Kladno - Pavel Fejfar - Automobily PF
- tomason
- Test driver
Re: Zkušenost s prodejcem AUTOMOBILYPF?
bylo jenže do 1,8 nepatří 60 A co 

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
-
- Nováček
No bohuzel mam. Rozhodne bych si tam po zkusenosti zadne auto nekoupil. Auta ma krasna s malym poctem kilometru. Mozna az moc pekna a mozna az s moc malo kilometry. Schanel jsem Focus 2.0TDCi v nejake lepci vybave. Na netu jsem nasel, ze v Kladne by mohl byt. Prodejce byl velmi ochotny projeli jsme ho okoukli. Auto bylo v perfektnim stavu, ale prece jenom sem si rek, ze se pokusim zjistit o aute vic. Opsal sem si VIN cislo a na mobil vyfotil servisu. Auto melo mit najeto 84000 za 3 roky provozu. Jeden sikovnej clovek z autorizovaneho servisu mi zjistil nekde v databazi, ze v roce 2007 tj. po roce provozu uz melo najeto 61000 coz se serviskou nesouhlasilo ani nahodou. I nevahal sem ani vterinu a napsal sem nemeckemu prodejci (kontakt jsem nasel podle razitka v servisce). Ten mi odpovedel ze auto s VIN cislem neprodal neservisoval nikdy nevidel a ze razitko ani podpisy v service nejsou jejich. Tak sem auto nekoupil. A do Kladna uz nepojedu. A radim to vsem co se nechtej nechat oskubat.
- tomason
- Test driver
To sem si myslel ,ale nebudou jediní neboj 

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
-
- Nováček
Zdravim. Podelim se s vami o moji zkusenost s timto prodejcem. Koupil jsem u neho automobil Ford Focus C-Max 1.6 Tdci 109 PS r.v 2006. Auto na prvni pohled vypadalo velmi zachovale. Stav tachometru byl cca 64000 km. Jednal jsem primo s majitelem bazaru Pavlem Fejfarem. Na prvni pohled se jevil jako seriozni clovek. S autem jsme absolvovali zkusebni jizdu, bohuzel jsem si s sebou nevzal zadneho odbornika, coz se nakonec ukazalo jako fatalni chyba..Vozidlo melo servisni knizku, P.F. mi tvrdil, ze auto je ve vybornem stavu, nebourane a najete kilometry stoprocentne odpovidaji a na poruchy na vozidle mam ze zakona pulrocni zaruku. Smlouvu uz mel pripravenou, stacilo si ji precist a podepsat. Zjistil jsem, ze majitelem neni P.F., ale pry jeho kolega, ktery byl take na smlouve uveden. Vsechno mi sikovne objasnil, ze je vsechno v poradku, tak jsem mu bohuzel uveril, no...Cena vozidla byla 249 000. Po ceste domu mi auto za jizdy chciplo, ale prisuzoval jsem to nezkusenosti s timto vozidle. Kdyz se to pozdeji opakovalo, zajel jsem do servisu. Tam doplnili kapalinu v nadrzce u filtru pevnych castic, zaplatil jsem asi 2 500 a auto melo byt v poradku. Zavada se opakovala, jednou mi dokonce zhasl motor pri predjizdeni..nastesti naproti nikdo nejel..Auto znovu v servisu, kde zjistili, ze v cervnu 2008 bylo auto ve Francii v servisu a stav tachometru v te dobe byl 122 000 km!!Auto jsme koupili 2/2009, takze do te doby mohlo najet dalsich 40 000 km..Pocitam, ze tachometr stocili min. o 100 000 km. Nutny servis: filtr DPF 25 000 Kc bez prace (po 120 000 se musi vymenit, coz se nestalo), ostatni filtry, vymena oleje, pro jistotu rozvody - cca 45 000 Kc. Kdyz jsem to oznamil Fejfarovi, tak se kroutil jak zizala. O nicem nevi, s autem nic neprovadel, servisni knizku nepadelal atd. Bohuzel smlouva, kterou jsem uzavrel byla nevyhodna (pozor na formulaci "prodavam auto ve stavu jak stoji a lezi", cimz se zbavil odpovednosti za skody). Kdyz to tedy shrnu, tak jsem neskutecne naletel - to je tak kdyz duverivy blb jede sam neco kupovat. Tohoto prodejce tedy z vlastni zkusenosti nemohu v zadnem pripade doporucit.
-
- Nováček
"prodavam auto ve stavu jak stoji a lezi"
to znam moc dobre....
jenomze to ho odpovednosti nezbavuje. Skryte chyby jsou skryte chyby a to z toho se nejde vyzout nejakou prihlouplou formulkou... Ja jeste jaks taks jezdim, ale rozhodne jsem taky nekoupil to co se inzerovalo...
taky na nej dojde.

jenomze to ho odpovednosti nezbavuje. Skryte chyby jsou skryte chyby a to z toho se nejde vyzout nejakou prihlouplou formulkou... Ja jeste jaks taks jezdim, ale rozhodne jsem taky nekoupil to co se inzerovalo...
taky na nej dojde.

Focus C-Max Ghia 1,8 TDCI r.v.2006
-
- Nováček
tohle jsem objevil v casopise Svet motoru. Pise se tam prave o formulaci "jak stoji a lezi". Bohuzel to vypada, ze se timto prodavajici opravdu zbavuje odpovednosti..ale cele je to trochu komplikovanejsi. Je to tam popsano jeste podrobneji + dalsi uzitecne rady. Bohuzel ja uz jsem se nechal napalit, ale pro nekoho, kdo se chysta kupovat auto jsou tam dobre rady. Byl to Bazarovy special Sveta motoru 6/2009.freekevinm píše:"prodavam auto ve stavu jak stoji a lezi"
to znam moc dobre....
![]()
taky na nej dojde.![]()
![]()
-
- Nováček
Dobry večer. Předevčírem jsem byl poprvé na tomto servru, jelikož jsem potřeboval radu. Shodou náhod jsem zde objevil tuto konverzaci na téma AutomobilyPF. Musím říci, že zkušenosti s panem Fejfarem mam bohaté!! Mam od něj již druhého Focuse a v rodině máme od něj celkem další dva vozy. Jelikož jsem putičkář, tak jezdim s každou blbinou do autorizovaného servisu, tak vím že naše auta jsou nestočená, jelikož při každe zakázce vyjíždějí tzv. rodokmen vozu, kde je udaný typ motoru, převodovky, barva, země původu a mimo jiné i stav km při opravě na záruku, u všech vozu mi toto sedělo, pro příklad můj současný FF měl najeto při koupi 68000km a zápis v databázi před 3měsicema bylo 59000km. Takže když to shrnu, pan Fejfar ochotny, seriozní prodejce s opravdu krasnými vozy za super cenu.
P.S. Vřele doporučuji!!

-
- Nováček
Re: Kladno - Pavel Fejfar - Automobily PF
Dobry večer. Předevčírem jsem byl poprvé na tomto servru, jelikož jsem potřeboval radu. Shodou náhod jsem zde objevil tuto konverzaci na téma AutomobilyPF. Musím říci, že zkušenosti s panem Fejfarem mam bohaté!! Mam od něj již druhého Focuse a v rodině máme od něj celkem další dva vozy. Jelikož jsem putičkář, tak jezdim s každou blbinou do autorizovaného servisu, tak vím že naše auta jsou nestočená, jelikož při každe zakázce vyjíždějí tzv. rodokmen vozu, kde je udaný typ motoru, převodovky, barva, země původu a mimo jiné i stav km při opravě na záruku, u všech vozu mi toto sedělo, pro příklad můj současný FF měl najeto při koupi 68000km a zápis v databázi před 3měsicema bylo 59000km. Takže když to shrnu, pan Fejfar ochotny, seriozní prodejce s opravdu krasnými vozy za super cenu. P.S. Vřele doporučuji!!
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
to slysim poprve ze se vyjizdi co se kdy delalo , co to je za servis ze bych si tam sjel taky ? a pokud sem hodis VINko toho tveho tak se muzu podivat do databaze taky .Ford King píše: Jelikož jsem putičkář, tak jezdim s každou blbinou do autorizovaného servisu, tak vím že naše auta jsou nestočená, jelikož při každe zakázce vyjíždějí tzv. rodokmen vozu, kde je udaný typ motoru, převodovky, barva, země původu a mimo jiné i stav km při opravě na záruku, u všech vozu mi toto sedělo, pro příklad můj současný FF měl najeto při koupi 68000km a zápis v databázi před 3měsicema bylo 59000km.
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Ahoj,
taky by me zajimalo, kde se daji takove info sehnat.
Zaujalo me tohle auto ->
http://www.autosoft.cz/soubory_autosoft ... azaru=true
je mi jasne ze km nebudou sedet, ale to uz je dnes asi pravidlem.
Dnes jsem akurat odpiskal tohle ->
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... 70&lang=cz
potom co mi prodejce poslal oskenovanou servisku, tak vidim ze zakladni servisni intervaly nebyli dodrzeny:
1. 29000km
2. 47000km
3. 71000km
v CARentu v Brne mi rekli ze servisni interval na vsechny focusy (rok 2007) je 20 000km, takze tenhle motor muze vydrzet tak 50 tisic a pak GO...
Co si o obech autech myslite? o tom z PF a o tom z KFZ?
FoKi ty tady pises ze mas pristup to databaze s VIN?
Ja kontroloval tenhle VIN v Cebii a tam nic o tom aute nemaji ->
WF0WXXGCDW7D38858 - je to z Nemecka z mobile.de 2.0 TDCi. Co si myslis/te o tomhle aute, kdyz nebylo pravidelne, resp. servisovano jak by melo?
Diky za komentare!
PS: Jeste jsem se dival na toto -> http://auto-re.cz/index.php?action=details&ID=1306
a psal do amilocar.cz ...
taky by me zajimalo, kde se daji takove info sehnat.
Zaujalo me tohle auto ->
http://www.autosoft.cz/soubory_autosoft ... azaru=true
je mi jasne ze km nebudou sedet, ale to uz je dnes asi pravidlem.
Dnes jsem akurat odpiskal tohle ->
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... 70&lang=cz
potom co mi prodejce poslal oskenovanou servisku, tak vidim ze zakladni servisni intervaly nebyli dodrzeny:
1. 29000km
2. 47000km
3. 71000km
v CARentu v Brne mi rekli ze servisni interval na vsechny focusy (rok 2007) je 20 000km, takze tenhle motor muze vydrzet tak 50 tisic a pak GO...
Co si o obech autech myslite? o tom z PF a o tom z KFZ?
FoKi ty tady pises ze mas pristup to databaze s VIN?
Ja kontroloval tenhle VIN v Cebii a tam nic o tom aute nemaji ->
WF0WXXGCDW7D38858 - je to z Nemecka z mobile.de 2.0 TDCi. Co si myslis/te o tomhle aute, kdyz nebylo pravidelne, resp. servisovano jak by melo?
Diky za komentare!
PS: Jeste jsem se dival na toto -> http://auto-re.cz/index.php?action=details&ID=1306
a psal do amilocar.cz ...
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
tech 11000e je nejakých 286000 + doprava a prihlaseni a jsi na cca 310000kc . nevim v cem je zpusobeny rozdil v cene u PF a KFZ ale to si asi kazdy domysli
to ze nekdo nedodrzel servisni intervaly je otazka jestli bude pokracovat zaruka ale vzhledem k tomu ze to je 4/2007 tak pokud nebyla dokoupena prodlouzena tak zaruka uz neplati . takze je jedno jestli nedodrzel nebo dodrzel prohlidky , a nevim proc ve fordu tverdi ze ve 130000 je motor KO , je pravda pokud tam je filtr pevných castic tak se musi vymenit nebo odstranit a pak bezna udrzba a setrne zachazeni - kvalitni nafta a nechat po dlouhe jizde vychladnout turbo .
historii pokud nebylo neco delano na zaruku nikdo nezjisti , pouze se servisni knizky .

to ze nekdo nedodrzel servisni intervaly je otazka jestli bude pokracovat zaruka ale vzhledem k tomu ze to je 4/2007 tak pokud nebyla dokoupena prodlouzena tak zaruka uz neplati . takze je jedno jestli nedodrzel nebo dodrzel prohlidky , a nevim proc ve fordu tverdi ze ve 130000 je motor KO , je pravda pokud tam je filtr pevných castic tak se musi vymenit nebo odstranit a pak bezna udrzba a setrne zachazeni - kvalitni nafta a nechat po dlouhe jizde vychladnout turbo .
historii pokud nebylo neco delano na zaruku nikdo nezjisti , pouze se servisni knizky .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
FoKi,
takze ty myslis, ze focus z KFZ, muze byt ok, i kdyz nebyl servisovan jak mel?
ve Fordu netvrdili, ze ten motor to nemusi ustat, ale taky ze musi. Kdyz ma ted najeto cca 77 000km, tak vzhledem, ze se neustale protahovali intervaly vymene a specialne diesel je na to citlivy, tak oni nemuzou rict (pochopitelne), jak dlho ten motor jeste pobezi ok.
Nekde jsem tady cetl, ze bys ty taky mohl sehnat Fofo
Je to pravda? Mohl bys i pro me?
/d/
takze ty myslis, ze focus z KFZ, muze byt ok, i kdyz nebyl servisovan jak mel?
ve Fordu netvrdili, ze ten motor to nemusi ustat, ale taky ze musi. Kdyz ma ted najeto cca 77 000km, tak vzhledem, ze se neustale protahovali intervaly vymene a specialne diesel je na to citlivy, tak oni nemuzou rict (pochopitelne), jak dlho ten motor jeste pobezi ok.
Nekde jsem tady cetl, ze bys ty taky mohl sehnat Fofo

/d/
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
nejvic prejel na zacatku jinak to bylo + - do 3tis km . coz je si myslim v norme .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Pridavam se k ostatnim, ted v zari sem koupil od nej auto v plny palbe, samozrejme ze vypadalo nadherne a vymazlene.
Naposledy upravil(a) Jize dne 24.11.2012 13:41, celkem upraveno 1 x.
- tomason
- Test driver
Mě to rachtá taky dvouhmoťák ,ale to záleží kdo s tím jezdil a to nijak neovlivníš občas to zaklepe i autem ,ale jezdí to pořád .
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI