starter
-
- Junior
Re: Nestartuje,nenaskočí startér.
Ještě doplním,když otočím klíčkem do I,tak nic.Do II,2-3 s.bzučení,cvaknutí(asi relé),pak cvaknutí znovu a ticho.Pojistky jsem kontroloval,jsou dobré.
-
- Junior
hm,tak po telefonické konzultaci to vypadá na imobilizér.Asi vadná čtecí cívka nebo případně relé.Zítra ráno auto odtáhnu do servisu.
Ještě se taková závada nikomu nestala?
Ještě se taková závada nikomu nestala?
- Maylie
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Mě se stalo před pár dny to samé. V sobotu jsem dostala auto do servisu, ale koukat na něj budou až dneska (snad) a zítra se dozvím co s tím je.
Všechno v pohodě funguje, do tý doby než chci nastartovat není žádný problém, motor jako by chtěl startovat, ale nechytne. Mam podezření na vadný čerpadlo, relátko, přepálenou pojistku nebo přetrženej rozvoďák, až budu vědět, napíšu.
Jinak stalo se mi to, když jsem se chtěla rozjet do kopce, pustila jsem špatně spojku, koplo to a chcíplo a pak už se to nerozjelo
Všechno v pohodě funguje, do tý doby než chci nastartovat není žádný problém, motor jako by chtěl startovat, ale nechytne. Mam podezření na vadný čerpadlo, relátko, přepálenou pojistku nebo přetrženej rozvoďák, až budu vědět, napíšu.
Jinak stalo se mi to, když jsem se chtěla rozjet do kopce, pustila jsem špatně spojku, koplo to a chcíplo a pak už se to nerozjelo
Ex - Ford Focus, 66kW, TDDi, r.v.99, sedan
Fotogalerie
Fotogalerie
- Maylie
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tak a je to...odešlo čerpadlo, výměna 35 tisíc spolu s řemenem a filtrem, s prací pak nad 40 tisíc. Držim palce, ať nemáš to samý.
Fotogalerie
Fotogalerie
-
- Junior
To snad ne...,mě teda při otočení klíčkem startér,natož motor nehlesne.Ani nesvítí žádná kontrolka,prostě nic.
Každopádně ta cena,kterou jsi uvedla je pálka...
Každopádně ta cena,kterou jsi uvedla je pálka...
- Maylie
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tak možná že baterka, přepálená pojistka nebo řemen...těžko říct takhle. Ale jako čerpadlo je v tomhle problému asi nejhorší, hold budu hledat někde levnější
Fotogalerie
Fotogalerie
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
a zkousel jsi to pripojit na jinou jine auto pres kabely ? to vypada na baterku .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Junior
Jinou baterku,jsem nezkoušel.Když světla svítili(zkoušel jsem je včera ráno i odpoledne),okna šly bez problémů nahoru i dolů.Když jsme s bráchou včera auto odtahli na laně do servisu,tak fungovali i blinkry a výstražný světla.Akorát při jejich zapnutí nesvítila kontrolka na palubce a nebylo slyšet od relé takový to charakteristický přerušovaný cvakání.A při nastartování,když auto ještě jelo,tak chytalo napoprvé,ani náznak slábnutí baterky.Je pravda,že je tam ještě původní forďácká.
Pro sichr jsem už zavolal do servisu,aby zkusili i jinou baterku.
Dneska na to mají kouknout a pak sem hodím,co to bylo za závadu.
Pro sichr jsem už zavolal do servisu,aby zkusili i jinou baterku.
Dneska na to mají kouknout a pak sem hodím,co to bylo za závadu.
- urquell
- Nováček
Podobné příznaky znám. Světla svítí, stěrače stírají, klakson troubí, okna se stahují, startér cvaká, ale nenastartuje. Bez předchozího "varování". Stačilo půl hodiny dobít a bylo vše OK.
-
- Junior
Hm,vystřiženo jako z jednoho nejmenovanýho filmu...
Ale startér ani necvakl Kdyby jsi měl pravdu,tak jak psal výše foki,tak by to bylo fajn,ale moc tomu nevěřím.
Ale startér ani necvakl Kdyby jsi měl pravdu,tak jak psal výše foki,tak by to bylo fajn,ale moc tomu nevěřím.
-
- Junior
Takže závada je ta,že od zapalování nejde proud k řídící jednotce.Auto po napíchnutí počítače na říd.jednotku šlo nastartovat.Takže se pátrá,kde je to přerušený...
-
- Junior
Tak fofíka mám doma
A závada poněkud divná.Nakonec se natáhl SW z řídící jednotky do PC a zpět,a auto přestalo stávkovat.Jsem laik,takže jak jsem koupil,tak prodávám.
A závada poněkud divná.Nakonec se natáhl SW z řídící jednotky do PC a zpět,a auto přestalo stávkovat.Jsem laik,takže jak jsem koupil,tak prodávám.
- pirrri
- Nováček
Tak abych zde také přidal jeden svůj přípěvek:Sice mám také focuse,ale toto se stalo našim, Ty si loni koupili Fusiona a již 2x se jim s ním stal podobný problém. I když auto zaparkovali,a vše bylo vyplé, tak se stalo, že druhý den ani náhodou nenastartovalo. Jak jsi zde psal,vše fungovalo, světla svítila.Podruhé když se to stalo v zimě a byl velký mráz, tak jsme zkusili nastartovat přes kabely,ale ani tuk.Jak píšeš, jen bylo slyšet cvaknutí v levé části motoru,ale startér se nenatočil.Pak se nám auto podařilo dotlačit do garáže, a po 3 dnech jsem tam zašel a ejhle auto naskočilo. Také jsem měl podezření, že by to mohl dělat imobilizér, příp nějaká vada v SW,tak uvidíme,v pondělí jedem na garančku. Je pravda, že od vanoc se to už zase nestalo.
-
- Junior
Trochu jsem se po těchto divných závadách vyptával a jednomu známému se u Suzuki Jimny smázl soft v řídící jednotce sám od sebe,museli nahrát v servisu nový.Takže nejen u fordů se stávají chyby....