Námraza uvnitř auta
- C-Maxis
- Zkušený
Re: Námraza uvnitř auta
Autosklo je lepene z nekolika vrstev a to vyhrivani je treba bliz vnejsimu okraji a treba dovnitr je teda vic vrstev toho "lepidla" a tim to dovnitr treba hur topi. Treba. 

- Scooby
- Junior
Nefunguje?
Me funguje

Me funguje

-

"Ford Focus MK I Collection Edition" - 195/55 R15 Continental PremiumContact2 - 185/65 R14 Sava Eskimo S3+

"Ford Focus MK I Collection Edition" - 195/55 R15 Continental PremiumContact2 - 185/65 R14 Sava Eskimo S3+
-
- Nováček
Funguje/nefunguje? Nevim, me se zdalo ze nefunguje. Ale asi jsem nebyl dost trpelivy, protoze nerad stojim na parkovisti s nastartovanym motorem a cekam az se mi sklo odmrazi. V pripade venkovni namrazy zacne behem par sekund stekat po celnim skle voda a do cca minuty nez oskrabu bocni okna je hotovo a jedu. Jak jsem psal v predchozim threadu, vevnitr se to proste do te minuty neroztekalo a tak jsem pouzil sluzeb VZP.
To Radejko: bez takovychto komentaru by na foru bylo opravdu krasne.

To Radejko: bez takovychto komentaru by na foru bylo opravdu krasne.

- Scooby
- Junior
Ja kdyz je celni okno zamrzly fest tak musim zapinat odmrazovani jeste jednou po tom co se vypne..
Ono je to mozna i lepsi pac tim jak to stece a roztece se to ve vodu tak se uvolnej i sterace
Ono je to mozna i lepsi pac tim jak to stece a roztece se to ve vodu tak se uvolnej i sterace

-

- lukyfa
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
A když máte namrzlý okno, dáte fukar třeba na 3, ofuk na sklo, tím se zapne klima a teď otázka- 1. zapínáte i tlačítkem tu klimu, nebo klima je v provozu stejně jako by bylo zapnutá tím tlačítkem?
2. používáte klimu i k vytopení auta nebo čekáte až se auto ohřeje? když jsou třeba zadní okna namrzlý.
2. používáte klimu i k vytopení auta nebo čekáte až se auto ohřeje? když jsou třeba zadní okna namrzlý.
Ford Focus 1.8 TDCi, 85 kW (115 PS), r.v. 10/2001, zelená metla
"Lidé si nezaslouží žít." -"Ale zaslouží si udělat tohle rozhodnutí sami."
- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
1. klima se zapne bez ohledu na stav tlacitka. Dokonce, kdyz je zapnuta, prepnes na ofuk okna a pak to stocis zpet, tak se vypne ...
2. Nezkousel jsem, ale podle navodu se kompresor nespina pri teplotach pod 4 °C ...
2. Nezkousel jsem, ale podle navodu se kompresor nespina pri teplotach pod 4 °C ...
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

- C-Maxis
- Zkušený
Ja mam tlacitko na "rychle odmrazeni". To zapne topeni na High, ventilator na max., ofuk predniho skla, vyhrivani zadniho skla a zrcatek a zapne klimu. Klima ovsem ve skutecnosti pri teplote pod +4°C nepracuje. Pokud bych mel, zapnulo by se i vyhrivani celniho skla.
Je to teda digi klima.
Je to teda digi klima.
- C-Maxis
- Zkušený
Dnes dopoledne jsem mel take problem se zamlzenim, ale vse bylo obracene.
Zamlzena byla okna z venku. Auto v garazi melo +3°C, zatimco venku bylo skoro +6°C. Trvalo to asi 400m jizdy, nez se to vylepsilo.
Zamlzena byla okna z venku. Auto v garazi melo +3°C, zatimco venku bylo skoro +6°C. Trvalo to asi 400m jizdy, nez se to vylepsilo.

- Dalis
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
no já si ted uvědomuju jednu věc, teda nevím jestli to nějak souvisí, ale můžu srovnat dvě situace loni a letos:
Jelikož přes zimu moc nejezdím, tak mi loni auto stálo cca 3 týdny přikryté asi 20cm. vrstvou sněhu, to bylo v lednu kdy byly taky celkem silné mrazy, jako letos v prosinci. Když sem po 3 týdnech sních odházel a ještě mrzlo, tak vevnitř žádná námraza nebyla. Ale letos mi to taky tak stálo v prosinci, ale asi 3x jsem sníh z auta shrnoval- vždycky když napadlo, a když jsem po 3-4 týdnech vyjel, tak okno zevnitř totálně namrzlé, škrabal jsem jak divý, heh.
Tak je možné, že ten sníh to nějak chrání, že pod ním je vyšší teplota?? nebo když neproniká slunko dovnitř a tudíž se to vevnitř neohřívá a vlhkost se nevypařuje a nesráží na sklo a pak to v noci zmrzne...nevím
Jelikož přes zimu moc nejezdím, tak mi loni auto stálo cca 3 týdny přikryté asi 20cm. vrstvou sněhu, to bylo v lednu kdy byly taky celkem silné mrazy, jako letos v prosinci. Když sem po 3 týdnech sních odházel a ještě mrzlo, tak vevnitř žádná námraza nebyla. Ale letos mi to taky tak stálo v prosinci, ale asi 3x jsem sníh z auta shrnoval- vždycky když napadlo, a když jsem po 3-4 týdnech vyjel, tak okno zevnitř totálně namrzlé, škrabal jsem jak divý, heh.
Tak je možné, že ten sníh to nějak chrání, že pod ním je vyšší teplota?? nebo když neproniká slunko dovnitř a tudíž se to vevnitř neohřívá a vlhkost se nevypařuje a nesráží na sklo a pak to v noci zmrzne...nevím

focus combi mk3, 2013, 1.0 ecoboost 92kW, lunar sky (šedá:)
- C-Maxis
- Zkušený
Snih v souvisle vrstve je dobry teplotni izolant a taky zabranuje pronikani toho slunce. Takze se teplotne -vlhkostni pomery v aute moc nemeni.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Já bych zkusil zkontrolovat hadičku zadního ostřikovače mezi střechou a kufrem v tom gumovém průchodu. Měl jsem ji prasklou a teklo mi do střechy a do dveří a pak mi to parádně zamrzalo a né jen přední okno. 

Ford Focus I 1.8L Zetec-E EFI 85KW (115PS) 21.02.2000 5 Dveřový Sedan Ghia Stríbrná Moondust (met)
- 69ex
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Po konzultaci s vice lidma a jeste v nejakem casopise sem se docetl, ze kdyz date do auta trochu soli (treba v krabicce nebo tak nejak) a nechate ji tam, ta sul by mela pohlcovat vlhkost a okno by nemuselo namrzat.. ale vyzkousene to jeste nemam .... tak dejte kdyztak nekdo vedet.... ted s FoFo spis parkuju v garazi
Ford Focus combi rv. 1998, 1.8 16V Zetec 85kW
- C-Maxis
- Zkušený
Nedavej korozivni sul, dej ryzi v platenem pytliku.
Nebo takovy to plastovy odvlhcovadlo, co se da koupit treba v Hornbachu. http://www.stop-vlhkosti.cz/stop-vlhkosti/ . Doma mi to pracuje solidne.
Ale spis bych se pak, jestli to pomuze, zameril na likvidaci zrdoje te vlhkosti.
EDIT: zaslani testu vlhkosti free:
http://www.stop-vlhkosti.cz/test-zdarma/
EDIT 2: http://www.stop-vlhkosti.cz/absorpcni-sacky/ primo do auta
Nebo takovy to plastovy odvlhcovadlo, co se da koupit treba v Hornbachu. http://www.stop-vlhkosti.cz/stop-vlhkosti/ . Doma mi to pracuje solidne.
Ale spis bych se pak, jestli to pomuze, zameril na likvidaci zrdoje te vlhkosti.
EDIT: zaslani testu vlhkosti free:
http://www.stop-vlhkosti.cz/test-zdarma/
EDIT 2: http://www.stop-vlhkosti.cz/absorpcni-sacky/ primo do auta
- captain
- Nováček
To s tou solí jsem také slyšel..dokonce si kolega nastříkal okno vodou se solí
a prý to super pomáha.nezkoušel jsem,vyhřívám.pokud se to někdo odváží vyzkoušet,tak písněte,zajímá mě jestli mě netaha za nos.-)

FF 1.6 16V - 74kW Hatchback 5dv., r.v.2001
- lukyfa
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Týý jo, taková diskuze, dlouho jsem tady nebyl, ale teď co jsou trochu mrazy, mám opět problém s námrazou uvnitř auta. V autě je minimální vlhkost(aspoň si to myslím
), ale žádný sníh, žádná voda na gumových podložkách pod nohama, i smetáček od sněhu tahám domu, prostě už netuším, proč to tak zamrzá a odkud se bere ta vlhkost.
Na začátku diskuze mi někdo radil vyměnit pachový filtr, ten byl sice měněn, ale přemýšlím a něm čím dál tím víc. Myslíte, že už může být po cca roce zanesený? Stálo by za to ho znova vyměnit?
A ještě k tý klima-ventilátor na stupeň 3, ofuk na sklo, venku -8st, zapne se ta klima, když je v papírech napsáno, že se kompresor nespouští pod -4st? Asi se zapíná, protože se nemlží okna.
Jinak ty tipy na pohlcování vlhkosti jsou celkem fajn...

Na začátku diskuze mi někdo radil vyměnit pachový filtr, ten byl sice měněn, ale přemýšlím a něm čím dál tím víc. Myslíte, že už může být po cca roce zanesený? Stálo by za to ho znova vyměnit?
A ještě k tý klima-ventilátor na stupeň 3, ofuk na sklo, venku -8st, zapne se ta klima, když je v papírech napsáno, že se kompresor nespouští pod -4st? Asi se zapíná, protože se nemlží okna.
Jinak ty tipy na pohlcování vlhkosti jsou celkem fajn...

Ford Focus 1.8 TDCi, 85 kW (115 PS), r.v. 10/2001, zelená metla