Taky jsem na majlu, ICQ, telefonu a nevím na čem ještě, ale Facebook oproti těmto možnostem komunikace nabízí něco navíc. Dám příklad. Před dvěma měsíci se konal sraz se spolužáky ze základky. Proběhl by jako obvykle, tzn. sešlo by se tam pár lidí, se kterými se vídám celkem často a na které mám telefon, popř email. Díky facebooku bylo možné dohledat lidí, kteří jsou dávno odstěhovaní a bez možnosti jiného kontaktování. Nakonec se sešlo asi 35 lidí, které jsem neviděl víc jak 15 let, ze tří tříd stejného ročníku a byla z toho hóóódně vypečená akce. Příklad druhý. Před pár lety jsem se odstěhoval ze své rodné vísky. Měl jsem tam spoustu kamarádů a známých. Díky tomu jsem si vlastně založil účet na FB, abych byl s nimi v kontaktu a věděl co se na lontě děje. Být programově proti FB je podle mě jen póza, při které si dotyčný myslí jakej je borec a intoš, protože ho nepotřebuje a že je to k ničemu. Dal jsem jen dva příklady, k čemu může být užitečný. To, že jsou někteří schopní na FB trávit víc času než v reálu a tohle místo jim nahrazuje osobní kontakt s lidmi, se kterými by se klidně mohl vidět naživo, je věc druhá. Když vidím, co jsou někteří schopní vyplodit za statusy (už uvedené "právě jsem byl na WC"), tak si jen řeknu, že dotyčná osoba je pako a jeho tapetování na zdi zablokuju. Vždycky se najdou lidi, kteří budou proti FB, ale měli by pochopit, že někomu může přinést užitek a nevidět v něm jen démona, který ničí osobní vztahy. Je to dobrej sluha, ale špatnej pán a záleží na každým z nás, jestli FB využije k něčemu užitečnýmu, nebo jen jako prostředek k tomu, aby ostatním sdělil, jaký měl kvalitní sraní.
EDIT: Bůči prosímtě, mohl bys spravit to "Y" ve slově Anti v nadpisu? Úplně to tahá za oči