LPG - montáže a zkušenosti sem...
- el_Barto
- Junior
Re: LPG - výrobce AC
moje rec milane ...
taky uz budu mit prestavbu zaplacenou, bohuzel ...
taky uz budu mit prestavbu zaplacenou, bohuzel ...
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik
- skier.n
- Pokročilý
milan26,el_barto: o čem je tu řeč?
-
- Junior
Najdi see skier.n moje poslední příspěvky, neboli nesnažte se šetřit na LPG, sice jsem platil o cca 9.000 méně, ale chovánímv HL PROPAN PRAHA šílený a jejich díly po čase vadné, teda aspoň ten jeden a co se týče seřizování, dělá to tam každý kašpar a taky to tak podle toho vypadá a zvuk ERRORU je více, než často
Jsem rád, že jsem to udělal a že teď začnu konečně jezdit za půlku, že aspon todle mi pomůže přečkat, než doplatim úvěr a zbavim se 1,6i LPG a koupim auto na dálnice. Asi nakonec Mondeo a hlavně naftu a pod 2litr už nikdy nejdu
Takže snad to v tom Neptunu nebude moc drahé ...

Jsem rád, že jsem to udělal a že teď začnu konečně jezdit za půlku, že aspon todle mi pomůže přečkat, než doplatim úvěr a zbavim se 1,6i LPG a koupim auto na dálnice. Asi nakonec Mondeo a hlavně naftu a pod 2litr už nikdy nejdu

Takže snad to v tom Neptunu nebude moc drahé ...

- el_Barto
- Junior
A moje prispevky vystihuji tzv negativni marketing
...

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
El-Barto na benzin jhsem nejel hodně dlouho jen jezdim než se to přepne chladici kapaliny mam dost 
Mira: v březnu jsem měnil svíčky a kabely a říkal že není potřeba měnit filtry a nechapu co myslíš tím "filtry kapalné a plynné fáze" ja vím jen o filtru co je takovy maličky a vypada jak vzduchovy

Mira: v březnu jsem měnil svíčky a kabely a říkal že není potřeba měnit filtry a nechapu co myslíš tím "filtry kapalné a plynné fáze" ja vím jen o filtru co je takovy maličky a vypada jak vzduchovy

- zbyndatvrd
- Nováček
Klvys: filtr kapalne faze je pred reduktorem. Reduktor -to je takova kouzelna krabicka, ktera premeni zkapalneny plyn v "plyn"
a ten se prozene jeste jednim filtrem na plynnou fazi. Ale tam bych problem nehledal, pokud startujes na benzin, jak rikas.

- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No já netvrdím, že ten problém tam je, ale z vlastní zkušenosti kterou mám z ledna tohoto roku si myslím, že by ten problém tam být mohl
Klvys podle toho co jsem pochopil neví zda mu v servisu LPG čistili/vyměnili filtry kapalné a plynné fáze. No a pokud některý z těch dvou nebo i oba jsou na pokraji svých sil, tak ŘJ LPG špatně vyhodnocuje bohatost směsi, mění nastavení a "nakazí" ŘJ benzínovou, která taky následně rozhodí ideální nastavení a problém se startováním je na světě.
Snažil jsem se to popsat tak, jak má laická hlava toto pochytila v LPG servisu, když jsem řešil problém se starty já a které trvali kolikrát i několik vteřin.
Ťuk, ťuk od tý doby vše O.K. a už předem myslím na prevenci
Klvys, bylo by dobré po odstranění problému dát vědět kde byla příčina

Snažil jsem se to popsat tak, jak má laická hlava toto pochytila v LPG servisu, když jsem řešil problém se starty já a které trvali kolikrát i několik vteřin.
Ťuk, ťuk od tý doby vše O.K. a už předem myslím na prevenci

Klvys, bylo by dobré po odstranění problému dát vědět kde byla příčina

- zbyndatvrd
- Nováček
LPG ridici jednotka (LRJ) pouze kopiruje benzinovou jednotku (BRJ). Jinymi slovy se z BRJ berou impulzy benz.vstrikovacu, se kterymi pak LRJ aktivuje plynove vstriky. LRJ by tedy nemela jakymkoliv zpusobem "nakazit" BRJ. Klvys muze zkusit na chvili odpojit baterii, cimz dojde k "resetu" BRJ a jezdit nejakou dobu jen na benzin a cekat, jestli se mu ten problem ukaze. Mozna pricina, ktera me jeste napada je, ze mu dostatecne netlakuje benzinove cerpadlo nebo se mu tlak pri delsi jizde na plyn "vytrati". To by taky vysvetlovalo, proc musi dele tocit motor, aby naskocil.
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
.... uvidíme, co se dozvíme od Klvyse ....
- el_Barto
- Junior
tak to se trochu mylis bohuzel.zbyndatvrd píše:LPG ridici jednotka (LRJ) pouze kopiruje benzinovou jednotku (BRJ). Jinymi slovy se z BRJ berou impulzy benz.vstrikovacu, se kterymi pak LRJ aktivuje plynove vstriky. LRJ by tedy nemela jakymkoliv zpusobem "nakazit" BRJ. Klvys muze zkusit na chvili odpojit baterii, cimz dojde k "resetu" BRJ a jezdit nejakou dobu jen na benzin a cekat, jestli se mu ten problem ukaze. Mozna pricina, ktera me jeste napada je, ze mu dostatecne netlakuje benzinove cerpadlo nebo se mu tlak pri delsi jizde na plyn "vytrati". To by taky vysvetlovalo, proc musi dele tocit motor, aby naskocil.
LRJ kopiruje BRJ, resp snima delku vstriku kterou dava BRJ a tuto delku prepocita svymi mapami a podle toho da impulz Lvstrikum. Pokud je ale ona korekcni mapa zvolena nevhodne, muze v urcitych rezimech mapa v LRJ davkovat nevhodny pomer smesi, cemuz se BRJ snazi adaptovat a v delsim horizontu se takto ve volitelnych parametrech dokaze preucit spise na LPG. Pak muzou byt horsi starty kde je to dost nekompromisne od forda nastaveno. Bohuzel reset benzinove jednotky nelze provest napriklad jako u starych ECC IV odpojenim od baterie ale je treba k tomu nejaky cas provozu na BA aby se BRJ zase adaptovala na BA.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Má tady někdo focus s origo lpg z výroby?
Zatím Focus nemám, ale hledám marně neorezlý, nebouraný, nestočený benzínový FII kombi za slušnou cenu. Nebo spíš mondeo. Ono je to za stejný prachy více auta.
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
vím o jednom. člen VEJLA, ale je registrovaný na konkurence .... tady netuším jestli někdo takový je.
foki tady prodává/prodával jednoho s orig LPG, tak mu písni a vysonduj, kde je mu konec: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 23#p760423
foki tady prodává/prodával jednoho s orig LPG, tak mu písni a vysonduj, kde je mu konec: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 23#p760423
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
el_Barto: díky
neuměl jsem to podat tím správným způsobem, ale tak nějak jsem to myslel. nechtěl jsem se jako laik přít a tak jsem to nechal být ....

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No ja uvidím co stím teda bude.Když jsem tam byl v březnu tak říkal o filtru možna filtrech že není potřeba a že dělali nějaké zkoušky těsnosti...tak uvidím jestli to bude přetrvavat zase to už od patku neudělalo
ale nevím no jezdím strašně kratke vzdalenosti 1km,5km,10km a hned zhasinam startuju.. 

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
2 Mira: o tom od fokiho vím. Zajímají mě zkušenosti s origo zástavbou X dodělávané (ty mě po přečtení fóra připadly rozporuplné).
Zatím Focus nemám, ale hledám marně neorezlý, nebouraný, nestočený benzínový FII kombi za slušnou cenu. Nebo spíš mondeo. Ono je to za stejný prachy více auta.