foki píše:uplne presne si predstavuju a vidim to jako by to bylo v TV , jak sedi celý dni u netu , hledaji vypisujou viny , stale v koutku duse si rikaji ze se prece nejake pekne auto objevi za vysnene penize a kdyz to trva nekolik dnu (tydnu (( a mam zajemce co ceka na vysnene i nekolik mesicu - i kdyz v unoru to bude rok

))) a pak v zoufalstvi koupi neco co bude "past " a divi se ze ford nic nevydrzi .
Nevím, jestli už jsem to tady nepsal, ale řešil jsem S Maxe, se kterým nový šťastný majitel nedojel ani "z divokého severu" (Most) domů ku Praze.
Totálně vylágrovanej motor, max po Turkovi který s tím asi nikdy nebyl v servisu...kdyby aspoň občas dolil (nedejbože vyměnil) olej v motoru....
Ale max byl za tak "výhodnou cenu" a to asi rozhodlo. Pán popisoval, že slyšel jak někde něco mlátí, ale protože tomu rozumí, myslel si že je "to jen nějakej čep". Nemělo to ani čistopis českýho TP, normálně mu k tomu vrazili německej techničák - a nazdar!
Mlátila klika, které v šálách lítala jak nudle v bandě. Fotky po demontáži vany mám v archivu, něco podobnýho se vidí jen občas. Samozřejmě přes gufero kliky chcal ven olej, "rozkmit" 2 mm radiální vůle by neudrželo ani gufero ze Sovětského Svazu.
A ten pán je takové "malé neštěstí" - sehnal si vzápětí jiný motor od polského pracujícího z Moravy a když motor dovezl domů, při montáži se zjistilo, že je tzv. "potkanej"
Nabízeli jsem mu kontrolu motoru v našem servisu než ten krám Polákovi zaplatí, ale nějak jsme asi mluvili moc šeptem, cojávím ...