LPG - montáže a zkušenosti sem...
- sitalik
- Nováček
Re: LPG - montáže a zkušenosti sem...
jak moc realny jsou ty kilometry? auto jsi kopoval nove nebo ojete z bazaru? Podle me to bude propaleny pist, pokud to ma opravdu 110tis km a z toho 50tis na LPG, coz tedy neni o moc lepsi a uz vubec levnejsi zavada.
Jen pro zajimavost, jaky styl a prifil trate prevazne jezdis? spise rychleji bez ohledu na spotrebu a dalnicni provoz, mam pravdu?
Jen pro zajimavost, jaky styl a prifil trate prevazne jezdis? spise rychleji bez ohledu na spotrebu a dalnicni provoz, mam pravdu?
- jurajs84
- Nováček
Kilometry jsou snad reálné, kupoval jsem to v Eurodieslu v Brně. Mělo to najeto 20tis. a stáří půl roku. Odhad stylu jízdy je přesný. Jezdím většinou dálnici bez ohledu na spotřebu.sitalik píše:jak moc realny jsou ty kilometry? auto jsi kopoval nove nebo ojete z bazaru? Podle me to bude propaleny pist, pokud to ma opravdu 110tis km a z toho 50tis na LPG, coz tedy neni o moc lepsi a uz vubec levnejsi zavada.
Ford Focus II, 1,6 74kW LPG, r.v. 10/2007, Style X, černá met. (Panther)
- 321910336
- Zkušený
co tam máš za systém a kde to dělali?
- sitalik
- Nováček
jj, to odpovida, motor jezdil casto na vnejsi care zatizeni na nedostatecne obohacenou smes -> vysoke teploty horeni -> propaleni pistu.
-
- Nováček
Chlapi jen takové téma do pranice.mám namontováno lpg. jezdím na něj asi 3 měsíce,mám najeto 8500 km.mám hlpropan. přívstřik benzínu od 4000 otáček.zatím jsem bez přimazávání flashlube. co myslíte mám to přimazávání domontovat,nebo stačí ten přívstřik.myslel jsem že stačí přívstřik,ale jak to tady tak čtu tak si sám nejsem jistý.díky za rady.
Ford focus II, 1,6 16V, lpg,74 kw, r.v.2005, silver moondust
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
juradu: proč téma do pranice? se to tu omílá furt dokola
než si dal LPG, měřil si vůle ventilů? seš si jistej, že LPG šlo do motoru, který je ve 100% kondici? atd, atd, atd ... na fóru jsi registrován dost dlouho na to, abys měl toto vlákno naštudovaný a mohl se ještě před montáží sám rozhodnout, zda si přímaz dáš nebo ne
pravděpodobně ses rozhodl ho nedat, jó je to těžký a držím pěsti ať LPG slouží s nebo bez přímazu
ve firmě, kde proběhla montáž nebyla o přímazu řeč vůbec?

-
- Nováček
Mira: Věř tomu,že to mám tady tak prostudované,že to umím nazpaměť.bavili jsme se o přímazu,ale ten co to dělal,tak říkal že tomu flashlube nějak moc nevěří.říkal že mi pomůže ten přívstřik paliva od 4000 otáček.nikde jsem se tady totiž nedočetl jestli to je plná náhrada za flashlube.byl jsem rozhodnutý,že flashlube nepotřebuju,ale jak to tady čtu ,tak jsem stále víc přesvědčený o tom,že ho tam asi doinstaluju.auto má najeté 130 000km a chci aby mi dlouho vydrželo.na nové bohužel nemám.
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
juradu: nevím jaký jsi divoch co se plynu na podlaze týče, ale zamyslel jsi se nad tím jak často jsi v zátěži nad 4tis. otáček a hlavně jak dlouho to v těch otáčkách držíš? Pokud jezdíž v běžném provozu, tak ten přívstřik jako bys neměl 

-
- Nováček
Mira no žádný střelec nejsem.nad 4000 se dostávám fakt jenom občas.takže můžu to chápat tak,že by si byl pro flashlube? Asi to tak i dopadne.
-
- Člen klubu
Potom pozor. Nemozes jazdit ani po dialnici vo vyssich otackach. Pretoze obcasne zrychlovanie cez 4000ot. ten motor prezije. Kontinualnu jazdu po dialnici cez 4000ot. nie.
-
- Nováček
Ventily jsou nad 4000 ot. při trvalé jízdě na LPG vzhledem k vyšší spalovací teplotě enormně zatěžovány a tyto motory nejsou na to konstruovány, jen motory flexifuel mají odolnější ventily a lépe snášejí zástavbu na LPG.Ventily je třeba kontrolovat jak při zástavbě, tak pro klid duše každých 20- 30 tisíc km , oprava hlavy vyjde daleko dráž a ventily se opravdu zaklepávají, měřím si to a jeden hrníček na výfukovém jsem už po 60 tisících na LPG brousil na magnetce o 0,1 mm.
FOCUS 1.6 16V kombi modrá metalíza 2001
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
juradu: Já flashlube mám, asi tak. A určitě bych poslechl na tvém místě rad Kombíka, sitalika, apod.
Ti dva jmenovaní si v těch svých motorech šťourají sami, takže z nich mluví zkušenost
Nemám pravdu chlapci

-
- Nováček
Chci si poridit focuse 2.0 107kw tovarni zastavbu. Tento motor nema privstrik ani flashlube, je snad spoleh na to, ze to vydrzi? 

Naposledy upravil(a) yeaah dne 14.02.2014 14:36, celkem upraveno 1 x.
FFIIC 2.0 LPG
- smoula
- Test driver
Vždyt jsem ti psal, že pokud kupuješ po FL, tak ten má silnější sedla ventiů, tak pohoda 

-
- Nováček