1,6TDCi 66kW ztrata vykonu pri otackach vysich jak 2000
-
- Nováček
Re: 1,6TDCi 66kW ztrata vykonu pri otackach vysich jak 2000
Olej mi menily primo ve fordu pred 10000km vcera jsem olej upustil a kontroluju prubezne stav oleje. Ceka me jeste vymena oleje ale nechci ho tam davat pokud by tam tekla nafta ci voda. Proto to ted sleduju a pak se uvidi. Mechanik mi chce vymenit jeste vahu vzduchu a uvidi se jestli to pomuze nebo ne.
- Dav
- Nováček
Pokud nemas nahodou u 66kw motoru dpf, kde behem preruseni regenerace stece nafta do oleje, tak to vypada na ty vstriky. Kdyz vstriky nerozprasujou spravne naftu, jen ukapavaji, tak ta nafta se dokonale nespali a stece pres pistni krouzky do oleje.
Pres merku oleje si zkus mezi prsty olej, jestli je tam nafta, poznas to podle cichu. Mel by smrdet spise jako saze ne jako nafta. Taky zalezi kolik tam te nafty je.
Pokud by byla voda v oleji, tak by jsi ji mel taky poznat, to by byla takova emulze, muze byt i pod vickem od oleje.
Zajed si k Dudikovi, jak jsem ti uz psal.
Pres merku oleje si zkus mezi prsty olej, jestli je tam nafta, poznas to podle cichu. Mel by smrdet spise jako saze ne jako nafta. Taky zalezi kolik tam te nafty je.
Pokud by byla voda v oleji, tak by jsi ji mel taky poznat, to by byla takova emulze, muze byt i pod vickem od oleje.
Zajed si k Dudikovi, jak jsem ti uz psal.

-
- Nováček
V servise mi to upustili tak se chci zeptat jestli s tim muzu jet do chorvatska a pak to opravit. Nebo by jste to neriskovali??
- nashp
- Nováček
Ahoj, mám stejné auto i motor a dokonce stejný problém jako ty. Auto jezdí normálně, ale jen do té doby, než chci někoho na dálnici předjet, když tomu dám na prdel tak se tomu prostě nechce má to nepravidelný zátah. Dost dlouho jsem zkoumal co tomu je , různé diagnostiky které celkem nic neukázaly, spoustu tipů od servismanů jako třeba špatné turbo , špatná regulace , špatná váha atd... No nakonec ve Fordu potom co jsem jim pověděl o problému, tak mi okamžitě navrhli test vstřikovačů. Dali to tzv. na baňky , a ejhle všechny čtyři vstřikovače naprosto DEATH. U toho testu jsem byl osobně. I servisáci říkali , že se tohle tak často nevidí. Jelikož mám auto necelé čtyři měsíce, zkouším se s prodejcem dohodnout na reklamaci.To samozřejmě moc optimisticky nevidím. Auto mělo při koupi najeto necelých sto tisíc a je od autorizovaného prodejce. Hned po koupi jsem pro jistotu ještě udělal všechny základní věci jako výměna filtrů, oleje atd... i když mě přesvědčovali že je to OK.Vše ve fordu.Tankuji výhradně na Benzině nebo Agipu, takže špatné palivo bych asi vyloučil. Teď čekám jak dopadne ta reklamace a v případě, že ji neuznají tak dám vědět od koho jsem to koupil, myslím že budeš koukat. Jooo a podle těch kluků u nas ve Fordu, to má najeto min. jednou tolik. Tak se měj a nech si udělat ten test. Čussss
1,6 tdci, 66 kw, rv.2006
- nashp
- Nováček
Tak auto v cajku, vstřikovače opravené v diesel servisu, docela pálka
.
Tak fofa jsem kupoval ve Fordu Chrudim, moc jich tam není tak se mrkněte. Ojetá auta jsou tam opravdu asi na hranici životnosti
. O reklamaci nikdo nechtěl ani slyšet a uplně přestali komunikovat. 

Tak fofa jsem kupoval ve Fordu Chrudim, moc jich tam není tak se mrkněte. Ojetá auta jsou tam opravdu asi na hranici životnosti

1,6 tdci, 66 kw, rv.2006