Osvětlení prostoru pro nohy vpředu
- Loco
- Nováček
Re: Osvetlenie priestoru pre nohy v predu - ziarovka?
to Fáčko je ovšem VELKEJ krasavej 

- Nepér
- Zkušený
Fáčko je dost dobrý, proto jsem si pořídil FoFo, aby se zbytečně v zimě neničilo 
Jo, jinak to propojení 41/C102 na 13/C98 funguje, zdá se. Svítí to jak má - po zavření dveří to plynule dohasíná, společně se stropním světlem. Měl jsem jen napíchnutý drátky, zítra to propojím načisto a udělám pár fotek.

Jo, jinak to propojení 41/C102 na 13/C98 funguje, zdá se. Svítí to jak má - po zavření dveří to plynule dohasíná, společně se stropním světlem. Měl jsem jen napíchnutý drátky, zítra to propojím načisto a udělám pár fotek.
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- Loco
- Nováček
vymazaná citácia
paráda! fotky by bodly, koukám do těch dvou el. plánků a moudrej z toho nejsem
dík
paráda! fotky by bodly, koukám do těch dvou el. plánků a moudrej z toho nejsem

- Nepér
- Zkušený
Nebude to náročné. Asi by na to byly ideální takové ty prořezávací spojky, kterými třeba připojují elektriku od tažného zařízení k instalaci auta. Já se toho ale nebojím, tak to fiknu, připájím a zatáhnu do termobužírky
//edit: tak lenost zvítězila a chtěl jsem to mít rychle hotovo, takže má první zkušenost s rychlospojkami 

Naposledy upravil(a) Nepér dne 24.02.2010 23:57, celkem upraveno 1 x.
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
na konektoru 102 kabel z pozice 41 (cernobilej ) a na konektoru 98 pozice 13 (cernozlutej )Loco píše:
moudrej z toho nejsemdík
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- Loco
- Nováček
vymazaná citácia
oke, tak s touhle nápovědou bych to moh zmáknout i já
oke, tak s touhle nápovědou bych to moh zmáknout i já

- Nepér
- Zkušený
Zde je slibovaný návod pro ty, kteří mají patice včetně kabeláže ale po vložení žárovek tyto nesvítí:

Kromě vyobrazenáho materiálu a nářadí se ještě hodí černá izolační páska, lámací nůž a montážní svítilna.
1) ZJISTÍME KÓD RÁDIA! Pokud je rádio původní, měl by být správný kód na nálepce v přihrádce, pokud tam tedy je samotná nálepka. Pokud ne, je třeba hledat v dokumentaci k rádiu, případně využít hledání na tomto fóru a kód zjistit podle výrobního čísla. Rádio také zapomene čas, nastavení hloubek/výšek a fade/bal, nastavení AVC i další uživatelská nastavení obou úrovní MENU (dlouhý/krátký stisk), proto je vhodné tato nastavení předem projít a zaznamenat, abychom se pak nedivili.

2) Odstraníme kryt, máme-li ho, povolíme žluté rychloupínací šroubky a spustíme pojistkovou skříňku dolů. Nyní jsou vidět obě svorkovnice. C102 a C98.

3) Zatlačením na západky odklopíme kryt svorkovnice C102, čímž jí zároveň odpojíme od skříňky. Před odpojením konektoru se znovu ujistíme, že známe kód rádia!
Nyní můžeme identifikovat svorku č. 41, do které vede dvojice černobílých vodičů, jsou to "mínusy" od obou žárovek.

Vytáhneme konektor a ověříme, chybí-li kontakt č. 41. Pokud by zde byl, je třeba hledat příčinu někde jinde, rozhodně bych v tomto případě nic nepropojoval.

4) Vybereme si jeden z černobílých drátků, na který pomocí rychlospojky přicvakneme naší propojku. Nakonec je vhodné nový vodič uchytit pomocí izolační pásky ke svazku, s výhodou lze využít i původní stahovací pásek.

5) Přesuneme se na svorkovnici C98, zde identifikujeme žlutočerný vodič na svorce č. 13. Je to zem, spínaná pro stropní světlo. Zatlačíme shora na západku a konektor odpojíme. Pomocí lámacího nože opatrně odstraníme asi 6 cm původní izolační pásky a opět pomocí rychlospojky přicvakneme druhý konec naší propojky.

6) Obnovíme izolaci, zároveň omotáme i rychlospojku a pomocí izolační pásky celkově urovnáme náš výtvor.

7) Zasuneme obě svorkovnice zpět. Pokud jsme dosud neosadili žárovky, uděláme to nyní. Doporučuju slabší, než 5W, tedy celoskleněnou W3W nebo W2W. Pojistkovou skříňku "zavřeme" nahoru, utáhneme rychloupínací šroubky a vrátíme zpět kryt. Do rádia zadáme kód (první pozice tlačítkem "1", druhá tlačítkem "2"... potvrdíme tlačítkem "5") a uvedeme uživatelská nastavení do původních stavů.

Pokud už stropní světlo automaticky zhaslo, znovu zavřeme/otevřeme dveře, nebo stiskneme odemykací tlačítko na dálkovém ovladači. Nyní by se mělo osvětlení rozsvítit současně se stropním světlem.
Uklidíme po sobě nepořádek, na který je teď mnohem lépe vidět. Díky důmyslnému umístění žárovek vidíme i v prostoru pro nohy cestujících na zadních sedačkách (nevozíme-li pod sedačkami startovací kabely a řetězy v igelitkách, jako někdo...). Zároveň je třeba konstatovat, že by bylo třeba ve voze také občas vyluxovat koberečky.

Kromě vyobrazenáho materiálu a nářadí se ještě hodí černá izolační páska, lámací nůž a montážní svítilna.
1) ZJISTÍME KÓD RÁDIA! Pokud je rádio původní, měl by být správný kód na nálepce v přihrádce, pokud tam tedy je samotná nálepka. Pokud ne, je třeba hledat v dokumentaci k rádiu, případně využít hledání na tomto fóru a kód zjistit podle výrobního čísla. Rádio také zapomene čas, nastavení hloubek/výšek a fade/bal, nastavení AVC i další uživatelská nastavení obou úrovní MENU (dlouhý/krátký stisk), proto je vhodné tato nastavení předem projít a zaznamenat, abychom se pak nedivili.

2) Odstraníme kryt, máme-li ho, povolíme žluté rychloupínací šroubky a spustíme pojistkovou skříňku dolů. Nyní jsou vidět obě svorkovnice. C102 a C98.

3) Zatlačením na západky odklopíme kryt svorkovnice C102, čímž jí zároveň odpojíme od skříňky. Před odpojením konektoru se znovu ujistíme, že známe kód rádia!

Nyní můžeme identifikovat svorku č. 41, do které vede dvojice černobílých vodičů, jsou to "mínusy" od obou žárovek.

Vytáhneme konektor a ověříme, chybí-li kontakt č. 41. Pokud by zde byl, je třeba hledat příčinu někde jinde, rozhodně bych v tomto případě nic nepropojoval.

4) Vybereme si jeden z černobílých drátků, na který pomocí rychlospojky přicvakneme naší propojku. Nakonec je vhodné nový vodič uchytit pomocí izolační pásky ke svazku, s výhodou lze využít i původní stahovací pásek.

5) Přesuneme se na svorkovnici C98, zde identifikujeme žlutočerný vodič na svorce č. 13. Je to zem, spínaná pro stropní světlo. Zatlačíme shora na západku a konektor odpojíme. Pomocí lámacího nože opatrně odstraníme asi 6 cm původní izolační pásky a opět pomocí rychlospojky přicvakneme druhý konec naší propojky.

6) Obnovíme izolaci, zároveň omotáme i rychlospojku a pomocí izolační pásky celkově urovnáme náš výtvor.

7) Zasuneme obě svorkovnice zpět. Pokud jsme dosud neosadili žárovky, uděláme to nyní. Doporučuju slabší, než 5W, tedy celoskleněnou W3W nebo W2W. Pojistkovou skříňku "zavřeme" nahoru, utáhneme rychloupínací šroubky a vrátíme zpět kryt. Do rádia zadáme kód (první pozice tlačítkem "1", druhá tlačítkem "2"... potvrdíme tlačítkem "5") a uvedeme uživatelská nastavení do původních stavů.

Pokud už stropní světlo automaticky zhaslo, znovu zavřeme/otevřeme dveře, nebo stiskneme odemykací tlačítko na dálkovém ovladači. Nyní by se mělo osvětlení rozsvítit současně se stropním světlem.

Naposledy upravil(a) Nepér dne 25.02.2010 12:22, celkem upraveno 2 x.
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- Nepér
- Zkušený
Takže teď už mohou svítit Loco i VlastaH.
Celá akce nezabere víc, než půl hodiny. Úprava a upload fotek a smolení toho textu ale zabere další hodinu a půl, tak si mě tu važte
Celá akce nezabere víc, než půl hodiny. Úprava a upload fotek a smolení toho textu ale zabere další hodinu a půl, tak si mě tu važte

Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- ybuba
- Pokročilý
Super práce, klobouk dolů
Škoda že není návod pro ty, kteří nemají ani ty patice a kabeláž, ach jo ...

Škoda že není návod pro ty, kteří nemají ani ty patice a kabeláž, ach jo ...

Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

- Nepér
- Zkušený
Koupit kabeláž včetně patic, rozebrat tu svorkovnici C102, na což jsem si netroufl a přidat to do ní
Nebo to přes rychlospojky nacvakat do té C98, to by mělo fungovat. Tedy mezi kontakty 7 a 13 na svorkovnici C98.

Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- Loco
- Nováček
Nepér: GOD BLESS YOU!!!
zejtra du na to, uvidí se, jak si dobrej v psaní dokumentů (je to supr), dám vědět.

- Nepér
- Zkušený
- ybuba
- Pokročilý
Tak to je už na mě bohužel moc složité, měl bych strach, že něco zkazímNepér píše:Koupit kabeláž včetně patic, rozebrat tu svorkovnici C102, na což jsem si netroufl a přidat to do níNebo to přes rychlospojky nacvakat do té C98, to by mělo fungovat. Tedy mezi kontakty 7 a 13 na svorkovnici C98.

Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

- Nepér
- Zkušený
Tak místo 5W žárovek jsem tam dal slabší 2W, tedy označení W2W. Je to lepší, takové intimnější
svítilo to moc.

Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- stand
- Zkušený
Souhlas, klasické w5w jsou nepříjemně svítivé, já je nahradil diodou..