Presne takto ma vyzerat vzduchovy filter pre Duratec HE. Inak skoda ze moj je fijalovy, k mojdrej metalize by sa mi viac hodil ten na obrazku...
Pani, mam ale jeden problem. Pisal som davnejsie, ze obcas mi motol nechcel startovat a stacilo pridat plyn a motor naskocil. Neskor mi zacali po starte malicko kolisat otacky. No a posledne tyzdne neskurocna zmena k horsiemu. Nie je problem nastartovat na prvy krat, chyba je v tom, ze mi velmi lietaju otacky. Najpr klasika okolo 1000, potom vyskocia asi na 1500 a okamzite prusko klesnu na 500 a motor zhasne... nepomoze ziadne pridavanie plynu, skratka otacyk idu dole aj ked sa snazim motor vytocit. Po druhom nastartovani uz je to lepsie, ale minimalne prvych 15-20 sekund musim nechat motor ukludnit, ak nechcem pri pridavani plynu a pustani spojky motor trapil pri kolisani otacok. Je to velmi neprijemne.
Na jednom webe som sa doctial nasledovne:
V modeloch zo začiatku výroby sa v prípade zážihových motorov môžu objaviť chybné snímače polohy plynového pedála a tiež nepravidelný chod motora na voľnobehu, čo bolo spôsobené chybným spínačom voľnobehu škrtiacej klapky.
Može tento problem sposobovat prave zla funkcnost skrtiacej klapky? U mna sa problem ale prejavi len pri starte, neskor uz pri volnobehu otacky nelietaju...