FF 1.8tdci - občas nereaguje na plyn

Danya4
Nováček
Nováček

Re: Nereagujici pedal plynu

Příspěvek od Danya4 » 25.03.2009 17:05

ostomas píše:Mam takovy lehci problem. Obcas se mi stane ze nastartuju a nereaguje mi plynovy pedal, proste mackam a nic se nedeje a za asi po pul minute kdy rucicka otackomeru ruzne kolisa nahoru a dolu zacne pedal reagovat. Nevim cim by to mohlo byt. Palivovy, vzduchovy filtr ci EGR ventil, ci neco jineho? Uz jsem s tim byl jednou v autorizovanem servisu a diagnostika nehlasila vubec nic, takze rekli ze nevidi v nicem problem.
Od 08/2008 mam fofo II 2.0 TDCi r. 2005 120 000km a třikrát se mi stalo přesně to samé co popisuješ. Zatím ale vždycky plyn po cca. 10 sekundách začal normálně reagovat takže to neřeším.... zatím :lol:
fofo II kombi r.v. 2005 2.0 TDCI Titanium

Lukáš.Lysik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Re: FF 1.8tdci - občas nereaguje na plyn

Příspěvek od Lukáš.Lysik » 25.03.2009 18:20

čau, tak jsem zkoušel, cos popisoval a motor mi reaguje asi tak, jak píše georgi69. Takže jsem ti moc nepomohl, co :? Držim palce, ať se ti problém podaří rozlousknout :D
F.F. ll FL 2008 Trend 1,8 TDCi maxpower

pár fotek https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 97&t=15521

Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 25.03.2009 21:42

V manuálu píšou o tom, jak se chová pedál plynu, když odejde, takže ve hře to být může a asi s tím počítají.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

yoyo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yoyo » 26.03.2009 14:18

myslim, ze orig.soft, lebo aj servisak hovoril, ze skusia prepalit, maju nejaky novy.
ale inak, SilverGhost... je to cele divne, kamaratovi na 1,6 TDCi prepalili soft a nefungovalo mu ESP alebo ABS... motor isiel lepsie, ale vratili mu to nazad. cim dalej, tym viac mam pocit, ze tieto fordy... no skoda reci... kua...
skratka sa nenechaj odbit.
FoFo II Ti-VCT Ghia, K&N, -30 mm eibach

SilverGhost
Junior
Junior

Příspěvek od SilverGhost » 26.03.2009 15:03

Kromě toho, že ŽIJEME V DOBĚ ŠMEJDU, tak navíc každý druhý ten šmejd MÁ V SOBĚ FIRMWARE. Ten firmware nás jednou zabije :!: Je všude. Třeba malý, ale je tam. V autě je patřičně velký - tím hůř. Po mohutném nástupu RFID bude mít svůj firmware možná i každé triko. Už se těším, až si budu updatovat svůj firmware v zimních botách, protože chybová hláška mojí bundy mi pořád tvrdí, že moje letní boty nejsou kompatibilní k mojí zimní bundě :mrgreen:
byl 2008-2012: firemní Ford Focus 1.8TDCi 85kW, r.v.2008 , Obrázek
Obrázek

Dajlr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dajlr » 26.03.2009 15:14

Checht :lol: tak tohle mně fakt pobavilo, jinak stim FW máš svatou pravdu :) Jelikož jsem dělal na technický podpoře tak přesně vím o čem mluvíš... Něco Vám nejde ? A máte poslední fírmware ? A co to je za zařízení ? Jooo tohle tak tam je ten poslední nahovno ... nahrajte ten předpředposlední, ale tam zas nefunguje tamto ale to vy vlastně nepotřebujete takže to bude OK :mrgreen:
FFII 2006 90 000Km 1,8 TDCi 115PS
[img:ywsnl4am]https://www.focus.kvalitne.cz/black_group.gif[/img:ywsnl4am]
GALERIE:[url:ywsnl4am]https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 25#p206625[/url:ywsnl4am]

rocky7x
Nováček
Nováček

Příspěvek od rocky7x » 11.05.2009 13:59

Ahoj,
Mne sa dnes stalo presne to iste: nastartoval som a plyn nereagoval vobec na tlacenie - proste mrtvy pedal. Tak som auto vypol, nastavil kluc do druhej polohy kde svietia vsetky kontrolky a pockal kym ta velka stredna vrchna cervena kontrolka (uplne hore, nad informacnou ikonou 'i') zhasne (cca 2 sekundy) a nastartoval potom (pripominam ze mam benzin a nie diesel, takze ziadne zhavenie nie je treba). Pedal uz reagoval uplne v pohode, tak ako ma. Mam dojem, ze tym ze je ten plynovy pedal uplne elektronicky (nie je tam ziadne lanko), tak pri startovani potrebuje urcitu kratku dobu na "nabootovanie" tej elektroniky a ked klucom nastartujes auto prilis rychlo (dajme tomu skor nez ta cervena kontrolka zhasne), tak sa ta elektronika jednoducho nenabootuje. A mozno je to len tym ze som IT technik a rozmyslam tym smerom ;-) Ale zatial mi to logiku dava ;-)

SilverGhost
Junior
Junior

Občas nereaguje na plyn - Po návštěvě v servisu

Příspěvek od SilverGhost » 12.05.2009 17:00

Pokud to někoho zajímá - pokračování problému "občas nereaguje na plyn", který jsem psal zde:
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 89#p312789

Tak jsem to zkusil, odhodlal jsem se, navštívil jsem servis - no nebudu to protahovat - NIC :evil:
Ne, že bych to tak trochu nečekal, ale zkusil jsem to.

Chápu, že je to problém zjistit, když se něco děje OBČAS. Oni pokud nevidí žádnou chybu v řídící jednotce, tak je všechno prostě OK. Jo, řídící jednotka si myslí, že je vše OK a až se v tom kvůli nereakci na plyn někde sešrotuju, tak si můžu říct, že jsem to alespoň skusil :lol: A řídící jednotka si může napsat do zápisu error, driver is not responding :twisted:

Něco malinko jsem se při závěrečné diskusi přeci jen dozvěděl. Tenhle model má jinou řídící jednotku než ty starší, takže to, že můj kolega stejný problém vyřešil na o dva roky starším FF ("stejný" 1,8tdci 85kW)přehráním software není nic platné, protože pro mojí jednotku žádný aktuálnější software není a ten starý tam dát nejde...

Takže jinými slovy stále platí můj soukromý subjektivní a zaujatý názor 8) pro výběr Fordu Focus 1.8tdci - nebrat do města, pokud si to důkladně neodzkoušíte při jízdě ve městě a nejste s tím spokojeni. Je možné, že se to liší kus od kusu, je možné, že starší vozy mají lepší software a novější horší... Ten firmware nás prostě fakt zabije.
Obrázek

rafko31
Nováček
Nováček

Příspěvek od rafko31 » 25.07.2010 16:17

SilverGhost píše:Ještě jednou to popíšu, někteří kolegové se stejným motorem to také podobně popisují, tak bych se docela divil, kdyby tady nebyl nikdo, komu by to také dělalo. Možná někdo zná řešení :P
Situace 1: na křižovatce se chci rozjet, trochu si zmáčnu pedál plynu, motor nezareaguje, neroztočí se,až tak s 1s zpožděním. Někdy stihnu ještě jednou ubrat a přidat plyn v marné snaze ho roztočit.
Situace 2: zpomalím na průjezd např. křižovatkou, tu projedu třeba na neutrál a pak si zařadím dvojku na výjezd a chci trochu zvýšit otáčky, aby motor nebyl konfrontován přes spojku natvrdo se silnicí, aby se prostě z toho volnoběhu mírně roztočil. To se nestane, takže motor je natvrdo roztočen přes spojku za doprovodu mírné neplynulosti jízdy :roll:

Jezdit se s tím samozřejmě dá, dělá to jen občas, ale při městském provozu to prostě je věc, na kterou musím neustále myslet, musím se tak nějak vciťovat do motoru. Při střídání klasického (starého dobrého) benziňáka s 1.8 tdci je rozdíl velmi drsný....

Osobně mám pocit, že řídící jednotka má zrovna chvilku, kdy prostě nedovolí motoru z nějakých důvodů jít do otáček (emise?, deprese?, volná chvilka? :roll: )... Možná by to chtělo jiný firmware, rychlejší procesor, co já vím, máte nějaký tip na kvalitní firmware do focusu 1.8tdci :D ? Možná nejlépe od PSA, ti tomu prý alespoň trochu rozumějí :twisted:
Ahoj
Chcem sa opytať či sa ti podarilo prisť na pričinu javu ktory si popisoval (viď vyššie citovaný) ... lebo mne to robi to same.. a privadza ma to do zufalstva.. diagnostika nic neukazuje,.. a fakt je to dosť zlozite ist do krizovatky s tym ze neviem ci z nej vyjdem cely :-(
dik za akukolvek odpoved... snad sa dozviem co tomu je

SilverGhost
Junior
Junior

Příspěvek od SilverGhost » 13.08.2010 10:17

A hele, další zoufalec :P
Sorry za pozdější reakci, je nějak málo času.
Abych to shrnul, motor se chová pořád stejně, už dva roky. Mám teď snad nejnovější firmware, protože to bylo v servisu, ale problém stále existuje. Subjektivně se mi zdá, že ten novější software je trochu lepší, ale ono je to asi spíše zbožné přání, já nevím.
Postě občas to přidá plyn až po sekundě.

Nevím, nezvyknu si na to asi nikdy 8O To auto to prostě dělá a nikdo mně nebude přesvědčovat, že ne. Chápu, že se to těžko někomu ukazuje, zvláště když to dělá jen někdy.
Starší modely 1,8tdci, se kterými jsem jezdil (asi neplní tu Euro 5..) to nedělají, tam jsem si to nevšiml. Dokonce se mi zdálo, že to nedělá ani ve zcela stejném a stejně starém modelu u kolegy :!: Takže prostě asi nějaká vada bůhvíčeho, ale kdo na to přijde, to teda nevím.
Existuje názor, že to mám zkusit přečipovat a bude po problému. Jenomže je to firemní auto na leasing, to si nelajznu.
Obrázek

rafko31
Nováček
Nováček

Příspěvek od rafko31 » 13.08.2010 10:27

to je to co napadlo aj mna.. ze to bud dam restartovat riadiacu jednotku ( ale neviem ci sa to da a ako sa to da).. alebo moznost druha ze ci by to pri prečipovani nepomohlo.. zalezi len na tom ci to je zalezitost softverova alebo niecoho ineho.. mne to robi len ked su horucavy.. teraz dlhsie bolo tak okolo 28-29 °C a neprejavilo sa to.. takze cakam na horucavy okolo 32°c a uvidime.. ci zazrakom sa to odstranilo alebo len ta teplota.. napadli na totizto dve veci... poprve: nedavno mi to nedalo ked som siel z jednej sportovomotoristixkej akcie tak som si vyskusal maximalku na mojom.. okolo 195 km ( na tachometri) a ci pri tom ako som to "pretiahol trosku" ci som neprefukol vsetky zakutia motora :-) a preto mi to uz neblbne.. alebo proste ako pisem ze to caka len na vyssiu teplotu a vtedy to spravi opat a zistim ze to je rozhodne horucavami...

ale ci to je prible nejakeho cidla ktore ked je mu horuco dava zle info... alebo ci to je softver.... alebo jeden pan mi spominal ci intercooler nenasaje na krizovatke horuci vzduch a to to robi? ( ale to by potom vsetky auta mali ten problem)

tak skoda.. nepotesil si ma :-) ja ze povies ze si urobil to a hento a vsetko je preč a ze to stalo dohromady 1€ :-)
ale i tak dik za odpoved

caka ma chorvatsko tak uvidim co bude ako bude :-/

SilverGhost
Junior
Junior

Příspěvek od SilverGhost » 13.08.2010 10:31

Na dlouhé cestě po dálnici to vůbec nepoznáš, to je v pohodě. Pokud teda nepojedeš v koloně, to tenhle motor vyložené nesnáší :bebng:
Obrázek

rafko31
Nováček
Nováček

Příspěvek od rafko31 » 13.08.2010 12:46

po navrate podam spravu :-) ze co a ako

jackdaws
Junior
Junior

Příspěvek od jackdaws » 11.10.2010 15:52

TripleJay píše:Podobne aj ja, niekedy sa mi stane ze vystartujem pomaly, resp. pomalsie. Je to vtedy ked sa akoby pohnem uplne bez plynu, len na spojke, a potom ked pridam plyn to chvilu trva kym sa to rozbehne, ale ked sa pohynam klasicky s pridanim plynu pri pustani spojky, no problemo :wink:
take nieco sa deje aj mne kde pri rozjazde na krizovatke niekedy trva a aj ked pridam plyn trva mu to nejaku sekundu dve kym potiahne...
Focus 1,8 TDCi 85kW Hatchback, Collection 2007, model 2008

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 11.10.2010 16:24

To dělá řj a turbo prostě přišlápni a podrž mu spojku na konci a hlavně to chce lepší naftu,pak je to mnohem lepší.To není žádná vada,jak se tady domníváte dělají to auta bez filtru co plní EIV.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 2004 - 2011“