Nejprvre bych rad vsem podekoval za zde zverejnene navody a postrehy.
Mam FOFO 2 po FL 1.6 TDCi 80KW. Zacal jsem kontrolou pinu na gemu zdalo se byt osazeno. Sel jsem tedy do spodniho konektoru pod volantem - take osazeno hnedy a bilý u prostred v konektoru.
Udelal jsem si teda na zkousku desku s tlacitky a odpory. Aktivoval v HEC a GEM vse OK.
Provedl test tlacitek a zjistil.
Pipa mi pouze tlacitko zapnuti tempomatu a bliknou blinkry. zbytek tlacitek ne. Je to normalni?
Jsem amater, ale doufam za na takto jednoduchem zapojeni neni co pokazit. Tlacitka mam snad kvalitni Omron a odpory jsem bral s lepsi toleranci. Pri kontrole ohmmetrem na dratekch z desky pri stisku tlacitek merim prislusny odpor. ON 1kohm a postupne se odpor navysuje az na OFF 2120Ohmu. Je to tak? Mam to dobre?
A dalsi problem asi bude s kabelem pomala rychlost(neni FTDI chip). Pri zmene polozky GEM a HEC vse OK ale pri nacitani PCM mi zobrazi vse, ale v zalozce konfigurace dam nacis a lehne komunikace z hlaskou Processing of the responce to request "21 00" failed.
Rychlost kabelu je 38400baudu je to cina kabel s podporou ELM, presne ten co jsem videl na zdejsim foru. Cerny s oranzovym polepem. Na muj v kus se velmi casto seka aplikace a s timto stavem bych mel asi strach dat zapis do ECU, kdyby to spadlo tak by me asi je..

Muzete mi prosim nikdo poradit, kde mam problem? Pro kontrolu foto.
Velice dekuji s pozdravem PV.