Dnešní zážitek

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Dnešní zážitek

Příspěvek od foki » 25.02.2013 08:42

gingo33 píše: Porovnání s nákupem televize pro mě nefunguje. Výběr a dovoz auta beru jako službu, nikoliv jako produkt.

v tom pripade to ale nebudu kupovat na sebe ale budu vystupovat jako zprostredkovatel , protoze jakmile to koupim tak jde vse za mnou . to je to same jako vykupy - jak zde radi V12 , jakmile to nekdo koupi veskere skryte vady resi kupujici s prodavajicim , ne s zprostredkovatelem

gingo33 píše:.
Rozkrytim karet navíc můžeš říct, že výběr auta je za XY a požadovat to zaplatit ať už si zákazník vybere, nebo ne (pokud dostal odpovídající nabídku). Druhá výhoda je, že pokud se někomu bude zdát 35 za výběr a dovoz auta moc, vůbec za tebou nepůjde a nebudete se vzajemně zdržovat. V neposlední řadě pak můžeš posílat linky přímo na mobile. de, protože zákazník může znát cenu v Německu a celé to pak působí tak nějak příjemněji, než si hrát na schovku.
ale ja jsem mu to rekl ze to cca vychazi 15-20% z ceny auta ale ze to zalezi na mnoha faktorech , vzdalenost , pozadovany servis atd atd .
gingo33 píše:
To s "balíčkem" jsem myslel tak, že jsem čekal že pro auto jedeš osobně, aby jsi ho na místě projel a odhalením závady už v DE si ušetřil problémy a výdaje s reklamací zpět do Německa, případně hned sjel jinam pro jiné auto.
jj jezdim bud ja nebo kolega , ale jak jsem psal nekolikrat se mi stal problem s ESP (svitici kontrolka - nelze odhalit ) nebo to zralo olej (to taky po par km nezjistis ) . kdyz se zjisti ze je neco lakovane tak prodejce vetsinou pokrci rameny a na me je jestli se otocit a jet jinam (bohuzel diky velikosti nemecka obcas problem )nebo obetovat kačky za odtah a vratit se prazdny domu . jeden priklad , je to asi 8let , koupil jsem jedno auto , kdyz jsem ho projel tak drhly kotouce , pri kontrole , orezle a desticky 1mm , tak rikam at neco slevi on ze ne ze to je bezny servis , doma jsem to zvedl a melo lozisko vuli ( tam se tak netvarilo ) a jak jsem to sundaval tak jsem si uvedomil ze tu neni cidlo ABS , kouknu na budiky ono zhaslo , tak jsem vyjel zabrzdil znovu a ejhle ABS nic ( tam to clovek nenapadne u 2 roky stareho auta ) tak vyndam budiky za nima změť dratu , po odpojeni zustaly svitit airbagy , tak jsem jel do forda a na diagnostice ulozen naraz , nasledne asi mesicni dohadovani , pak nebral z ceskeho cisla ani telefon .

gingo33 píše: Co znamená, že za auto ručíš? Měsíc, dva, půl roku?

ze zakona 2 roky , lze zkratit na rok . a ruku na srdce , ty by jsi riskoval a rucil za neco co jsi nepouzival ale jen prekoupil (cili o tom skoro nic nevis ) kvuli 10t kc ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Wolodyjowsski
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolodyjowsski » 25.02.2013 08:48

Vůbec nechápu, proč tady chytrolka požaduje nějaké "zveřejnění" či "rozpočet"?

Je daná nabídka, že dovoz, přihlášení a vše okolo bude stát cojávím 45 a prodávající uvádí, že ručí za případné vady po zákonem stanovenou dobu, která u podnikatelského subjektu činí dle Občanského zákoníku (minimálně) 12 měsíců a nelze ji ani smluvně zkrátit (prodej IČO-neIČO)

Čili nabídku lze buď akceptovat či říct "sorry, zdá se mi to drahý"...

V bazaru za ohradou je na každým autě a to i polovraku "vata" 30 000 a víc, bazarník na to nesáhne (kromě stočení km) a zkuste mu potom uplatňovat případné vady... :wallbash:

Já vím, to je národní sport, každý rozumí autům, každý má načtený moudra z netu a chytračí že
" Franta včera v hospodě říkal, že by se mi do toho Norimberka votočil s vozejkem za naftu a litr za cestu, tak ať nejsu blbej a že to Máňa taky říkala..."

gingo33
Nováček
Nováček

Příspěvek od gingo33 » 25.02.2013 09:30

No chytrolka musí konstatovat, že jestli je tam 2 roky záruka, tak je 10k varu fakt bída. Myslel jsem, že na ojetinu je ze zákona max půl roku.

Jasně, že to není na běžné opotřebení a servis, ale i tak za tu dobu se může vysypat ledacos, především u staršího auta.
Timmi - FF II combi, 1.6i, 2007, 17"

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 25.02.2013 09:36

Wolodyjowsski píše:
Já vím, to je národní sport, každý rozumí autům, každý má načtený moudra z netu a chytračí že
" Franta včera v hospodě říkal, že by se mi do toho Norimberka votočil s vozejkem za naftu a litr za cestu, tak ať nejsu blbej a že to Máňa taky říkala..."
jj tak mi to tak prislo

citace : Chápu, ze dovoz a přihlášení vyjde na řekneme 10, zisk pro tebe 10 (i když co vim, tak si většinou jsou kluci co dováží schopni vydohadovat ještě na místě slevu, ale to neřeším a chapu)

prihlaseni je 5000 , dovoz jen znacky 3000 , a 3 x 370km pri spotrebe 8L benalu je 3200 . nepocitam ze ridic taky neco dostane a musim se modlit aby to nekde nerozbil . takze 10t ani nahodnou . ale to je jedno , zase jsem o zkusenost moudrzejsi , defakto se clovek cely zivot uci . :totlsmile:
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Wolodyjowsski
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolodyjowsski » 25.02.2013 09:42

gingo33 píše:No chytrolka musí konstatovat, že jestli je tam 2 roky záruka, tak je 10k varu fakt bída. Myslel jsem, že na ojetinu je ze zákona max půl roku.

Jasně, že to není na běžné opotřebení a servis, ale i tak za tu dobu se může vysypat ledacos, především u staršího auta.

Ale ty si nic stejně od Fokiho nekoupíš, protože pořád budeš hledat "výhodnější nabídky", takže jakákoliv další debata je opravdu jen ztrátou času...

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 25.02.2013 09:43

gingo33 píše:No chytrolka musí konstatovat, že jestli je tam 2 roky záruka, tak je 10k varu fakt bída. Myslel jsem, že na ojetinu je ze zákona max půl roku.

Jaká je záruční doba pro použité věci?
24 měsíců, resp. 12 měsíců

Zkrácení
Záruční doba trvá 24 měsíců, lze ji však smluvně zkrátit až na 12 měsíců.

Na co se záruka nevztahuje?
U použitých věcí prodávající neodpovídá za vady odpovídající míře používání nebo opotřebení, které měla věc při převzetí kupujícím.

Zákonný podklad:
§ 626 odst. 3, § 619 odst. 2 a 3, § 617, § 616 zákona č. 40/1964, Sb., občanský zákoník

zdroj :http://www.dtest.cz/nejcastejsi-problem ... te-veci/40
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 25.02.2013 09:45

no a kdyz to pak s karlem dotahnoua neco se stane tak nevim jestli karel bude štonc neco resit , maximalne si v hospode sedne k jinemu stolu :totlsmile:
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

gingo33
Nováček
Nováček

Příspěvek od gingo33 » 25.02.2013 11:26

Foki: díky za objasnění.

Pane Wolodyjowsski mýlíte se, nevím proč bych si od Fokiho neměl kupovat auto. Právě jasně a stručně objasnil co za svoje peníze dostanu a jak funguje jeho bussiness.
Timmi - FF II combi, 1.6i, 2007, 17"

mirisek
Junior
Junior

Příspěvek od mirisek » 25.02.2013 17:26

nevím jak kdo,ale já osobně bych raději připlatil a věděl, že auto je v cajku a že pokud se něco vysere,tak to budu řešit tady a ne v DE.
Ford Focus II kombi, 1,6 16V 74kW, 03/2006 SQ217
Obrázek

Wolodyjowsski
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolodyjowsski » 25.02.2013 20:42

gingo33 píše:Foki: díky za objasnění.

Pane Wolodyjowsski mýlíte se, nevím proč bych si od Fokiho neměl kupovat auto. Právě jasně a stručně objasnil co za svoje peníze dostanu a jak funguje jeho bussiness.
Pokud se mýlím v této konkrétní věci, zmýlil jsem se docela rád a přeji kolegovi Fokimu dobrý bussiness :palec_nahoru:

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“