Drnčení v interiéru
- Anduril
- Test driver
Re: drncanie v interieri
Tak to mam uplne to stejne no. Ale odstranit nevim. V servisu kontrolovali lanka razeni atd a nic prej nenasli. Dela mi to druhym rokem, co auto vlastnim a nijak se to nemeni.
- FLA
- Zkušený
Mne sa to objavilo ked mi stelovali kulisuradenia pred tym som s tym nemal ziaden problem.
predtým:
C-Max 1.6 85kW TDCi Titanium X
Focus Combi Ghia 2007 1.6L Duratec-16V Ti-VCT
Focus Combi Trend '99 1.8TDdi
- obov
- Nováček
Zdravím Vás pánové,dám Vám sem foto mého bývalého problému-cvakání v zadní pravé horní části kufru ...a příčina - dva k sobě nabodované plechy.Projevovalo se to jen za jízdy ,prostě když se chvěla karoserie...
Ford Focus II 1.8 , 92kW Duratec ,Titanium ,12/2006
- Anndy
- Test driver
A co si s tym urobil?
- obov
- Nováček
Přihnutí plechu,vypodložení stahovací páskou,zatim je klid
,ale jde tady o to že jsem to místo vůbec našel,kdyby to začlo znovu ,tak jdu už na jistotu po tomhle místě.Původně to vypadalo na ťukající kabeláž o karoserii eventuelně hadička k odstřikovačům....Teď je to taková pohoda bez toho cvakání 

-
- Člen klubu
Preco to povolilo? Hrdza? Alebo bolo auto buchnute zozadu/zboku?
- obov
- Nováček
Hele,mám to auto 2měsíce a po prohlídce v servisu u kámoše jsme nenašli příznaky bouraného auta,krom toho měsíce i roky vylisované na dílech sedí,ani rez......Spíš to bude špatně nabodovaný spoj,eventuelně mezi těmi plochami je nějaký tmel,který se časem a kroucením karoserie vytratil.Dal jsem to sem proto,aby ti kdo hledají zdroj hluku-vrzání,cvakání atd. viděli,že to může být i takováhle záležitost i když to zní tak,jako že kabel klepe o karoserii 

-
- Člen klubu
Mna len zaujimalo, preco to povolilo. Vies, nie je to bezne 

- Anndy
- Test driver
mne pripada zla konstrukcia, zle prevedenie, kombik sa velmi kruti - obzvlast tento focus. Aspon moj. Takze dovoov je vela. Ja sa skusim pzriet tiez na to, kezde pri jazde zozadu mi nieco neskutocne "hrka" ale pri stojacom aute to nemozem odhalit. Dokonca mam podozrenie na cele piate dvere - ako sa kruti karoseria, tak dvere by mohli buchat... ale mozno to bude oba toto.
- obov
- Nováček
mě se to taky nepodařilo odhalit ,když auto stálo.Tak jsme to projeli s kámošem ,já byl v kufru a vyposlouchal přibližně oblast.No a když jsme přijeli tak jsem do auta různě strkal ,skákal v kufru a nic.Pak jsem zkoušel 5té dveře a bingo! když jsem je otevřel přibližně do půlky s zkusil hejbat do stran ,ozvalo se to nechutný tukání,cvakání...a dál je příběh znám... 

-
- Nováček
Ahoj páni mám cca mesiac Focus 2,0 TDCi combi druhá generácia. Auto bolo opravované po búračke na prdelku. Všetko nové diely . A zozadu mi stále niečo drnčí hlavne pri nerovnostiach . Už som sa vozil aj v kufri a počúval od kadiaľ to ide. Pravý zadný stĺpik je miesto od kadiaľ to ide. Zadné dvere to nie sú tie som rozobral a bez tapacíru som to počúval , opäť v kufri zatvorený.
Pokúsil som sa to riešiť dosť prasácky nastriekal som do toho stĺpiku pur penu. Bohužial žiadny výsledok !
Teraz som našiel túto možnosť s povoleným spojom.
No asi to bude práve to isté aj u mňa. Lebo už vážne netuším čo by to mohlo byť. Všetky káble som vytesnil molitanom.
Tak zajtra to skúsim pozrieť. Zvuk je drnčivý - nie praskavý, tak ako píše kolega.
Držte palce -lebo mi to lezie poriadne na nervy.
Pokúsil som sa to riešiť dosť prasácky nastriekal som do toho stĺpiku pur penu. Bohužial žiadny výsledok !
Teraz som našiel túto možnosť s povoleným spojom.
No asi to bude práve to isté aj u mňa. Lebo už vážne netuším čo by to mohlo byť. Všetky káble som vytesnil molitanom.
Tak zajtra to skúsim pozrieť. Zvuk je drnčivý - nie praskavý, tak ako píše kolega.
Držte palce -lebo mi to lezie poriadne na nervy.
FoFo kombi 1,8 Tddi 66kw r.v.2004 plus FoFo II kombi 2,0 TDCi Ghia
-
- Nováček
Ahoj všem, doufám že mi někdo poradí:) Mám Focuse 2009 2.0i kombíka a začalo mi něco drnčet v interieru, ale pouze od 3000 ot - 3500 ot jindy je krásně ticho. Zvuk je nejvíce slyšitelný v případě, že vytočím motor na cca 4000 ot a nechám otáčky padat. Tento zvuk lze eliminovat v případě, že přimáčknu řadící páku na libovolnou stranu ( např přimáčknu více zařazenou trojku) - Převodovku nepodezírám dělá to jak na volnoběh tak za jízdy s vyšlápnou i nevyšláplou spojkou. Zvuk se opravdu line z interieru od motoru krásně ticho i když člověk točí v udávaném intervalu. Zvuk je slyšitelný pouze uvnitř auta.
Díky za rady V.
Díky za rady V.
FFII combi 2009 - 2.0i syda LPG
-
- Nováček
Tak dneska mi to nedalo a rozebral jsem část interieru a mám následující zjištění: Vibrace ustanou když lehce zatáhnu za vrchní táhlo řazení, které je přichyceno k řadící páce. Bohužel stále nejsem schopen identifikovat zdroj vibrací. 

-
- Nováček
Vyřešeno!! Byl ruplý spodní silent blok na převodovce, kde se vibrace přenášely až do interieru.
- sakalnr
- Nováček
Tak riesim podobny problem s vrzganim na spolujazdcovej strane konkretne niekde okolo okna. Vrzganie zacina cca od rychlosti 100 km, rano (zrejme vlhkostou) zvuky nepocut. Akonahle otvorim okno, vrzganie prestane. Spolujazdec vsak tvrdi, ze tie zvuky vychadzaju z B stlpika ako vychadza pas. Tak teraz neviem, ramy som uz ponatieral, tak isto tesnenia nic vsak nepomohlo asi bude musiet ist dole tapacir prip. plasty zo stlpika a nejak to vytesnit nejakou paskou, je to fakt na nervy.
Nejake rady?
Nejake rady?
je: Ford Focus lll kombi 1,6 TDCi 70 kw (11/2011)
bol: Ford Focus ll kombi 1,6 16V 74 kw (9/2009)
bol: Ford Focus l kombi 1,6 16V 74 kw (6/2001)
bol: Ford Focus ll kombi 1,6 16V 74 kw (9/2009)
bol: Ford Focus l kombi 1,6 16V 74 kw (6/2001)