád přemýšlel kde se chytit na těch ovládacích 12V od dálek.Přímo z kablíku ve světle to nejde.Málo místa a krátkej kablík.Cestou do světla je to v husině a ještě je to v bužírce...Tak mě napadlo se připojit na kablík pod volantem co je od páčky.Tak jsem koukal do schémat a našel jsem tohle....Bod č.1 je páčka od světel,ne?2.je popis kablíku,tzn.,že modro žlutý....Ten jde jako ovládací do relátka,ne?Na něm se objeví +12 když zapnu dálky.Myslím,že pod volantem bude dost místa na naspojkování...co?

Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 02.11.2007 23:19

Opravdu nikdo neporadí??? :cry:

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 02.11.2007 23:50

Kota píše:Opravdu nikdo neporadí??? :cry:
Chlape ,děláš to hodně složitě ,udělej to jak sem ti radil :wink: :lol:

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 02.11.2007 23:59

A já vim,sem prostě složitej.Ale jak jsem psal je to v husině a ještě bužirka...Nechceš sem hodit foto kde jsi se přeně a jak chytnul?

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 03.11.2007 00:07

prostě ustřihneš kousek té husiny cca 2- 3cm od konektoru a napojíš se a pak to vemeš izolačkou a je to hotovo :wink:

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 03.11.2007 09:30

Wolf2 píše:prostě ustřihneš kousek té husiny cca 2- 3cm od konektoru a napojíš se a pak to vemeš izolačkou a je to hotovo :wink:
Ještě na to teda mrknu... :wink: :D

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 05.11.2007 18:10

Tak jsem dnes překonal strach a otevřel tu husinu.Našel kablik k dálkám.Takže ten mám připravenej.Ještě jsem stihnul chytit držáky....Tak se to rýsuje :D Snad neshořim :lol: :( :wink:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Ty červený tečky značej místa,který jsem odvrtal nejmenšim vrtáčkem.Tam dám stahovací pásku ,abych mohl uchytit ty kablíky....

A jinak slibuju že udělám návod....Minimálně Zewl na něj určitě mrkne! :wink:
Naposledy upravil(a) Kóťa dne 04.02.2008 14:30, celkem upraveno 1 x.

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 05.11.2007 18:20

no vidíš to jak jsi šikovnej ,jen se nebát a vrhnout se na to :wink: :lol:

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 05.11.2007 18:26

Kota: jj, stale cekam :wink:
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002