Přečti si oleje.cz A3/B3 je o něco hustější, ale vyšší teploty spalování to moc neřeší. Pokud máš obavu, tak to raději Mobil 1 5W50 než nějaké běžné 10W40, tím si moc nepomůžeš, max cenově. Pokud jde o ty vyšší teploty (u toho lpg zase není co přehánět), tak spíš ukazatel kinematické viskozity. Zase Ford není žádný Fiat co potřebuje vyšší viskozitu pro dotěsnění tolerancí výroby.MH30 píše:Svíčky: no, to snad ohlídáme, na Motorcraftech je i označení NGK, takže pokud se to změní, mělo by se to poznat.
Olej: Ballu na foru doporučuje běžně 10W40, ale dokonce A3/B3. zdůvodňuje to celkem rozumně, dá se to najít. Hodně lidí si dalo tento olej od Q8. Hlavně u starších motorů bude vhodnější (větší vůle). To, co píšeš, má logiku, při vyšší teplotě bude viskozita menší a je tudíž otázka, jak nízkoviskózní A1/B1 bude ještě mazat... Já ale nevím jestli ta vyšší teplota spalování LPG se nějak výrazně projevuje na celkové teplotě motoru, resp. teplotě válců, hlavy atd. nebo se to uchladí chladícím systémem.
Dneska me dosla redukce za 69PLN belgie + holandsko.VH123 píše:Mám předepsáno 20 tisíc, měním po 15, protože to že se na motor při faceliftu prskne plastový dekl přes svíčky mě o pohodovém prodloužení intervalu o třetinu nepřesvědčilo.
Jo, je před dovolenýma, redukce do ciziny se hodí, dneska mě na poště čekalo za 19€ + 6€ poštovný tohle http://zkracovatko.cz/WaNx5r. To poštovný mě překvapilo, asi se začnu po německých e-shopech koukat ještě častěji, u nás bych za cenu dvou měl jednu a kousek, možná ani ten kousek ne. Zpracování dost precizní, CNC má dneska asi každý.
Budu měnit co 15 tkm - tak jak dosud. Asi to ale tentokrát taky nechám až po dovči, takže to trochu protáhnu. A nebudu experimentovat - zvolím zase "Motorový olej Ford Formula F 5W-30".MH30 píše:Dotaz k oleji, ale trochu jinak:
Po kolika tisících měníte olej při provozu na LPG?
Jestli je to včetně poštovného, tak je to super cena, necheš nahodit link pro ostatní?juros píše:Dneska me dosla redukce za 69PLN belgie + holandsko.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti