Nepér píše:Zde je slibovaný návod pro ty, kteří mají patice včetně kabeláže ale po vložení žárovek tyto nesvítí: ...
Super návod, ale měl bych dotaz: Jak to, že Vám to funguje a mě ne?
Mám FoFoII r.v. 2006, objímky a dráty byly nataženy.
Podle návodu jsem propojil černo-bílý drátek (-) od žárovek se žluto-černým od stropního světla a pořád jsem nesvítil.
Problém byl v tom, že (+) napětí k žárovkám (oranžovo-bílej drátek) také nebylo k žárovkám přivedeno. Zjistil jsem, že oranžovo-bílý drátky jsou ve svorkovnici C102 na pozici 35, jenže pod nimi není žádný kontakt. Ovšem podle Nepérových fotek jsem zjistil, že na této pozici taky nemá žádnej kontakt.
Chtěl bych se proto zeptat, kam máte zapojený oranžovo-bílé drátky od žárovek? Musí být zapojený asi někam jinam, jinak by to přece nesmělo fungovat...
Já jsem to vyřešil tak, že jsem ještě propojil oranžovo-bilý od žárovek na pozici 35 s (tuším - už byla skoro tma) červeno-černým na pozici 33, oba ve svorkovnici C102. Ten červeno-černý drát na pozici 33 je chráněn pojistkou č. 49 (15A) (v manuálu je něco jako "Přívod od baterie ke spínači osvětlení"). No a už to konečně funguje...
Třeba to někomu pomůže, kdo by měl podobný problém... Jen si to radši nejdřív proměřte, protože to vypadá že i zapojení drátků je pomalu v každém FoFo originální

Kdyby někdo potřeboval, můžu to nafotit...