Koupě auta pro přítelkyni
- pkadecka
- Test driver
Re: Kupa lacneho dobreho auta :-)
IMHO je to auto levné, protože je to hyundai. Prostě jako ojeté má nižší cenu než třeba škoda (fabia). Ale neznamená to nutně, že je to horší auto. (Osobní zkušenost s hyundaiema nemám žádnou.)
Proč se s autem nechodí do autorizovaného servisu? Protože je to tam drahé jak pes, ne?
Motor v té fabii je 4-válec 1.4/50kW, tj. klasický škodovácký, blízce příbuzný s motorem z favorita/felicie.
Proč se s autem nechodí do autorizovaného servisu? Protože je to tam drahé jak pes, ne?
Motor v té fabii je 4-válec 1.4/50kW, tj. klasický škodovácký, blízce příbuzný s motorem z favorita/felicie.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
- smoula
- Test driver
jj, a ten motor nejede vůbec špatně... Tvrdím si říci, že mnoohem lépe než 1.2 HTP 51kW ve Fabuli 2 

-
- Člen klubu
FABIA:
Skontrolovat mieru hrkotania rozvodovej retaze. Na 1.4MPi ide celkom dobre dole aj veko ventilovych vahadielok, pozriet tam, ci to tam nelieta hore-dole a kolko karbonu tam je. A nech si niekto sadne za volant, zatiahne rucku a skusi sa trosku silnejsim sklbnutim spojky hore a hned dole akoze rozbehnut. Ty stojis vedla otvorenej kapoty, ze o kolko sklbne motor. Ak ma vymlatene uchytenie a motor bude lietat dopredu-dozadu, tak bud na tom jazdilo totalne hovado alebo 100t km to malo uz velmi davno. S hrkotanim retaze plati to iste.
A ano, ten motor je skoro uplne totozny s Favorit/Felicia motorom.
Skontrolovat mieru hrkotania rozvodovej retaze. Na 1.4MPi ide celkom dobre dole aj veko ventilovych vahadielok, pozriet tam, ci to tam nelieta hore-dole a kolko karbonu tam je. A nech si niekto sadne za volant, zatiahne rucku a skusi sa trosku silnejsim sklbnutim spojky hore a hned dole akoze rozbehnut. Ty stojis vedla otvorenej kapoty, ze o kolko sklbne motor. Ak ma vymlatene uchytenie a motor bude lietat dopredu-dozadu, tak bud na tom jazdilo totalne hovado alebo 100t km to malo uz velmi davno. S hrkotanim retaze plati to iste.
A ano, ten motor je skoro uplne totozny s Favorit/Felicia motorom.
Naposledy upravil(a) stano. dne 10.04.2014 10:38, celkem upraveno 1 x.
- enjoy
- Test driver
Prodávat auto a někdo mi tohle na autě zkoušet, tak bude hodně rychle utíkat 

Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
- smoula
- Test driver
No hlavně, když někdo zatají, že tam je dodělávaná klimačka, což značí rozebrání cca půlky auta, pokud se to má udělat pořádně, tak bych se na to vysral ani tam nejezdil. Ale kdo chce kam 

- smoula
- Test driver
A jinak tomu nájezdu se dá i věřit. Znám jednu Fabii 1, která je z roku 2000 a má najeto cca 40tis km 

-
- Člen klubu
enjoy: Sklbanie motora je myslim normalna skuska. Hrkotanie retaze tiez.
Ako som uz pisal, mal som cest s kamaratkinou Fabiou sedan, r.v. 2001, najazdenych realnych 6500km. Pribeh som uz pisal. Ale take auto sa nepredava na bazar - neoplati sa. Nikto neuveri tomu najadu a nezaplati adekvatnu sumu.
Ako som uz pisal, mal som cest s kamaratkinou Fabiou sedan, r.v. 2001, najazdenych realnych 6500km. Pribeh som uz pisal. Ale take auto sa nepredava na bazar - neoplati sa. Nikto neuveri tomu najadu a nezaplati adekvatnu sumu.
- solfan
- Test driver
tak ta klima je zaujimava...ak dobre vidim, tak rozdiel je len v tej stupnici (ze chybaju cisla teploty). nemoze to byt len nejaou vymenou panela? alebo nejaka verzia tam tie cisla nemala? predsa len aj vo focusoch sme sa stretli s roznymi modifikaciami k ktorych sa nejak moc nehovorilo.
pride mi divne, ze by niekto dorabal klimu, presne ako pises, je to nakladne ako prasa
ale opytal by som sa na to, alebo v servise mi to snad z vin povedia... (da sa to aj dekovat, ale z kombinacie kodov, ktore su kdesi na kasni: http://igorweb.org/equidec/howto.html)
pride mi divne, ze by niekto dorabal klimu, presne ako pises, je to nakladne ako prasa

ale opytal by som sa na to, alebo v servise mi to snad z vin povedia... (da sa to aj dekovat, ale z kombinacie kodov, ktore su kdesi na kasni: http://igorweb.org/equidec/howto.html)
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat

Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,

Focus I 3D, 1.6i, 2003

- smoula
- Test driver
Rozdíl NENI jen ve stupnici!!! Rozdíl je v tlačítkách, znaky AC a vnitřní okruh jsou na stranách, což nikdy nebylo!! Vždycky byly upsotřed.
Moje zkušenosti
Fabia 1 rv. 2000 socka ale měla klimačku, byla tam stupnice.
Fabia 1 po FL 2005 - socka ale opět měla klimačku se stupnicí.
Fabia 1 po FL nejvyšší výbava - opět klimačka se stupnicí.
Tohle mi přijde jako dodělávaná klimatizace tam, kde klimatizace od výroby nebyla, proto bez stupnice. Prostě Fabia s klimatizací s výroby měla VZDYCKY stupnici!!!
Navíc to není jen o tom tam prásknout kompressor, ale vyměnit všechny roury a trubky, což je drahý jako prase
Moje zkušenosti

Fabia 1 rv. 2000 socka ale měla klimačku, byla tam stupnice.
Fabia 1 po FL 2005 - socka ale opět měla klimačku se stupnicí.
Fabia 1 po FL nejvyšší výbava - opět klimačka se stupnicí.
Tohle mi přijde jako dodělávaná klimatizace tam, kde klimatizace od výroby nebyla, proto bez stupnice. Prostě Fabia s klimatizací s výroby měla VZDYCKY stupnici!!!

Navíc to není jen o tom tam prásknout kompressor, ale vyměnit všechny roury a trubky, což je drahý jako prase

- smoula
- Test driver
Jo a ty kody jsou i v servisce

- solfan
- Test driver
ty jo, postreh dobry 
no kazdopadne na dotaz to urcite je
aj na tej almere ked som bol, tak predajca nevedel, ze na gumach je dot kod a ked som honasiel, tak neveril, ze v takom stave mozu byt gumy z r, 2003. je pravda, ze vyzerali fakt dobre a ked som soferoval, tak mi nic divne neprislo...

no kazdopadne na dotaz to urcite je

aj na tej almere ked som bol, tak predajca nevedel, ze na gumach je dot kod a ked som honasiel, tak neveril, ze v takom stave mozu byt gumy z r, 2003. je pravda, ze vyzerali fakt dobre a ked som soferoval, tak mi nic divne neprislo...
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003

Focus I 3D, 1.6i, 2003

- SW3JK
- Nováček
Tak k tý Hyundai Accent, první majitel, řídila to celou dobu jenom žena, jelikož se v autech moc nevyzná tak jezdila jenom do autorizovaných servisů je k tomu i serviska. Vše funguje a je zachovalá. jediný co tak by se měli akorát teď někdy dělat rozvody. dle mě je to prostě Hyundai v dobrým stavu za dobrý peníz.
http://www.sauto.cz/osobni/detail/hyund ... oFrom=list
http://www.sauto.cz/osobni/detail/hyund ... oFrom=list
Ford Focus mk1 2.0l Zetec, 96KW, rv. 98, 3dv 
Vzduchový filtr K&N, EBC Ultimax Brake Discs, EBC Yellowsstuff Brake Pads, Tlumiče a pružiny K.A.W. -40mm, přední spodní rozpěrná tyč, zadní horní rozpěrná tyč
Mazlik

Vzduchový filtr K&N, EBC Ultimax Brake Discs, EBC Yellowsstuff Brake Pads, Tlumiče a pružiny K.A.W. -40mm, přední spodní rozpěrná tyč, zadní horní rozpěrná tyč
Mazlik
- solfan
- Test driver
to znie dobre...a kde je mozne to auto vidiet?
a kde konkretne bolo servisovane?
a kde konkretne bolo servisovane?
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003

Focus I 3D, 1.6i, 2003

- SW3JK
- Nováček
Servisovaný bylo v hyundai na zbraslavi: http://www.hyundai-nubocar.cz/
Jinak je možno vidět v Praze do SZ ti posílám číslo na něj, pokud by jsi se s ním chtěl sejít a kouknout se na to auto.
Jinak je možno vidět v Praze do SZ ti posílám číslo na něj, pokud by jsi se s ním chtěl sejít a kouknout se na to auto.
Ford Focus mk1 2.0l Zetec, 96KW, rv. 98, 3dv 
Mazlik

Mazlik
- enjoy
- Test driver
Nubo Car je asi nejlepší servis na Hyundaie, mě tam dělali opravu po bouračce.
Takový rodinný prodejce a servis, trošku rozdíl od například Autopalace
Osobně si myslím, že když se člověk zbaví předsudků vůči Hyundai(sám mám a nedal bych ho z ruky), tak bude dobrý. A za tyhle peníze.. i kdyby na něm něco bylo, tak s tím se musí počítat.
Takový rodinný prodejce a servis, trošku rozdíl od například Autopalace

Osobně si myslím, že když se člověk zbaví předsudků vůči Hyundai(sám mám a nedal bych ho z ruky), tak bude dobrý. A za tyhle peníze.. i kdyby na něm něco bylo, tak s tím se musí počítat.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i