Příspěvek
od dub » 14.06.2012 10:11
Zdravím, tak jsem se také rozhodl po dlouhém váhání pro alternativní pohon lpg do svého C maxe 1,8 92kw Po pročítání na všech možných fórech a zjištování rozdílů o všech systémech jsem si nechal namontovat holadský systém Prins od jedné firmy z okolí Zlína. Cenově to není takový rozdíl od jiných nabídek ale kvalitou a následnou montáží si myslím, že určitě. Jak jsem vozidlo převzal, tak jsem včera po měsíci dojel na první kontrolu po dvou tisících km se zjištěním, ze je vše ok, další za rok nebo po 25tisícich. Celé jsem to otestoval jízdou přes Wroclaw do Rostoku a zpět. U spotřeby není rozdíl mezi benzínem a lpg, na to jsem se zaměřil v prvé řadě. Motor určitě ztichl, výkonově jsem necítil rozdíl ale určitě bude v kvalitě plynu, jelikož jsem vyzkoušel jak polský tak německý plyn. Zdálo se, že občas se pohupují volnoběžné otáčky podle toho, kde se natankuje. Cenově v Polsku to vychází kolem 18,-kč, v Německu kolem 22,-kč. Přimazávání jsem tam nedával, protože ještě nikdo objektivně nedokázal doložit smysl těchto zařízení, a já tam nato nemám ani nikde místo. Jediné co bylo doporučeno , tak kontrolovat svíčky a podle km ventily, jinak nic víc.
PS: už to tam mělo být dávno.
-
Přílohy
-

-

Ford C Max 1,8 92kw r.v.2008, LPG Prins VSI+ Valve Care
Ford C Max 2,0 TDCi r.v.2005
Škoda octavia 1,6 55kw r.v.1998
Škoda 125 5kv.1,3 r.v. 1994