Ráno mám problém se startem prosím o radu

StenliH
Nováček
Nováček

Re: Ráno mám problém se startem prosím o radu

Příspěvek od StenliH » 27.04.2011 10:30

Tak kdo hádal vstřiky dobře dělal :mrgreen:
Diag.jpg
Koupím si nové auto :hhura:
Ford Focus TDCi kombi Ghia 1.8 / 85 kW rv.8/2002

Milano
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milano » 27.04.2011 11:42

Jak to budeš řešit, budeš to reklamovat v Německu nebo to tady střelíš i s tou závadou a koupíš jiný? Sice jsi psal, že diesela nikdy neměls, ale snad jsi o tom musel slyšet, že vstřiky nejsou na doživotí auta. Nebyly nikdy u žádnýho! Když koupíš jinýho diesela a máš omezenej rozpočet, tak tě to bude stejně dřív nebo později čekat.
Ještě by mě zajímalo, kolik najedeš ročně? Když jsi šel do nafty, tak předpokládám, že víc jak 20t. km. To by pak nebyla zas tak hrozná investice do těch vstřiků, jestli auto jinak šlape, kdyby ti ještě něco přispěli němčouři, tak bych auto ani neměnil. Možná ti nabídnou jiný, ale furt jetý a za rok budeš tam kde ted'. To bych chtěl radši slevu...
Focus sport 3D 2003 1.8 TDci 85 kw, xenony, vyhř. čelní okno, zrcátka i sedačky Recaro, el. nastavitelná sedačka řidiče + zrcátka, palubní počítač, digi klima, egr off, kat off, černá perlet'

StenliH
Nováček
Nováček

Příspěvek od StenliH » 27.04.2011 13:10

Milano píše:Jak to budeš řešit

Ahoj reklamaci v Nemecku resit nebudu mam tam v papirech sice garanci 12 mesicu ale neni to nikterak specifikovano . Auto neprodam necham ho + opravim 4 vstriky + zalezi jak cerpadlo . Ja najedu moc malo km . 20 ? tak za 4 roky . Jezdil jsem moc ale posledni dobou malo . O dieselu sem nikdy nic necetl . Proste fofo se me libilo tak jsem ho koupil . Na motor jsem nekoukal . To ze koupim nove auto byla nadsazka. Ze za cenu opravy toho agregatu by skoro bylo. :palec_nahoru:

Jak to opravim dam vedet kde jsem to nechal delat + kolik to stalo . Dneska ale uz vim ze http://www.dieselservis.cz to nebude 24K za 4 repasovane vstriky ? Ja myslel ze kolem 6K se da koupit novej .

Dekuju vsem Stenli :palec_nahoru:

Jo a ten ford ve VM tak to je docela smutnej pribeh . Ja jsem asi lama ale v USA byl servis na jine urovni . Nejen v USA ja nevim ale ani ty vstriky v Cesku delat nedam :P

jakub.sampon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jakub.sampon » 27.04.2011 16:11

hehe já to říkal že to budou bohužel vstřiky ,a ten tvuj kámoš mi psal že je to kravina že to vstřiky nebudou :)
Nicméně pokud chceš mít fofa dalších 6-7let či s ním najet dalších 160 000km,tak určitě do těch vstřiků běž ,jinak pokud ne,tak by to nebylo moc rozumné podle mě... :)
držím palce,jinak co by si eventuálně chtěl za auto místo fofa,o čem jsi uvažoval?
Obrázek
Golfík III 1.9tdi 66kw
Ford Focus 1.8tdci 85kw SUPER KÁRA KTERÁ VÁLÍ JEHÁÁÁ :-) PRODÁNO
Obrázek
+Ford Fiesta (1.4) 2004

Jardak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Jardak » 27.04.2011 19:01

Tady jsem to řešil jáhttp://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f ... &start=105 ,ale koukal jsem,že trochu podražil.
Edit:nevím co dělám blbě,že na tu adresu nejde hned kliknout.Je to téma vstřiky osmá stránka.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,

StenliH
Nováček
Nováček

Příspěvek od StenliH » 27.04.2011 19:51

Jardak píše:Tady jsem to řešil jáhttp://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f ... &start=105 ,ale koukal jsem,že trochu podražil.
Edit:nevím co dělám blbě,že na tu adresu nejde hned kliknout.Je to téma vstřiky osmá stránka.
Ahoj
Děkuji za ten odkaz ! Já jsem asi slepý neviděl jsem to . Prosím pěkně o informaci jak dlouho jsi tam měl auto ?

Taková věc když jsem se díval tak demontáž těch vstřiků by byla asi easy . Poslat vstřiky na kontrolu repasi by bylo nejlevnější . Ale je zřejmé jak jsem pochopil že po vložení vstřikovačů se musí přihlásit , aby čerpadlo dávalo o5 správný dávky je to tak ?
Vyloženě jde o to zda je možné vybrat vstřikovače doma poslat je na opravu , následně zamontovat jde to ? Nebo je nezbytné nechat auto v servisu například v Praze 3 dni .
Prosím pokud tomu někdo rozumí o vysvětlení .

Děkuji předem

Stenli

Jardak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Jardak » 27.04.2011 20:36

No,já si doma vstřiky vyndal a vezl tam pouze je po tel. domluvě s Velendorfem,aby měl připraveny opravený vstřiky.Doma jsem auto skompletoval a normálně nastartoval a odjel do 20 km vzdáleném servisu kamaráda s potřebnou diagnostikou,který mi zadal do řj.kódy vstřiků.Teď na nich mám asi 24000 km a motor šlape jak má.Je přeba zachovávat naprostou čistotu a perfektně očistit dosedací plochu v hlavě.Pokud by jsi se rozhod k tomuto postupu a nepovedlo se to,asi by byl problém se zárukou.(Kdyby bylo třeba vadné čerpadlo a vypouštělo piliny do systému a znehodnotilo znovu vstřikovače.)

StenliH
Nováček
Nováček

Příspěvek od StenliH » 27.04.2011 21:29

Jardak píše:No,já si doma vstřiky vyndal a vezl tam pouze je po tel. domluvě s Velendorfem,aby měl připraveny opravený vstřiky.Doma jsem auto skompletoval a normálně nastartoval a odjel do 20 km vzdáleném servisu kamaráda s potřebnou diagnostikou,který mi zadal do řj.kódy vstřiků.
Ahoj

Tomu rozumím ty jsi nechal čerpadlo testovat ? nebo jsi to risknul . Upřímně vše do hromady čerpadlo vstřiky je na mě skoro moc . Naivně jsem se domníval že ve Fordu tady jsou schopni zjisti víc než diagnostika za 40USD ne nejsou . Ani nevím zda by byly schopni ty vstřiky zadat ale asi jo .

Auto mě dělá problémy asi jako tobě před opravou , četl jsem to vlákno .

Děkuji moc za informace opravdu si toho vážím

Jardak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Jardak » 27.04.2011 22:26

No,vzhledem k tomu,že před opravou jsem stím najel přes 15000 km a mimo prvního ranního startu motor šlapal bez problémů,diagn. čistá a magnetová zkoužka nafty z filtru negativní,tak jsem se zaměřil pouze na vstřiky.Ani ty starý jsem nenechával testovat,nechtělo se mi utratit další 2000 kč za test.Ono projev tý závady svádí na padající naftu,nebo nějakej špatnej dotek nebo kostru,EGR ventil atd.Všechno jsem postupně vyloučil.

StenliH
Nováček
Nováček

Příspěvek od StenliH » 27.04.2011 23:22

Díky . Mám ty samé problémy krom prvního startu je to ok .Auto jede v pohodě a celý den starty ok . Diagnostika byla čistá čili se dá s jistotou vyloučit vše . Závada se objevila v dodávce paliva . Ale mě řekl že neumí říci zda to je pumpa + vstřiky nebo jen vstřiky . Rozhodně nabádal ty vstřiky dělat všechny protože to je jejich životnost 250 +/- Tak já risknu vybrat vstřikovače odvezu je udělat . Já nevím zase mě to říkal v tom servise že na čerpadlo to nevypadá že by mě auto padlo do nouzového režimu nebo že by to zhaslo a blikalo žhavení . A že by ty straty byly zlé nonstop jenže mě to chytne ihned a zastaví . To vysvětlil tím že pokud je tlak moc malý nebo velký jednotka vypne motor . Přes den zůstává tlak v potrubí tak startuje ale po delším stání nastane pokles . Píšu to sem proto že mě to říkal mechanik od Fordu a mě zajímá zda to má váhu nebo to jsou naprosté spekulace .

Děkuji Stenli .

Milano
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milano » 27.04.2011 23:59

No nevím, jestli má mechanik od Forda pravdu, ale kdyby ti čerpadlo házelo špony, tak máš vstřiky ucpaný a začly by týct přepadem, pak by se ti stávalo to, že při plným zatížení - třeba na jízdu na 4ku do táhlýho kopce, nebo v horším případě při předjíždění, by se ti rozblikala kontrolka žhavení a měl bys po jízdě. Samozřejmě můžou týct přepadem i když jsou už totálně odjetý, prostě jde o to, že kdyby se ti stávalo něco takovýho, tak bych si to čerpadlo otestovat nechal. Ale to se ti nestává, takže bych byl v klidu. Já mám stejný km jak ty a tuto zimu starty furt super, tak jsem zvědavej, kolik km mi teda vydrží...investovat se mi do něj už nic nechce, když tak pěkně kvete...
No a když píšeš, že jezdíš málo, tak jsi u mě tak trochu blázen, žes koupil naftu, jestli dojíždíš jenom někam kousek do práce apod., skoro pořád na studenej motor, tak počítej s tím, že ti nevydrží ani vstřiky a ani turbo, hlavně se ti po pár měsících zasere regulace turba a budeš ho každej půlrok muset půlit a čistit. A hned si zaslep egr ventil, ten se ti zasere hned taky po těch couračkách a proces se zanešením turba jenom urychlí a ještě k tomu zanáší zbytečně sání...
Focus sport 3D 2003 1.8 TDci 85 kw, xenony, vyhř. čelní okno, zrcátka i sedačky Recaro, el. nastavitelná sedačka řidiče + zrcátka, palubní počítač, digi klima, egr off, kat off, černá perlet'

Milano
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milano » 28.04.2011 00:18

ještě si čtu jednou co říkal ten mechoš od Forda a furt ho moc nechápu. Když tečou vstřiky přepadem, tak čerpadlo nestíhá dodávat tolik nafty, aby udrželo potřebný tlak v railu a proto ti ho řj hází do nouzáku. Ale když ráno nastartuješ a hned to pak chcípne, tak to dle mě není žádným vysokým nebo nízkým tlakem, ale motor chcípne proto, že jsou vstřiky unavený, už nestíhají dávat předvstřik, při hlavním vstřiku se palivo nerozpráší jak má atd. Až se trochu prohřejou, selonoid už nemá takovou práci s pohyblivými častmi vstřiku jak za studena a dávkuje palivo přesněji, tím pádem už motor nemá nevyrovnaný chod a šlape bez problémů.
Pomohlo ti to aditivum? Jestli jo, tak bych ještě nechal vstřiky vyčistit ultrazvukem, pač dokud těsní - netečou přepadem, tak v háji ještě úplně nejsou, jen potřebujou pořádně vyčistit, aby pohyblivý části chodily jak mají. Kolik dávaj do přepadu by ti měla ukázat ta diagnostika, bylo to ještě v normě??

StenliH
Nováček
Nováček

Příspěvek od StenliH » 28.04.2011 00:39

Ahoj

Nic mě právě neřekl jen ty věci co jsem napsal . Pán mě dal ty 2 papíry vyfocené nahoře když jsem mu řek že to je málo informací tak řek že víc nedělají . Takže nevím jakou diagnostiku Ford Valašské Meziříčí má ale je to smutnej příběh . Řekl mě jen že to hlásí chybu při dopravě paliva a že to vypadá na vstřikovače . Ale že to může stejně tak být i kombinace Vstřik + pumpa .

Proto říkám za ty peníze jsem si mohl objednat diagnostiku na Ebay :Dancer: a věděl bych to samé !

Takže nevím nic . Proto sem tolik píšu až je mě nepříjemně ale já Diesel neznám . Hloupé je že to tady jistě již vše je napsáno ale tj.Hledat není prostě všemocné .

Tak sem to popsal vše co radíte ? Mám vybrat vstřiky nechat je udělat nebo mám auto dát do Diesel servisu na kontrolu pumpy + vstřiků ? Je to finanční nakládačka raději bych dal za repasi vstřiků co nejmíň . Jezdit a v případě následného problému s čerpadlem koupit bouchlé fofo v de vzít si potřebné z něj - samozřejmě rozumné km .

Nicméně já si poradit nechám každý názor mě zajímá ! Opravdu si vaší pomoci vážím .

jakub.sampon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jakub.sampon » 28.04.2011 05:35

Nicméně pokud chceš mít fofa dalších 6-7let či s ním najet dalších 160 000km,tak určitě do těch vstřiků běž ,jinak pokud ne,tak by to nebylo moc rozumné podle mě... :)
držím palce,jinak co by si eventuálně chtěl za auto místo fofa,o čem jsi uvažoval?
FInanční je to maso nové vstřiky 20 000kč co se týče pumpy tak tam přesnou cenu nevím :)
Jak už jsem psal spíš bych zvážil ,jak dlouho chceš mí ještě fofa aby se ti ta investice do nových vstřiků vyplatila,pokud ho chceš mít jen max 2 roky a najet cca 40 000km,tak to dle mého názoru nemá cenu aby jsi dával 20cku za vstřiky :)
pokud ho chceš mít ještě 6-7let a nejt s ním cca 100-200 000km ,tak pak ano má to cenu :)
Ty jsi tu psal že by jsi fofana prodal,co by sis chtěl koupit za auto ,opět forda a nebo přesedláš?
Obrázek
Golfík III 1.9tdi 66kw
Ford Focus 1.8tdci 85kw SUPER KÁRA KTERÁ VÁLÍ JEHÁÁÁ :-) PRODÁNO
Obrázek
+Ford Fiesta (1.4) 2004

StenliH
Nováček
Nováček

Příspěvek od StenliH » 28.04.2011 09:42

Ahoj

Prosím pěkně jaký nese označení vstřikovač pro mojí motorizaci ?

Je toto správně ? :
Specifikace:
Ford Focus 1.8 TDCI
EJBR02201Z 2T1Q-9F593-AA
EJBR01601Z EJBR01302Z
Delphi
Jde mě o to vědět kdybych kupoval abych nekoupil zle .

@jakub.sampon - Auto si nechám psal jsem to výše . Na ježdění po městě mam 1.4 Hondu . A třeba ten nájezd km vylepším .

Vstřikovače dořeším mezi námi ani bych nechtěl prodávat takové auto . Ta investice zda se vrátí a jak ta se nevrátí :D Jenže já jsem nepsal cenu pořizovací a je jasné že i když ty vstřikovače koupím jsem pořád daleko pod běžnou cenou toho samého tady v ČR .

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 1998 - 2004“