viac o tom tu:chudas píše: Chalani a pri startovaní spojku stláčate, nie? a čo s plynom pri štartovaní v takýchto mrazoch?
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... tartovanie
viac o tom tu:chudas píše: Chalani a pri startovaní spojku stláčate, nie? a čo s plynom pri štartovaní v takýchto mrazoch?
Toto je dilema - tuším Ford uvádza v návode pred štartovaním vyšlapnúť spojku - ale na druhej strane som v časopise Autodiesel čítal, že vymačkávanie spojky pred štartom motoru škodí - teda jeho axiálnemu ložisku - niekde by som ten článok ešte asi našiel.SilverGhost píše:Já startuji s vyšláplou spojkou, tak mně to naučili před hodně lety v autoškole a přestože se to dneska snad už tak nedělá, tak jsem prostě zvyklej
A všechny moderní motory rozhodně bez plynu, všechno pro start si to nastaví samo
S tou baterkou mi to připomíná jednu věc. Soudruzi ve Fordu mají denní svícení tak, že kdykoli otočím klíčkem, už svítím... Tudíž i před startem. Teď v zimě mi to přijde obzvláště úchylné![]()
![]()
![]()
Přitom řešení, kdy světla se zapnou až po nastartování umí zapájet zkušený radioamatér za pár stovek
![]()
No oni se světla denního svícení rozsvítí až po nastartování - hned jak naskočí motor - i u Fábie I pět let staréAnndy píše:Sranda, ale tento sposob pouziva vacsina automobiliek, co som videl. otocis klucikom a uz sa svieti. Co viem, tak svetlu vynimkou je volvo, tam sa zapnu az po nastartovani.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host